Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért becsülik le a kisméretű...

Miért becsülik le a kisméretű kutyákat?

Figyelt kérdés
Ha kérdezel valamit pl.: a csivaváról rögtön az a válasz hogy egy patkány, ne vegyél ilyet, undorító, egy kutya 15kg-tól kutya stb. Miért nem nézik kutyának a kistestű kutyákat???
2010. nov. 1. 20:02
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
17%
minden kutyafajtának megvan a szépsége és a hátránya is.DE!!!!te el tudnál képzelni egy gyenge vékony nőt egy rotival vagy egy pit bullal?vagy egy kigyurt srácot egy csivavával???nevetséges lenne.az agresszio is lehet nevelés kérdése.egy divatkutya való egyeseknek és nem való egyeseknek.te döntsd el mi tetszik,mit tudnál szeretni és milyen lehetőségeid vannak a tartására.pl hiába szeretnél egy nagyobb testü kutyit hacsak egy 50négyzetméteres lakásba élsz.ezeket is vedd alapul.
2010. nov. 1. 20:32
 12/56 anonim ***** válasza:
100%

egyébként már az ókori rómaiak is tenyésztettek kutyát, és nekik is voltak molosszusaik, ill. kistestű kotorékebeik.

A yorki sem semmirekellő, bányákban használták őket, jelezték a sújtólég közeledtét, ill. patkányokat fogtak.

Ennyi erővel akkor egyik kutya sem való semmire, mert nagyon nagyon messze vannak már a farkastól, ill. a 10.000 éve domesztikált első igazi kutyáktól....

arról pedig nem a kutyák tehetnek, hogy mi emberek gyarlók vagyunk, és minél kisebbre tenyésztjük őket......

2010. nov. 1. 20:36
 13/56 anonim ***** válasza:
100%
Én elsősorban nem a kutyáakat, hanem a gazdájukat (a tündi-bündi cicababákat) nem szeretem, akik úgy tartják a kutyáiat, mint egy plüssállatot.
2010. nov. 1. 20:39
 14/56 anonim ***** válasza:
82%
Nálam a kutya nem a csivavánál kezdődik,hanem egy dobermannál pl.!A csivava még megjelenésben sem hasonlit kutyára,inkább egy kopasz macskára! Másfelöl viszont meg nem nézem le azokat akiknek ez a KUTYA! Legyenek vele boldogok,nem vagyunk egyformák!:)
2010. nov. 1. 20:43
 15/56 A kérdező kommentje:
Szerintem egy csivava vagy egy yorki is élhet normál életet ha a gazdája nem kapja kézbe mer jön egy másik kutya és nem ölbe viszi sétálni. Akkor lesz gyenge idegrendszerű ha a gazda soha nem teszi le stb.
2010. nov. 1. 20:47
 16/56 anonim ***** válasza:
48%

kiskoromban egy rottweiler támadt meg. ha apukám nem kap a kezébe, lehet, hogy nem írok most ide.

ha egy kis kutya idegbeteg, max. odébb tessékeled, de ha egy nagy kutya, akkor nem biztos hogy megúszod...

hány olyan eset volt, hogy a kuvaszok, rotik, dobermannok, stb-k a gazdájukra támadtak...

olyanok is akiket nem tartottak láncon vagy kennelben...

nos? akkor melyik a rosszabb?:S

2010. nov. 1. 21:23
 17/56 anonim ***** válasza:
100%

Na ne már! Nekem két csivavám van, egy tacsi keverékem és egy németjuhászom (bár még gyermek). Nagy kutya párti vagyok (előző kutyám németjuhász-stafford volt), de a csivaváknak nem tudtam ellenállni. Imádnivaló bohócok! :)

Nekem nem a vézna féle, remegek ha egyedül vagyok csivaváim vannak, hanem kemény kis machok. :) A fiúval kutyasuliba jártunk, a legkeményebb csibészelő volt a suliban a nagykutyák között. :D:D:D Úgy támadott mint a nagyok. :D:D:D

