Kutya sétáltatás közben titeket támadott már meg másik kutya?
Esetleg kutyasuliba el kéne vinni, szocializációja kulcsfontosságú, illetve a gazda határozottsága, ami még megelőzheti az ilyen szituációkat...
Illetve az ivartalanított kutyák kissé nyugodtabbak.
Nem érzi magát embernek a kutyád, nyugodj meg.
Megfelelő neveléssel a viselkedése kontrollálható, az meg egyáltalán nem baj, hogy a problémás emberekkel nem bratyizik, ne is bratyizzon, ha neadjisten téged támadna meg egy részeg, vagy egy betörő, vagy egy utcai tolvaj például, a kutya védje csak a gazdit és a területét.
De a másik gazdinak is elkélne egy kis fejmosás, és az ő kutyáját is nevelni kéne, meg a gazdit is.
Nem támadott még meg minket másik kutya, de nekem is volt már dolgom olyan gazdikkal, akik nem bírtak a kutyáikkal, csak azt nem értem, hogy akkor miért egy erőteljes nagyobbacska kutyát vállaltak, és miért nem ölebet...
Engem nem csak kutyasétáltatás közben. Kb reggeli rutin hogy a XIII kerület összes kistestű kutyáját szedegessem magamról munkába menet.
Nem hinném hogy a mélyen tisztelt gazdájukat annyira falhoz vágná anyagilag egy póráz
Vidéki kertvárosi részen lakok, volt, hogy egyszerre négy rohant nekünk forgalmas út mellett, de a kerítés alatt kibújó agresszorok, nyitott kapun kiszaladó fifikék is gyakoriak. Az utcánkban is van egy tacskó, az is rendszeresen keménykedik velünk. Már felismerem melyik amelyikkel óvatosnak kell lenni és melyikre elég ráijeszteni, hogy visszahúzzon a területére.
Pozitív oldala a dolognak, hogy elég fain reflexeim fejlődtek, a szemem sarkából egyből kiszúrom a legkisebb mozgást is, a leghalkabb körömcsattogásra is felfigyelek. :D Egyébként németjuhászom van, ő is határozott, én is, egyszer kapta el egy boxer a torkát, de a bundája megvédte. Általában azért idáig nem fajulnak a dolgok, a támadó csak ugat, morog, köröz körülöttünk aztán ha kiértünk a területéről leakad rólunk.
Tartsd be a sorrendiseg szabalyait meg az elbucsuzas megerezes szabalyait. (Fenel; Kutyapszichologia c konyve leirja)
Jelenleg a kutyad magat tekinti falkavezernek,nem teged. Ha falkavezernek tekint, elotebb vagy.
A szocializacio fontos: jarjatok kutyak koze,h tudja,mikor hogy kell viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!