Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tartanátok nagytestű kutyát...

Tartanátok nagytestű kutyát kis területen?

Figyelt kérdés
Földszinti kertkapcsolatos társasházban lakom, a kertrész kb. 30 négyzetméter, bár ebből 10 térkő, szóval kb 20 négyzetmétere lenne a kutyának. Nyilván vinném sétálni, de nagyobbrészt a saját helyén lenne. Kistestűt nem szeretnék, lakásba pedig nem ajánlatos a nagy testű. Szerintetek?
aug. 27. 17:48
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
74%
Nincs köze a méretének ahhoz, hogy mekkora lakásban van, amíg megvan a lemozgatása, agyilag és testileg is. Lényeg hogy útban ne legyen mikor alszik :D
aug. 27. 17:52
 2/37 anonim ***** válasza:
84%
Csak a kertben akarod tartani?
aug. 27. 17:52
 3/37 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi a félreértés, csak udvar/kertről volt szó, lakásban tartásról nem. Nagytestű kutya nem való lakásba, kistestűt pedig nem is akarnék se kertben, sem lakásban. Magyarul nagytestű kutyáról, és a fent leírt méretű udvarról van szó, lakásról nem.
aug. 27. 18:02
 4/37 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ez nem ideális egy kutyának. Max. 30 m²-en élné az élete nagy részét, sok menhelyen ennél nagyobb kennelek vannak. Egyszerűen nem ideális, ha nem akarod bent is tartani.
aug. 27. 18:13
 5/37 anonim ***** válasza:
92%

Nekem a német juhászomnak van 300 négyzetmétere szabadon és még el kell vinnem napi 2x sétálni így is.

Szerintem te ne akarj kutyát.

aug. 27. 18:17
 6/37 anonim ***** válasza:
71%

"Nyilván vinném sétálni, de nagyobbrészt a saját helyén lenne."

Te ismered saját magadat, ha ez úgy fog kinézni hogy amíg kitart a kezdeti lelkesedés addig naponta többször viszed sétálni, aztán ahogy szépen telnek múlnak a hónapok/évek már egyre kevesebbszer, aztán végül egyáltalán nem, az nem jó. Ha tudod neki stabilan 10 éven keresztül biztosítani a napi rendszeres és kielégítő testmozgást, akkor nem lesz vele semmi baj. Illetve függ természetesen a fajtától, hogy annak mennyi mozgásra van úgy egyébként szüksége (a németjuhász, a kuvasz meg a dán dog között azért van némi difi ebben a tekintetben, holott mindegyik "nagytestű").

"Nagytestű kutya nem való lakásba"

Ez is talán inkább úgy igaz, hogy nagytestű és ráadásul neveletlen kutya valóban nem való lakásba. De egy jólnevelt kutya nem csinál bent semmit. A kistestűt ugyanúgy meg kell nevelni, ha lakásban akarod tartani. Úgyhogy ha szabad egy személyes véleményt, szerintem ez hülyeség, már csak abból a szempontból is hogy sokkal erősebb kötelék tud kialakulni közted és a kutyád között ha nem zárod ki a kertbe hanem hagyod neki hogy ott tébláboljon körülötted egész nap. Miért ne fekhetne a lábadnál, amikor nézed a tévét? Miért ne alhatna az ágyad lábánál, amikor te is alszol? Na mindegy, ez a te dolgod, csak már előre sajnálom azt a szerencsétlen állatot hogy ki lesz téve egy picsányi térköves kertbe és ott fog ülni a teraszajtónál egész nap, bámul befelé és nem érti, hogy miért nem lehet egy légtérben a gazdival.

aug. 27. 18:20
 7/37 anonim ***** válasza:
89%

Olyan kis területen a kutya nem élne jó körülmények között. Még ha el is viszed sétálni az ideje nagy részét egy olyan pici helyen tölteni depressziós neki.

Majd akkor vallalj be egy kutyát ha annak jó, egészséges körülményeket tudsz biztosítani

De nagyon pozitív hogy így gondolkozol, mérlegeled a kutya szemponját

aug. 27. 18:20
 8/37 anonim ***** válasza:
92%
Nem. Szemben a lakásunkkal 23m-es garzonban tartanak egy boxert meg egy közepes méretű keveréket. Teljesen depressziósan, bambán fekszenek a gangon egész nap. Szerintem akkor se lenne nekik elég inger/hely, ha nagyon alaposan meg lennének futtatva napi szinten. Itt nincs mit szimatolni, nem látnak semmi történést, ráadásul nagyon meleg van a klíma nélküli lakásban.
aug. 27. 18:22
 9/37 A kérdező kommentje:
Miért, az mivel jobb, ha valaki az 1000 négyzetméteres udvarban egy 8 méteres láncon tartja a kutyát, vagy csinálnak neki egy 8-10 négyzetméteres kennelt, amiben nagyrészt tartva van?
aug. 27. 18:25
 10/37 anonim ***** válasza:
82%
Te is olyan gazda akarsz lenni mint ők kérdező?
aug. 27. 18:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!