Menhelyes kutya előjel nélkül harap, mit tudnánk még tenni?
Ennyi mindent próbáltatok már és hiába, én megválnék a kutyától.
Írtad, hogy a saját gyermek is úton van, nem várnám meg még kárt okoz benne. A gyermek az első..
Nem megbízható a kutya, és az is lehet féltékeny lesz a babára.
Menhelynek visszaadod tudod mű lesz. Ti lesztek a szívtelen lelketlen állatkínzók...
Azt nem tudtam kibogarászni hogy gyereket vagy felnőttet harapott meg. Utcán hogy viselkedik? Bizalmatlan vagy barátkozós. Nem félthet titeket vagy a területét mikor idegen jön hozzátok?
Menhelyi kutyus sajnos lutri. Sok esetben a menhelyi gondozók sem tudják a kutya előéletét.
Utcán semmi probléma sem szokott lenni. Mindig figyeljük a testbeszédét, kutyák és emberek felé is jól közeledik.
Ami a harapásokat illeti, minden korosztályban és nemben: 13N, 26F, 30F, 60N... Ráadásul az egyik nem saját területen történt, így nem a területét védhette.
Most lesz 4. hónapja, hogy nálunk van, a balesetek nagy része az utóbbi 2 hónapban történt - párhuzamosan azzal, hogy elkezdtük jobban emberek közé vinni.
A menhely nem feltétlenül vágott át titeket, hisz írod, hogy két hónapig nálatok sem volt probléma. A menhely sem tudhat mindent az előéletéről, és náluk lehetett problémamentes a kutya viselkedése. Nem volt semmi közös azokban, akiket megharapott? Ismertem egy mentett kutyát, az pl. bizonyos típusú férfiaktól kattant be, valószínűleg olyasvalaki bánthatta korábban, mindenki mással jól elvolt.
Én egyébként tennék még egy kört a Sci-Doggal, nekik van tudomásom szerint tapasztalatuk traumatizált kutyák rehabilitációjával. Sajnálom a kutyát is, de megértem a szempontotokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!