Közteruleten póráz nélkül sétáltam 2 kutyámmal és rá támadtak egy másik póráz nélkül sétáló kutyára. Mi történhet?
Mielőtt bárki nekem esne, tisztában vagyok azzal hogy nagyot tévedtem.
Az udvar, ahol a két- emberekre ártalmatlan - nemetjuhaszunk tanyazik egy temető mellett található, emberek nem laknak. 4 éve minden este szaladni és játszani megyek velük egy 150meterre lévő dombra, ahol ugyan nem lakik senki és emberek sem járnak.
A napokban sajnos szembe jott velünk egy másik kutyás, akinek jóval kisebb kutyajara raszaladtak az enyémek. A kutyust megharaptak, de ahogy a gazdája oda nyúlt, a kézen lett egy nagy harapás, amit a kórházban látták el - eleg hosszadalmas muvelet volt. Senkinek nem volt póráz... milyen következményekkel szamolhatok?
#7 ha annyira amatőr vagy hogy nem tudod másképp lefárasztani a kutyadat akkor lehet már kapni kva hosszú sok méteres pórázt is. Nincs kifogás a jogszabály alól és remélem hogy egyszer szarrá büntetnek ezért. Mert minden okos póráz nélkül setaltato azt gondolja hogy az ő kutyája hú de milyen jól nevelt, ő kivétel, ő mindig minden esetben behivhato, aztán meg jönnek az ilyen kérdések.
Kérdező: nagyon nem releváns hogy a másik kutya is póráz nélkül volt mert a te kutyaid mentek oda és a tieid támadták meg. Ha pórázon lett volna akkor is ugyanúgy megtamadjak és ugyanúgy megharapjak az embert is.
A kutyák oltva vannak. Nincs ezzel probléma. Törzskönyvezett mindkettő, fajta tiszták.
Az embernek azért esett baja, mert a kiskutyát szerette volna ölbe kapni, és amikor lehajolt, az ő keze közre került, nem egy direkt ra iranyult tamadas volt.
Aki szerint szar gazdi vagyok, gondolom egy 2 kilós zsebkutya tulajdonosa. 2 perc séta után a poggyaszban viszik haza őket, mert már menni sem tudnak és azt sem tudják mit jelent két ekkora munkabíró kutya lefarasztasa.
Köszi a válaszokat.
"mit jelent két ekkora munkabíró kutya lefarasztasa."
A lefárasztás akkor is működik, ha megtanítod a kutyáidnak, idegen kutya közeledik, akkor a lábhoz vezényszó működjön. Munkakutyáknál ez nem lehet akkora nehézség.
#13 te sem állsz a törvény felet tudtad? Pont senkit nem érdekel milyen kutyád van, a póráz akkor is kötelező és minden ismétlem MINDEN póráz nélkül setaltato azt hiszi hogy az ő kutyája mindig minden körülmények között behivhato. Aztán ezer meg ezer példa van az ellenkezőjéről.
Kérdező, az sem érdekel senkit hogy neked milyen fajta kutyáid vannak. Nekem is nagytestű munkakutyam van, a másik szintén nagytestű, nagy energiaju keverék. Nem attól lesz valaki jó vagy rossz gazda hogy mekkora kutyája van, nem is értem hogy a fenébe jön ez ide.
Póráz nélkül setaltattal és a kutyáid megtamadtak egy másik kutyát és egy embert is (tök mindegy milyen okból). Erre nincs mentség, érted? Nem kifogás az hogy nagyok, nem kifogás az hogy energikusak, erre nincs semmi kifogás. Elkrtad. Ilyen egyszerű. Nehogy már még neked álljon feljebb.
Nem hiszem el hogy nem ismered annyira a kutyaidat hogy nem tudtad hogy megtamadnak egy másik kutyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!