Reaktív kutyának 2 póráz, 1 nyakörvre, 1 hámra? Retriever póráz jó választás lehet nyakörv helyett?
Kutyákra erősen reaktív jelenleg, de dolgozunk rajta. Hámban sétáltatom, szépen sétál, amíg nem lát másik kutyát a közelben. Félek hogy esetleg a hám csatja vagy a póráz egyszer csak felmondja a szolgálatot, amikor éppen megugrik. Szeretnék rátenni pluszban egy nyakörvet is egy másik pórázzal. Gondolkodom a retriever pórázon is, mert abból elvileg nem tud kiszabadulni vészhelyzet esetén sem, mert rászorul a nyakára. A jelenlegi póráza egy erős 120 centis textil póráz, H típusú hámra van csatlakoztatva. 18 kilós keverékről van szó.
(Hiába van rajta sárga szalag, ígyis előfordul, hogy ránk engednek más kutyákat, ilyenkor azért eléggé bepörög)
Szerintem teljesen jó ötlet, a retriever pórázból valóban nem tudnak kiszabadulni, sok menhely is úgy adja csak ki sétálni a kevésbé stabil kutyákat.
Trénerrel dolgoztok az ügyön? Én inkább elsődlegesen nyakörvben (de inkább haltival) vinném és a hám lenne a b opció, sokkal jobban kontrolálható vele a kutya és kevésbé tépi ki a kezded a helyéről.
Nekem is reaktív a kutyám, de a retriever pórázt nem ajánlom. Nekem is van - de egyszer, amikor elpattant nála a cérna, ahogy acsarkodott pórázon, a sima nyakörv annyira megsértette a nyakát, hogy gégegyulladást kapott. Képzeld el, egy retriever póráz milyen sérülést okoz.
Mindig hámban sétáltatom már emiatt - nekem Ruffwear van, nagyon klassz, párnázott, és a mellkasánál is van rajta csatolási lehetőség, oda tudnál beakasztani még egy pórázt, ha aggaszt a dolog.
Kitartás amúgy - a kutyám 4 éves és mostanra, rengeteg melóval már egészen jól haladunk, nálatok is javulni fog! :)
1-es vagyok, lehet nem volt egyértelmű a fogalmazásom. Úgy gondoltam h van rajta hám is és nyakörv is, mindegyiken póráz, de elsődlegesen a nyakörvessel irányítod, korrigálsz, ha meg véletlenül olyan szituba kerülsz, ami neki még túl sok és "kikapcsol" a kutya, a hámmal "vészeled át" a szituációt.
Szerintem egyedül ezt nem lehet megoldani, keress egy olyan trénert, akinek van rehabos falkája vagy valahogy jól kommunikáló kutyák közé viszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!