Tartanátok nagytestű kutyát kis területen?
Nekem a német juhászomnak van 300 négyzetmétere szabadon és még el kell vinnem napi 2x sétálni így is.
Szerintem te ne akarj kutyát.
"Nyilván vinném sétálni, de nagyobbrészt a saját helyén lenne."
Te ismered saját magadat, ha ez úgy fog kinézni hogy amíg kitart a kezdeti lelkesedés addig naponta többször viszed sétálni, aztán ahogy szépen telnek múlnak a hónapok/évek már egyre kevesebbszer, aztán végül egyáltalán nem, az nem jó. Ha tudod neki stabilan 10 éven keresztül biztosítani a napi rendszeres és kielégítő testmozgást, akkor nem lesz vele semmi baj. Illetve függ természetesen a fajtától, hogy annak mennyi mozgásra van úgy egyébként szüksége (a németjuhász, a kuvasz meg a dán dog között azért van némi difi ebben a tekintetben, holott mindegyik "nagytestű").
"Nagytestű kutya nem való lakásba"
Ez is talán inkább úgy igaz, hogy nagytestű és ráadásul neveletlen kutya valóban nem való lakásba. De egy jólnevelt kutya nem csinál bent semmit. A kistestűt ugyanúgy meg kell nevelni, ha lakásban akarod tartani. Úgyhogy ha szabad egy személyes véleményt, szerintem ez hülyeség, már csak abból a szempontból is hogy sokkal erősebb kötelék tud kialakulni közted és a kutyád között ha nem zárod ki a kertbe hanem hagyod neki hogy ott tébláboljon körülötted egész nap. Miért ne fekhetne a lábadnál, amikor nézed a tévét? Miért ne alhatna az ágyad lábánál, amikor te is alszol? Na mindegy, ez a te dolgod, csak már előre sajnálom azt a szerencsétlen állatot hogy ki lesz téve egy picsányi térköves kertbe és ott fog ülni a teraszajtónál egész nap, bámul befelé és nem érti, hogy miért nem lehet egy légtérben a gazdival.
Olyan kis területen a kutya nem élne jó körülmények között. Még ha el is viszed sétálni az ideje nagy részét egy olyan pici helyen tölteni depressziós neki.
Majd akkor vallalj be egy kutyát ha annak jó, egészséges körülményeket tudsz biztosítani
De nagyon pozitív hogy így gondolkozol, mérlegeled a kutya szemponját
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!