Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Idős inkontinens kutya elaltat...

Idős inkontinens kutya elaltatása jogos ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Idős rokonomnak van egy inkontinens idős kutyája sajnos mindig bepisil nem bírják már a takarítást mivel lakásban van. Pelenka mindig lecsúszik ez sem megoldás..Orvosok nem nagyon tudnak vele mit kezdeni így mivel idősek felmerült az elaltatás kérdése mivel idős kutya
aug. 28. 08:45
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%

Szomszédom ugyanebben a helyzetben van egy idős staffi kannal. Beszivárog a laminált padló alá a pisi,iszonyú bűz van a lakásban.

Azt mondta,ha még rosszabb lesz a helyzet,el fogja altattatni állatorvossal.

Néha már a folyosón se lehet megmaradni.

Pedig folyamatosan lehordja a kutyát és folyamatosan takarít.

De lent pisil a kutya,feljönnek, 20 perc múlva pisil megint,ahol épp jólesik neki.

Nagyon jólnevelt, törzskönyves kutya amúgy. Olyan "első szóra pattanok" fajta. De egyszerűen ezt már nem tudja szabályozni.

aug. 28. 10:06
 22/55 anonim ***** válasza:
84%
Mi a kérdés? Ahogy elnézem, te már eldöntötted, hogy jogos.
aug. 28. 10:26
 23/55 anonim ***** válasza:
100%

De miért nem rakja akkor egy járólapos helyiségbe? Az könnyen takarítható.

aug. 28. 10:27
 24/55 anonim ***** válasza:
74%

"Ha meg akarnák, meg tudnák oldani. Ez csak kifogás. Az idős rokont is inkább elaltatják, mert demens lesz, meg összepisálja magát? Nem. "

Kicsit off, de igazából igen, jobb lenne ha demens embereknél is létezne aktív eutanázia. A családnak is és a betegnek is.

Magára a feltett kérdésre nem igazán lehet szerintem ennyi alapján válaszolni. Egy idős, már vizelettartásra is képtelen kutyának ezeregy gondja lehet, amiről a kérdező nem biztos hogy tud, vagy fontosnak tartotta leírni.

aug. 28. 10:31
 25/55 anonim ***** válasza:
54%
Remélhetőleg a kedves, értelmes gazdik is hasonlóan végzik. Egy idősek otthonában, vizelettartási gondokkal, a saját mocskukban, a családnak meg nem kellenek majd, meg persze "nem is érsz majd rá" akkor sem. És persze neked is valami hasonlót kívánok, kedves kérdező.
aug. 28. 11:05
 26/55 anonim ***** válasza:
67%
Áááááááááá, a napi, szokásos, fotelállatvédő - prolihergelő kérdés.
aug. 28. 11:22
 27/55 anonim ***** válasza:
91%
Ha a pelenka lecsuszik akkor nem jó a méret. Ilyen bonyolult megfelelő pelenkát adni rá?
aug. 28. 11:23
 28/55 A kérdező kommentje:
hiába jó sokszor leszedi magáról reggelre pisi tócsa
aug. 28. 11:52
 29/55 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom hány éves a kutya, de számomra ez nem jöhetett szóba.

Az én kutyám több, mint 17 évig élt. Utolsó 5 évben voltak gondok, mert veseelégtelensége volt, ami speciális étrenddel tartható volt.

Ezen kívül aktív volt, repkedett, nem egy lerobbant kutyát kell elképzelni, de igen, a hólyagja nem volt az igazi. Igen, volt bent lehetősége wc-re menni. Vásároltam egy autó csomagtartóba való nagy gumitálcát, kb 120 centis volt, peremmel. Erre tettem rá a kutyapelenkát, és ezt az egészet bevittem a csempézett fürdőszobába.

Így a pelenkát kidobtam, a tálcát domestosos felmosóval takarítottam, heti egyszer átdörgöltem és lezuhanyoztam.

Maximális tisztaság volt, megtanultunk ezzel együtt élni. Cserébe egy hálás, imádnivaló kutyánk volt. Melós volt, annál melósabb volt a végén főzni neki konyhamérleggel, de amit cserébe kaptunk 17 éven át tőle, az nagyságrendekkel nagyobb volt.

A kutya nem addig családtag, ameddig csak kapunk tőle.

aug. 28. 12:12
 30/55 anonim ***** válasza:
81%
Ja, és hozzáteszem hogy az elaltatása előtti napon, amikor már teljesen leállt a veséje, szegénykém akkor is még elbotorkált a kis wcjére. Ez meg már nevelés kérdése.
aug. 28. 12:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!