Idős inkontinens kutya elaltatása jogos ebben az esetben?
Szomszédom ugyanebben a helyzetben van egy idős staffi kannal. Beszivárog a laminált padló alá a pisi,iszonyú bűz van a lakásban.
Azt mondta,ha még rosszabb lesz a helyzet,el fogja altattatni állatorvossal.
Néha már a folyosón se lehet megmaradni.
Pedig folyamatosan lehordja a kutyát és folyamatosan takarít.
De lent pisil a kutya,feljönnek, 20 perc múlva pisil megint,ahol épp jólesik neki.
Nagyon jólnevelt, törzskönyves kutya amúgy. Olyan "első szóra pattanok" fajta. De egyszerűen ezt már nem tudja szabályozni.
De miért nem rakja akkor egy járólapos helyiségbe? Az könnyen takarítható.
"Ha meg akarnák, meg tudnák oldani. Ez csak kifogás. Az idős rokont is inkább elaltatják, mert demens lesz, meg összepisálja magát? Nem. "
Kicsit off, de igazából igen, jobb lenne ha demens embereknél is létezne aktív eutanázia. A családnak is és a betegnek is.
Magára a feltett kérdésre nem igazán lehet szerintem ennyi alapján válaszolni. Egy idős, már vizelettartásra is képtelen kutyának ezeregy gondja lehet, amiről a kérdező nem biztos hogy tud, vagy fontosnak tartotta leírni.
Nem tudom hány éves a kutya, de számomra ez nem jöhetett szóba.
Az én kutyám több, mint 17 évig élt. Utolsó 5 évben voltak gondok, mert veseelégtelensége volt, ami speciális étrenddel tartható volt.
Ezen kívül aktív volt, repkedett, nem egy lerobbant kutyát kell elképzelni, de igen, a hólyagja nem volt az igazi. Igen, volt bent lehetősége wc-re menni. Vásároltam egy autó csomagtartóba való nagy gumitálcát, kb 120 centis volt, peremmel. Erre tettem rá a kutyapelenkát, és ezt az egészet bevittem a csempézett fürdőszobába.
Így a pelenkát kidobtam, a tálcát domestosos felmosóval takarítottam, heti egyszer átdörgöltem és lezuhanyoztam.
Maximális tisztaság volt, megtanultunk ezzel együtt élni. Cserébe egy hálás, imádnivaló kutyánk volt. Melós volt, annál melósabb volt a végén főzni neki konyhamérleggel, de amit cserébe kaptunk 17 éven át tőle, az nagyságrendekkel nagyobb volt.
A kutya nem addig családtag, ameddig csak kapunk tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!