Mit tehetek, ha nem tudok kutyát sétáltatni, mert egy csomó háznál nyitva van a kapu?
Falun lakom, és egyre nehezebb úgy útvonalat választani sétáltatáshoz, hogy ne fussunk bele olyan házba, ahol ne lenne nyitva a bejárati kapu.
Nem egyszer előfordult már, hogy az ilyen helyekről az ottani kutya kifut az utcára, ahol sétáltatom a kutyámat, és balhézni akar. A kutyám egy labrador keverék, úgyhogy általában ő a nagyobb méretű, de így is félek, hogy megsebesül, vagy önvédelemből kárt tesz a másik kutyában.
Ilyenkor, ha nagy nehezen ki is jön a kiszaladó kutya gazdája, általában még nekik áll feljebb, hogy minek sétáltatok kutyát, miért provokálom az ő kutyáját azzal, hogy elhaladunk az utcán.
Én pórázzal szoktam sétáltatni, és a kutyám is rendesen tud viselkedni séta közben, de ha egy másik kutya rárohan, akkor csak védekezni fog valahogy.
Mit tehetek? Nem akarnám elhagyni a sétát mások felelőtlensége miatt.
Falun korán kelnek, az utcámban már hajnali 4 kor aktívak és kinyitják a kutyáiknak a kaput
Nincs mit tenni. Vigyèl paprikasprayt ha megtámadna a gazda vagy a kutya.
Komolyan ez ellen nem lehet tenni semmit?😧
És ha feljelented, mert megtámad a kutya?
Amúgy mégis miért jó nekik, hogy nyitva a kapu? 🤔
Jelentgetheti, de 1 hét után ugyanúgy kiengedik
Amúgy a nébihnél kell jelenteni
Én bottal járok és igyekszem inkább kocsival kimenni a határba.
Nyugodt hangnemben mondd el a kedves gazdiknak, hogy neked jogod van kutyát sétáltatni pórázon kb bárhol és bármikor, ők viszont törvényt sértenek mikor a buksijuk felügyelet és póráz nélkül rátok rongyol.
Nálunk is hasonló volt a helyzet 10-15 évvel ezelőtt, akkor úgy voltam vele, hogy arra mentem, ahol olyan kutyák voltak, akik nem tudnak kárt tenni az enyémben, de igyekeztem nem a kutyámra hagyni a konfliktusok kezelését, néhánnyal meg össze is haverkodott a kutyám és egy darabig jöttek mindig velünk, illetve pár alkalom után már barátságosan futottak hozzánk.
Aztán egyre többen döntöttek úgy a "fiatalok" közül, hogy foglalkoznak a kutyáikkal, meg egyre több városi jött, akik szintén sétáltattak és elkezdték a facebookra kirakni a képeket, hogy hol van önsétáltató buksi/nyitott kapu, majd mára már kb mindenki képes az udvaron tartani a kutyát vagy úgy dönt, hogy nem lesz több kutyája.
8, Oké, vigye a tisztásra, de mondjuk ha nincs lehetőség bevágni a kocsiba a kutyát, akkor? Teleportáljon, hogy véletlen se menjen el a kapud előtt?
Tán meg kéne nevelni a kutyát, meg normálisan tartani, és nem azt lenézni, aki foglalkozik a kutyája szükségleteivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!