Miért becsülik le a kisméretű kutyákat?
egyébként már az ókori rómaiak is tenyésztettek kutyát, és nekik is voltak molosszusaik, ill. kistestű kotorékebeik.
A yorki sem semmirekellő, bányákban használták őket, jelezték a sújtólég közeledtét, ill. patkányokat fogtak.
Ennyi erővel akkor egyik kutya sem való semmire, mert nagyon nagyon messze vannak már a farkastól, ill. a 10.000 éve domesztikált első igazi kutyáktól....
arról pedig nem a kutyák tehetnek, hogy mi emberek gyarlók vagyunk, és minél kisebbre tenyésztjük őket......
kiskoromban egy rottweiler támadt meg. ha apukám nem kap a kezébe, lehet, hogy nem írok most ide.
ha egy kis kutya idegbeteg, max. odébb tessékeled, de ha egy nagy kutya, akkor nem biztos hogy megúszod...
hány olyan eset volt, hogy a kuvaszok, rotik, dobermannok, stb-k a gazdájukra támadtak...
olyanok is akiket nem tartottak láncon vagy kennelben...
nos? akkor melyik a rosszabb?:S
Na ne már! Nekem két csivavám van, egy tacsi keverékem és egy németjuhászom (bár még gyermek). Nagy kutya párti vagyok (előző kutyám németjuhász-stafford volt), de a csivaváknak nem tudtam ellenállni. Imádnivaló bohócok! :)
Nekem nem a vézna féle, remegek ha egyedül vagyok csivaváim vannak, hanem kemény kis machok. :) A fiúval kutyasuliba jártunk, a legkeményebb csibészelő volt a suliban a nagykutyák között. :D:D:D Úgy támadott mint a nagyok. :D:D:D
A baj csak annyi, hogy ő hiába gondolja komolyan, aki megtámad simán felrúgja, az meg nem biztos hogy jót tesz a kiskutyának. :S Bár ha felrúgnák, akkor én esnék neki az embernek. :D
Sosem vittem kézben, sosem csaptam a hónom alá ha más kutyák jöttek szembe (németjuhász-staff megvédte, ha arra került sor, levert minden kutyát, most a csivava védi a kölyök németjuhászt - még). Naponta két órát lesétálok velük, imádnak menni. :) Szóval ha ilyen kutyust szeretnél, akkor vedd meg, és ne foglalkozz senkivel!:) Édesek és bohócok! :D Jah és az enyém még ruhát is csak akkor vesz fel, ha télen sétálunk, de ha elmegyünk itthonról is kirakjuk a kertbe, akkor soha nem adunk rá ruhát, minek? Bemegy a fűtött garázsba és viszont látás (bár nagy kutyaól párti). :D
Én is inkább nagykutya párti vagyok, de ettől még nem nézem le a kiskutyákat. Legtöbbeknek szerintem az a bajuk (nekem is), hogy sokan, akik ilyen aprócska kutyát vesznek, azok nem bánnak vele kutyaként. (Tisztelet a kivételnek!) Nevelés nuku, csak babusgatás, hiszen úgysem tudja elrántani a gazdit a pórázzal. Semmi szocializáció, mert nagy ívben elkerülik a többi kutyást, az se számít, hogy veszettül ugat vagy akár nekitámad másoknak, hiszen "milyen kis cuki, milyen bátor".
Egy jól nevelt kiskutyussal semmi bajom, de sajnos egyre több a fent írotakkra a példa. :(
Mert azok semmirekellő kutyák, szinte semmilyen feladatot nem lehet rájuk bízni a patkányirtáson kívül, azt se mindegyikre.
Miért mégis mire kéne használni egy kutyát? Hogy takarítsa ki neked a házat, vagy menjen el bevásárolni? Elég parszt felfogás, hogy a kutya csak házörzésre vagy patkányirtásra van. Nekem azért van kutyám mert szeretem, ha nagyobb kutyám lenne az is csak arra kéne, nem haszon miatt. Igazából a kiképzett rendőrkutyákon kívül melyiknek van haszna? Mert oké, hogy munkakutyák, de akkoris csak hobbiból dolgoznak velük, nem azért mert tényleg kéne terelni a nyájat. Ez hülyeség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!