Engeditek, hogy más gazdi rászóljon a kutyátokra?
Nem rég örökbefogadott kutyusunk még sok esetben makacs, főleg játék közben, nehezen hívjuk be. De a suli folyamatban, gyakorolunk vele rengeteget.
A minap bent voltunk egy futtatóban, ahol szintén bent volt egy kutyus. Futkároztak, és az enyém(aki gyakran morog és ugat játék közben) néha csipkedte a másikat, és ezt legfőképpen akkor szokta ha a másiknak nagyobb/vastagabb a bundája. Vissza is csipkedett a másik, úgyhogy hagytam. Majd elkezdett nyüszögni, ezért a gazdája oda rontott, rászólt a kutyámra és elkezdett felé menni. Természetesen szóltam a kutyámra, de mint mondtam nem 100%os a visszahívás. Viszont a kutyája attól még néha incselkedett az enyémmel. Vette a lapot, úgyhogy elkezdtek tovább játszani, nem volt semmi gond majd ismét nyüszögés, gazdi rám néz hogy hívjam vissza. Természetesen nem fogadott szót erre megint oda lépett a gazdi, kezét emelte, de nem ütött.
Ti ilyen esetben mit tesztek, hagyjátok, hogy más gazdi rászoljon a kutyátokra? Vagy ti rászóltok futtatóban más kutyájára?
Egyébként értem, az én kutyámat kell megnevelni. Folyamatban van, és ha látom hogy játék közben árt a másiknak azonnal megállítom.
Én is rászólok a máséra, ha úgy látom nem szépen viselkedik. Azért vagyunk, hogy figyeljünk egymás kutyájára. Ez tök természetes szerintem. Persze, neked kell elsősorban figyelned a kutyádra.
Azért kezet ne emeljen a kutyámra, mert akkor viszont nem köszöni meg, amit kap tőlem. :)
"A másik viszont, hogy az ugatása, morgása játék közben nem agresszív."
Kinyitod a kicsi szádat és elmondod a másik gazdinak játék előtt. Nem mindegyik kutya tudja értelmezni a hangeffektes játékot. Ha félre értik egymást, verekedés lesz belőle, akkor pislogsz, mint hal a szatyorban.
34, mondjuk az, hogy egy vadidegennek is szót fogad, nem feltétlenül helyes. Jobban szeretem, ha csak ran, esetleg közvetlen családtagra hallgat. Mindenkinek ő se tud megfelelni, őszekavarodhat, nem is biztos, hogy jót akar az az idegen. Ettől függetlenül az, hogy raszol valaki, ha már én figyelmetlen voltam, hogy ne bántsa a másikat, nem baj. Bár, ő nem bánt senkit.
25.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!