Csináltál már kutya születésnapi bulit vagy voltál ilyen bulin a kutyáddal?
#11 Magyarországon jobb is, ha kutyát tartanak gyerek helyett. Ebből a fizetésből gyereket nevelni, gyerekkel munkát találni borzasztó nehéz lehet. Interjún egyből első kérdések között szerepel, hogy gyerek van? Konkrétan hátráltató tényező. Nekem ugyan nincs és nem is lesz gyerekem, kutyáim vannak, de azért vicc.
Egyébként nem szoktuk ünnepelni a szülinapjukat, főleg mert 3-ból 2 menhelyi, így fogalmunk sincs mikor születtek.
"#11 Magyarországon jobb is, ha kutyát tartanak gyerek helyett. Ebből a fizetésből gyereket nevelni, gyerekkel munkát találni borzasztó nehéz lehet. Interjún egyből első kérdések között szerepel, hogy gyerek van? Konkrétan hátráltató tényező. Nekem ugyan nincs és nem is lesz gyerekem, kutyáim vannak, de azért vicc."
Ezt egy fals érvelésnek tartom, mivel a bezzeg országokban sem születnek gyerekek és fogyóban van a társadalom pedig azért a magyar valósághoz képest sokkal tisztességesebben meg lehet élni ott. Emiatt én komolyan nem gondolom hogy a pénz hiánya és anyagi biztonság hiánya miatt ne születnének gyerekek. És érdekes hogy minél szegényebb, sanyarúbb sors van valahol ott annál több gyerek születik. Pl idehaza is az északkelet magyarországi településeken születik rengeteg gyerek a putriba, a döngölt padlóra ami nem normális. Szerintem azzal sincsen baj ha valaki azt mondja "Nem akarok, gyereket, nem akarom ami azzal jár, ragaszkodom a jelenlegi életvitelemhez és szabadságomhoz" csak ne ez a képmutatás legyen hogy a pénz miatt nem vállal gyereket, ez majdhogynem teljesen objektíven megállapítható hogy nem azért van.
Persze, mert szexelni azt tudnak, de annyit eszük nincs, hogy gyerek ne legyen belőle a mély szegénységbe. Aki felelősségteljesen vállal gyereket, az nem hagyja figyelmen kívül az anyagiakat, illetve hogy mennyi időt tud fordítani a gyerekre. Nekem pl munka mellett teljesen lefoglalja az energiámat a kutyákkal való foglalkozás, mert ugye velük is szeretnék minőségi időt tölteni (kell is, hogy lefáradjanak) tudom hogy nem férne bele egy gyerek az időmbe, lehet anyagilag sem, ha mindent megszeretnék adni neki, nem csak életben tartani. Most én nem is szeretnék, az egy dolog, de ismerőseim, akik viszont szeretnének is mondják, hogy neccesen jönnének ki egy gyerekkel a fizetésből, pláne ha egyedül nevelik esetleg.
Na mindegy, csak mondom hogy inkább tartsanak kutyát, ami kijön havi 20 ezerből (persze méret függő) még prémium táp esetében is, mint hogy a gyerekre ne jusson elég pénz vagy idő.
Értem, és a személyes példád teljesen helytálló is. Ettől függetlenül szerintem általánosan igaz (nyilván nem minden egyes emberre) hogy nem anyagi akadály miatt nem vállalnak gyereket, hanem mert nem akarnak.
Csak arra akarok kilyukadni hogy a pénz sajnos nem csinálja meg a gyerekvállalási kedvet, sőt.. lásd, fejlett nyugateurópai államok egyre fogyó népessége.
Én bulit nem csinálok és nem is voltam ilyenen.
Házi készítésű kutyakekszet csinálok,kapnak egy új játékot,meg jutifalatot. Bár szülinap nélkül is időnként kapnak.
Nekem sincs gyerekem és nem is szeretnék.
Nekem nem gyerek pótlék, kutyaként vannak kezelve,sokat kirándulunk,igen szoktam nekik jutit csinálni,mert olcsóbbra kijön ha itthon készítem,mert már egy egy 100-150 grammos juti 4-5 ezer ft.. nem tart semmeddig.
Már csak azért sem gyerek pótlék, mert a gyereket nem hagyom itthon míg dolgozok :D
Én nem viszem állandóan magammal őket,ha nyaralni megyek akkor mennek egy szuper panzióba ahol szeretnek ott lenni. Dolgozok Így 8-8,5 órát egyedül vannak.
Nem hinném,hogy azért gyerek pótlék,mert oda figyelek mit kapnak enni, tanítom,nevelem őket,kirándulunk,simogatom és játszok velük,kutyás közösségbe járunk. Mikor kellett akkor kutyasuliba.
Ezt hívják felelősség teljes kutyatartásnak.
Öreg kutyámnak vannak ruhái,mert kiritkult a szőre öregségére és igen is fázik 5,5 kg, kb semmi szőrrel. Így be kell öltöztetni különben felfázik,megfázik és nem élvezetes számára a lent lét.
De nyilván akinek olyan a felfogása hogy a kutyának kint a helye,meg sose volt kistestű fázós kutyája az jobb ha csöndbe marad.
Kistestű fajták nagy részének nincs aljszőre, nem egy német juhászok akik bírják a -20 fokot is. Ezt is elkéne fogadni.
Persze a csillogos strasszos stb ruhákkal én sem értek egyet,én öregemnek van 2-3 egyszerű pullovere, 3 vastagabb kabátja,meg egy esőkabátja. egyszerűek,pulcsik mintásak egyedül,mert a boltba csak olyan volt. Azért van több,mert ha átázik saras lesz vagy ki van mosva, a kövi sétára nem biztos,hogy megszárad így mindenből több van.
Nyilván a kutya mint gyerekpótlék nem tudatos, így senki se fogja beismerni magáról hogy gyerek helyett van.
Te is azért tartasz szívesen kutyád, mert az ösztöneidbe ez van kódolva. Gondoskodás, foglalkozás. Lényegében a saját ösztöneidet vered át.
"Már csak azért sem gyerek pótlék, mert a gyereket nem hagyom itthon míg dolgozok :D"
Csak az egyiket másoltam ki, de ez minden ilyen érvre vonatkozik. Egyrészt ahogy az előttem válaszoló mondta ezt soha senki nem ismerné be magának (és másnak sem) hogy konkrétan a gyerek helyett van a kutya. Mellesleg ha és amennyiben tényleg gyerek helyett van azt sem úgy kell elképzelni hogy csak akkor lenne igaz ez az állítás ha mindent pontosan ugyan úgy csinál vele a gazdája mintha ember gyerek lenne, azaz elviszi magával és nem hagyja otthon. Pont ebben "jobb" mint egy gyerek hogy akár otthon is hagyhatod vagy kutyapanzióba teheted ha ahhoz van kedved. Ha neked nem a gyerek helyett van a kutya akkor nem is értem miért vagy deffenzívában, miért magyarázkodsz? Amiket én szóba hoztam, (öltöztetés, szülinapozás, ebédlőasztalhoz ültetés stb) a gyerekvállalós dologtól függetlenül találtam furcsának és nem ezek mentén jutottam oda hogy akik ehhez hasonlóan bánnak a kutyáikkal azoknak gyerek helyett van. Az egy másik téma ez mellett bár úhy gondolom van átfedés közöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!