Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Csokisat evett a kutya,lesz baja?

Csokisat evett a kutya,lesz baja?

Figyelt kérdés
A 6 hónapos kb 3-4 kilós törpetacskóm megevett 1-2 darab mini pennys csokis perecet kb 1 órája,30%-os kakaótartalmú volt,egyenlőre semmi baja nincsen,ugye semmi baja nem lesz?

aug. 10. 17:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%
Nyugi kérdező, aki az állatok témában tesz fel kérdést eddig kivétel nélkül mind megkapta hogy állatkínzó, és miért nem költözik az állatorvoshoz ha már állatot vesz... Itt ez a szokás.
aug. 10. 20:56
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

Le leszek pontozva de leszarom.

20 éve volt egy kistestü keverékem. Akkoriban raklapszára volt otthon a fellarom tejcsoki a lidltöl, és a garázsban dolgozva sokszor bontottam.

A kiskutya annyira rászokott, hogy mindig jött kunyerálni, én meg nem tudtam, hogy veszélyes is lehet.

Köszöni, ö 13 évig élt, akkor sem betegségben halálozott el.

Utólag tudtam meg, hogy van amelyik kutyának a kakaó minimális mennyiségben is halálos lehet.

A másik a szölö meg a mazsola, ami tilos. Apám gyerekkori kutyája meg minden szüretkor leheveredett egy szimpatikus töke mellé, és eszegette a szölöt.

aug. 10. 21:39
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
attól hogy a kakaó mérgező, nem jelenti azt hogy egy körömnyi mennyiség árt nekik.
aug. 10. 22:49
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszüleim kutyája egész életében kilószámra ette a szőlőt. Meg se tudtuk akadályozni, mert akkor titokban csinálta. Ma tudtam meg, hogy mérgező a kutyákra.

Ezzel nem arra buzdítok, hogy innentől mazsolás csokival tömjük az ebeket, csak furcsa, hogy mennyire eltér egyes példányok toleranciája. De azért ne teszteljük le.

aug. 10. 22:52
 15/18 anonim ***** válasza:
64%
Ja, és ugyanez a kutya patkánymérget is evett, mert olyan helyre szökött, ahova nem kellett volna. Ott is volt ám pánik, telefonálgatás...hál' istennek túlélte.
aug. 10. 22:53
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
Ritkán veszünk valódi svájci csokoládét ami magas kakaóbab tartalmú és nagyon drága. A nálunk elérhető árú csokoládénak mondott csokoládé csak messziről látott valódi kakaóbaból készült eredeti csokoládét. Úgyhogy kutyabaja sem lesz tőle amit itthon ellophat,csak ha sokat zabál belőle és gyomorrontást kap tőle vagy elhízik.
aug. 11. 13:12
 17/18 Senior Séf ***** válasza:
88%
Fogalmazzunk úgy, hogy nem tettél kifejezetten jót a tacsival.
aug. 11. 14:46
 18/18 anonim ***** válasza:
77%

Az én kutyám a napokban lopott el és zabált fel egy zacskó gumicukrot.

Aznap este a szokásosnál nehezebben tudtam lefárasztani, másnap pedig szivárvány színűt kakilt.

Túlélte.

aug. 11. 17:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!