Hogyan tanitsam meg a kiskutyamnak hogy ne rangasson es nyuszitsen ha meglat egy masik kutyat?
Sziasztok!
Nem reg lettem kutyatulajdonos es ez eletem 1. kutyusa, mondanom sem kell imadom :D
5honapos kislany torpeschnauzerem van. Nagyon jatekos meg es minden erdekli, dehat ilyen 1igazi kolyok...ha meglat mas kutyakat egybol menne jatszani de alapbol porazon setalunk es nem engedem oda, olyankor nyuszit huz ugral amig latja a masik kutyat.
Ti hogyan szoktattatok le a kutyatokat errol? Ram se figyel olyankor hiaba beszelek hozza
Koszi a valaszokat
Az a baj, hogy nem engeded oda.
Pedig szeretne barátkozni, ismerkedni, játszani más kutyákkal. Ezt nem tagadhatod meg tőle.
Hordd őt rendszeresen kutyafuttatóba, kutyás társaságba, a fajtársakkal való szocializáció és játék nagyon fontos. :)
Koszonom a valaszokat:)
Akkor legkozelebb megprobalom elvonni a figyelmet h ne legyen olyan izgatott:)
A szocializacio folyamatban van mert jarunk at baratnomhoz neki Yorkija van es orakig 1utt jatszanak bar a lakasban lehet az is mas. El fogom vinni kutyafuttatoba is ismerkedni. Igy a parkban ensem merem elengedni mert nem szeretnem ha kiszaladna az utra...es meg nem probaltam kint h vissza jon e hivasra...a lakasba mukodik de teljesen mas a 2helyszin...itt semmi zavaro tenyezo
Igazság szerint közterületen kötelező is lenne a póráz, csak mivel nem razziáznak túl gyakran, ezért sokan csesznek rá.
Én most azt csinálom, hogy ha jön egy másik kutyás, akkor megállunk, és várunk egy kicsit, ismerősökhöz odamegyünk, idegentől meg megkérdezem. De volt már olyan, hogy valaki csak úgy elengedte a kutyáját, hadd menjen, amerre akar, persze, rá akart rohanni az enyémre, mi meg direkt látványosan másfelé fordultunk, akkor a gazdi észrevette magát, és megállította a kutyáját. De olyan is volt, hogy ilyen póráz nélkül futkározó kiabált nekem oda, hogy fogjam már meg a kutyáját, mert valami sérülés miatt nem lenne szabad futkároznia, aztán jött az enyémhez ugrálni, én meg két kézzel fogtam vissza az enyémet, harmadik kezem nincs, hogy még a másikét is megfogjam, használni kéne a pórázt...
Szocializálni kellene első körben. Viszont ez nem abból áll, hogy összeengeded egy másik kutyával, hogy órákig játszanak. Mert jelenleg így csak azt éred el, hogy még jobban bepörög más kutyákra és még jobban ignorál téged.
Emellett el kellene kezdeni nevelni is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!