A tenyészők miért olyan pénzéhesek?
Bírom az ilyeneket hogy "nekem is meg a szomszédom lányának a vejenek is tenyésztős kutyája kutyája volt mégis beteg lett".
Igen, van ilyen.
Sőt, olyan is van hogy a szaporítós kutya makk egészséges lesz és 15 évig él.
Csak nagyon nem mindegy az arány. Hogy mondjuk 100 szaporitottbol lesz 10 egészséges, meg 100 torzskonyvesbol 2 beteg.
Ezt kellene figyelembe venni.
Na meg a tartási körülményeket, a szaporítasi körülményeket, hogy ki mennyire zsakmanyolja ki a kutyát, hogy ki hova adja el a kiskutyakat, hogy ki az akire később is számíthatsz stb.
#52 nem feltétlenül. Én anno szaporitotol vettem a kutyám mert akkor még nem tudtam mi a különbség és hogy mi a baj ezzel. Szerencsére "csak" allergiás a kutyám, igaz hogy ez is egy kisebb vagyon. De én tanultam belőle, természetesen szeretem a kutyám és mindent megteszek érte, nem fogom kidobni csak mert szaporítós. De nem támogatnám többé őket azzal hogy ilyenektől veszek kutyát.
Szóval ha csak egy ember is tanul a vitabol már volt értelme.
33-as.
Mivel szerencsére egy nem túl gyakori fajtáról beszélünk Magyarországon, ezért kb fején találtad a szöget. Olyan kan, amelyik a szuka "hibáját" ellensúlyozza nincs az országban.
Minden esetre, én örülök, hogy vannak szaporítók! Lenyomják a "nagy" tenyesztők elszállt árait. Vegyen csak tőlük az, aki 5x-6x- os pénzt akar fizetni.
Ugyanúgy lehet probléma mindkét eladótól vett állatnál.
#55 még lenne is igazság abban amit mondasz, csak éppen ez nem ellensúlyozza a szaporítók egyéb bűneit.
Azt hogy sokszor milyen körülmények között tartják a szülőket és a kölyköket is. Az hogy ész nélkül elletik a szerencsétlen anya kutyát. Azt hogy sokszor amikor már nincs belőle hasznuk kbszak az utcára. Azt hogy ha bármi félre siklik nem fizetnek az allatorvosnak hanem ide jönnek tanácsért hogy mit csinaljonak. Azt hogy leszarjak kinek és hova adják a kölyköket. Azt hogy ha gond van a kiskutyaval nem fordulhatsz hozzá. Azt hogy nem veszik vissza a kutyát semmilyen körülmények között. Azt idő előtt szabadulnak meg a kiskutyaktol stb.
De gondolom erre mint ahogy egyik kényelmetlen kérdésre sem, nem fogsz válaszolni.
58 vagyok.
Szerintem ez a platform nem arra van, hogy vitázzunk. Ezért úgy gondolom hagyjuk abba. Mert ebből nem lehet semmi jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!