Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Idős inkontinens kutya elaltat...

Idős inkontinens kutya elaltatása jogos ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Idős rokonomnak van egy inkontinens idős kutyája sajnos mindig bepisil nem bírják már a takarítást mivel lakásban van. Pelenka mindig lecsúszik ez sem megoldás..Orvosok nem nagyon tudnak vele mit kezdeni így mivel idősek felmerült az elaltatás kérdése mivel idős kutya
aug. 28. 08:45
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem nem jogos, azért mert bepisil korából adódóan nem ok arra, hogy elaltassák. Szívből remélem, hogy nem is találnak olyan orvost aki a nevét adja ehhez. Ha az idős rokonod nem tudja már gondját viselni, akkor miért nem viszi ő vagy te egy menhelyre be inkább? A menhelyek is tele vannak, de nem gondolnám hogy azt mondanák, hogy nem fogadják inkább altassátok el al az idős, de egyébként nem haldokló kutyát..
aug. 28. 08:54
 2/55 A kérdező kommentje:
1. Nyilván találnak olyan orvost... egy kutyának is jobb a halál mint egy éhbérből elő tömeg menhely... egy menhely borzalmas manapság...
aug. 28. 08:56
 3/55 A kérdező kommentje:
1. Amúgy telve vannak a menhelyek. És 60 ezer ftos gyógyszert kell szednie, szerinted azt fizetné a menhely?
aug. 28. 08:58
 4/55 anonim ***** válasza:
49%
Szia. Nincs az az isten, hogy ha kutya nem beteg, hanem aktív nincs aki elaltatsa. Csak ha beteg. Egyáltalán nem jogos, elaltatni a kutyát, mert bepisil és onnantól semmi baja nincs. Ha van rokona aki fiatalabb akkor vegye át, mert ha úgy vesszük semmi okokból elaltatni a kutyát az gyilkosság orvos részéről is. Normális orvos NEM altatja el a nem beteg kutytá. Idős oké. Ez idős kutyákkal együtt jár, hogy minél idősebb annál betegebb, de aki kutyát tart annak ezzel számolnia kell. ( Mondom én aki nem rég vesztette el az idős kutyáját és beteg volt, de meg se fordult a fejemben, hogy elaltatsam!!!) Ha szeretik találnak megoldást. Nem futamodunk el a baj elől. Ha nem bírja a pelenkát, akkor le lehet tenni valami rongyot, hogy arra pisiljen. Számtalan megoldás van mint az altatás. Szóval egészséges idős kutyát nem jogos elaltatni, addig örüljön ameddig van. Van rokonok segítsenek neki.
aug. 28. 09:02
 5/55 anonim ***** válasza:
50%
Ugye viccelsz, hogy 1 kutyának jobb a halál.?? Mennyire szívtelen ember szöveg ez. Gondolkodj mielőtt megszólalsz. Mert ez undorító mondat volt.!
aug. 28. 09:03
 6/55 anonim ***** válasza:
91%

Én annó takarítottam utána, annyi, hogy az ágyról leszoktattam és minden szobában volt egy helye, ahol feküdhetett, így lokalizáltam a "baleseteket", de nem is nagyon akart már mászkálni.

Igyekszem magam ahhoz tartani, hogy akkor altatok, mikor a doki felveti a lehetőséget.

aug. 28. 09:04
 7/55 anonim ***** válasza:
73%
Meg lehet oldani a pelenkát. Más szabású márka, ruha, valami?
aug. 28. 09:04
 8/55 anonim ***** válasza:
72%

Ha meg akarnák, meg tudnák oldani. Ez csak kifogás. Az idős rokont is inkább elaltatják, mert demens lesz, meg összepisálja magát? Nem. Ha vállalták a kutyát, akkor azzal vállalták azt is, hogy takarítanak utána, ha bepisil, bekakil.

A menhelyek meg fullon vannak, biztos még az idős kutyák hiányoznak onnan. Nem hospice kórházak a menhelyek!! Ez a legnagyobb hülyeség, amit tanácsolni lehet.

aug. 28. 09:07
 9/55 A kérdező kommentje:
4. Én sem venném magamhoz és szerintem olyat nem találsz aki magához venné.. amikor 60 ezer a havi gyógyszer adagja... amúgy minden csak nem egészséges egy olyan ember vagy állat aki maga alá vizel...
aug. 28. 09:07
 10/55 A kérdező kommentje:
Sajnos vannak olyan helyzetek amikor sem kutyát sem állatot nem tudja a hozzátartozója ellátni nem véletlenül vannak elfekvők, öregek otthona az embereknek
aug. 28. 09:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!