Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért becsülik le a kisméretű...

Miért becsülik le a kisméretű kutyákat?

Figyelt kérdés
Ha kérdezel valamit pl.: a csivaváról rögtön az a válasz hogy egy patkány, ne vegyél ilyet, undorító, egy kutya 15kg-tól kutya stb. Miért nem nézik kutyának a kistestű kutyákat???
2010. nov. 1. 20:02
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
2010. nov. 2. 08:49
 22/56 A kérdező kommentje:
Igen ez állat kínzás, de akkor most mert 100-ból 20 így tartja a kutyáját attól még a maradék 80 rendesen tartja, úgy mint egy kutyát, mert a kis termetű is kutya! Néhány ember miatt becsülik le az összeset!
2010. nov. 2. 10:03
 23/56 anonim ***** válasza:
61%

Én a kistermetű kutyák gazdáinak a 90%-át becsülöm le.

A gond ezekkel az emberekkel, h fingjuk sincs a kutyanevelésről és még hajlandóságot sem mutatnak arra, hogy ez ellen tegyenek.

(a felháborodóknak: akinek nem inge...)

Élő példa, tegnap láttam. Miss Pics + havanese párosítás sétált az utcán - ill. próbált, mert a kutya folyamatosan dugta a nő lábát. Nagyon szép jelent volt. Utána ugyanez a kutya a túl oldalra idióta mód átrohant az enyéimhez. Miután ők nem vettek nagyon tudomást róla, mert siettünk és mondtam nekik h tovább, megállt az út közepén ugatta őket. Még jó h nem jött autó. Ne is mondjam h a gazdája hiába szólongatta, a kutya még oda se fordította a fejét.

A legtöbb ilyen szánalmas valahol. A probléma h egy ilyennek valószínűleg gyereke is lesz. És míg ha egy 5 kilós kutya neveletlen és stb. azzal túl nagy kárt nem okoz a társadalomnak, de egy rosszul (fel)nevelt gyerek, az már igen.

Az a baj h a kutyával való bánásmódot, nevelést már egész kicsi korban el kéne kezdeni h az emberek legalább alap dolgokkal tisztában legyenek.

2010. nov. 2. 11:07
 24/56 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos nálunk az előítélet van többségben.

A kis termetű kutya is kutya és ha a gazda nincs a helyzet magaslatán, akkor az egyaránt visszataszító nagy- vagy kistestű kutyánál.

Ne törődj szerintem a leszólásokkal. Nekem a keverék kutyák a szívem csücske és nem értem azokat az embereket, akik százezreket adnak egy divatos fajtáért. Mikor egy keverék, akit akár ingyen is örökbe fogadhat, befogadhat ugyanolyan kedves aranyos és kutya. Nekem is számtalanszor mondták, hogy sajnálom a pénzt a fajtatisztára, de nem erről van szó.

Számomra minden kutya egyforma érték, legyen az keverék, vagy ritka fajtatiszta, kicsi, vagy nagy.

Aki tényleg szereti a kutyát, annak mindegy -- a többivel meg ne foglalkozz. Nem téged sért a leszólás, még kevésbé a kutyádat, az előítéletes csak saját magát járatja le.

2010. nov. 3. 16:41
 25/56 anonim ***** válasza:
44%
NEVELÉS KÉRDÉSE! NEM AGRESSZÍVAK A KICSIK SEM! -.- FOGJÁTOK MÁR FEL B*ZD MEG!!!
2010. nov. 3. 17:07
 26/56 anonim ***** válasza:
EZÉRT ÍRTAM A HSZ ELEJÉN H NEM A KISTESTŰ KUTYÁVAL HANEM A KISTESTŰ KUTYÁK GAZDÁJÁVAL VAN PROBLÉMÁM!!! FOGD MÁR FÖL, B*MEG!
2010. nov. 3. 17:12
 27/56 anonim ***** válasza:
A terrier félék, meg a tacsi bizony vérmesebbek, ezt kár lenne tagadni.
2010. nov. 3. 17:12
 28/56 anonim ***** válasza:

A nagytestű rossz gazdákkal nincs bajod?

Vagy minden nagytestű kutya gazdája ideális?

Szóval miért pont csak a kistestű rossz gazda irritál téged?

2010. nov. 3. 17:18
 29/56 anonim ***** válasza:
100%

Kedves, kötözködő Oncogito!

Mivel most az volt a kérdés h mi a bajom, miért nézem le a kisméretű kutyákat. Természetesen minden olyan ember irritál, aki nem képes megnevelni a kutyáját. Ám az a tapasztalatom, h a kistestű kutyások körében ez gyakoribb. És az okát sem nehéz kitalálni: egy 5 kilós kutyát flexire tesz az ember és egy laza kézmozdulattal bármikor visszarántja, ha valami olyat csinál ami a nem-neveléséből következik. Ugyanezt egy 25 kilóssal nem teheted meg így a nagykutyások rá vannak kényszerítve h jobban neveljék a kutyájuk.

Valamint egy előbbi hozzászólásomban írtam, h akinek nem inge, nem veszi magára....

2010. nov. 3. 17:26
 30/56 anonim ***** válasza:
66%

Nem én vagyok a kötözködő, mert engem nem csak a kistestű rossz gazda zavar.

Egy kis testű kutyát bizony veszélyesebb rángatni, mert könnyebben sérül.

Ugyanakkor egy nagy testű szófogadatlan kutya nagyságrendekkel veszélyesebb a környezetére, nem gondolod?

És általánosítani sosem szerencsés. Ha termet szerint általánosítasz, akkor legalább valld be, hogy a kis termet irritál. Akkor lehet változtatni rajta, addig azonban csak önmagadat csapod be és másokat sértesz.

2010. nov. 3. 17:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!