A baj csak annyi, hogy ő hiába gondolja komolyan, aki megtámad simán felrúgja, az meg nem biztos hogy jót tesz a kiskutyának. :S Bár ha felrúgnák, akkor én esnék neki az embernek. :D

Sosem vittem kézben, sosem csaptam a hónom alá ha más kutyák jöttek szembe (németjuhász-staff megvédte, ha arra került sor, levert minden kutyát, most a csivava védi a kölyök németjuhászt - még). Naponta két órát lesétálok velük, imádnak menni. :) Szóval ha ilyen kutyust szeretnél, akkor vedd meg, és ne foglalkozz senkivel!:) Édesek és bohócok! :D Jah és az enyém még ruhát is csak akkor vesz fel, ha télen sétálunk, de ha elmegyünk itthonról is kirakjuk a kertbe, akkor soha nem adunk rá ruhát, minek? Bemegy a fűtött garázsba és viszont látás (bár nagy kutyaól párti). :D

2010. nov. 1. 21:34
 18/56 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább nagykutya párti vagyok, de ettől még nem nézem le a kiskutyákat. Legtöbbeknek szerintem az a bajuk (nekem is), hogy sokan, akik ilyen aprócska kutyát vesznek, azok nem bánnak vele kutyaként. (Tisztelet a kivételnek!) Nevelés nuku, csak babusgatás, hiszen úgysem tudja elrántani a gazdit a pórázzal. Semmi szocializáció, mert nagy ívben elkerülik a többi kutyást, az se számít, hogy veszettül ugat vagy akár nekitámad másoknak, hiszen "milyen kis cuki, milyen bátor".

Egy jól nevelt kiskutyussal semmi bajom, de sajnos egyre több a fent írotakkra a példa. :(

2010. nov. 1. 23:16
 19/56 anonim ***** válasza:
73%
szerintem minden kutya kutya és nem haszontalan a kis testű ebeknek legnagyobb baja hogy sok ember tárgyként kezeli és bedilizik egy idő után a kutya de ez igaz a nagy kutyákra és bármilyen kutyára mert valaki a nagy kutyáját semm úgy neveli ahogy kéne vagy egyeltalán nem neveli csak ki vágja a kertbe aszt kész el van az magának amugy meg a szoba kutyának is van olyan jó élete mint a kintinek sőt van vele foglalkozva de szerintem a nagy és kicsi kutyák is szeretetre méltóak jah és nem igaz hogy kis kutya nem tudd meg védeni mert meg tudd bár ez attól függ milyen fajta.nekem van egy spániel-spicc mix kutyusom,egy Kangal és egy pincsi és egy farkas-német juhász keverékem a farkas-német juhász keverékkel nagyon nehéz volt az elején de most már okos,barátságos kutyák mind.chihuahua és yorkshire terrier nem volt még soha de a környékünkön vannak yorkik és egyáltalán nem hamisak egyik sem!:O én nem nézem le se kicsit,se nagyon nagyon picit se nagyot se óriást.
2010. nov. 2. 00:24
 20/56 anonim ***** válasza:
74%

Mert azok semmirekellő kutyák, szinte semmilyen feladatot nem lehet rájuk bízni a patkányirtáson kívül, azt se mindegyikre.

Miért mégis mire kéne használni egy kutyát? Hogy takarítsa ki neked a házat, vagy menjen el bevásárolni? Elég parszt felfogás, hogy a kutya csak házörzésre vagy patkányirtásra van. Nekem azért van kutyám mert szeretem, ha nagyobb kutyám lenne az is csak arra kéne, nem haszon miatt. Igazából a kiképzett rendőrkutyákon kívül melyiknek van haszna? Mert oké, hogy munkakutyák, de akkoris csak hobbiból dolgoznak velük, nem azért mert tényleg kéne terelni a nyájat. Ez hülyeség...

2010. nov. 2. 08:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!