Kutyatulajdonos, mit tennél ha a kutyád nekitámadna egy embernek az utcán? Csak úgy, minden előjel nélkül, sétáltatás közben.
Van egy tündéri border colliem, imád mindenkit, párszor már bemutatóztam is vele, sokat volt pici gyerekek közt, nagyon szépen viselkedik velük, volt már, hogy random odarohant hozzánk valaki és átölelte a kutyát séta közben, ő meg szó nélkül türte. Szóval iszonyú kedves, jól szocializált és ezt sokszor bizonyította már...
Egyszer a határba sétáltunk és szembejött egy lecsúszottabb ember a biciklijét tolva, akit egyébként látásból ismertem. A kutya szabadon volt, és mikor mellénk ért az ember, morogva elkezdte megkerülni a biciklit és láthatóan a hapsi felé indult. Azonnal ráordítottam, a kutya rögtön visszajött hozzám én meg rácsatoltam a pórázt és elsijettünk. Apukám is velem volt, ő jobban ismeri az ottani embereket, mint én, neki annyi volt a hozzáfűznivalója, hogy biztos lopni ment...
Valahogy nem tudtam sem a kutyát ezért büntetni, mert reméltem, hogy elég lesz, ha szóban figyelmeztetem, hogy ezt nem kéne(a későbbiekben sem), de magamat sem tartom hibásnak a viselkedéséért. Szentül hiszek abban, hogy az állatok megérzik az emberek szándékait és a kutyám is csak arra reflektált. Azóta eltelt 5 év és csak hasonló sem történt.
A jelenlegi kutyáimba iszonyú sok energiát belenyomtam már, illetve ismerem őket és tudom, láttam az évek alatt, hogy senkit sem támadnak meg, ha mégis megtörténne, szinte biztos vagyok benne, hogy nem lenne semmilyen szankció az irányukba, mert nem tudnám elfogadni, hogy bárhol is hibáztam volna.
Lehetetlen
Nem engedem el pórázról csak futtatóban.
Másrészt imád mindenkit, úgyhogy figyelem, nehogy valakire ráugorjon egy kis simogatásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!