Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen büntetést kaphatok, ki...

Milyen büntetést kaphatok, ki von felelősségre, ha magánterületen póráz nélkül sétáltatom a kutyát?

Figyelt kérdés

Egy 10 háztömbből álló lakóparkban élek, melynek van egy hatalmas udvara. A telek el van kerítve, magánterületnek számít. A lakógyűlésen megszavazták, hogy póráz nélkül tilos kutyát sétáltatni a lakópark területén, illetve a fűre sem mehet rá, kizárólag a kikövezett járdán közlekedhetnek. Ezt a legtöbb kutyatulajdonos nem tartja be. Az lenne a kérdésem, hogy ezt mivel büntetnék? Milyen esetleges következményei lennének, ha valaki nem tartja be? Hogyan lenne eljárás ez ellen, ha az egyik lakó rászáll egy kutyatartóra?

A személyes véleményem az, hogy nagyon nem fair egy ilyen szabályt utólag megszavazni (tudtommal 2-3 albérlő szavazta meg, mert alig jár bárki is a gyűlésekre), hiszen valaki pl. azért vett itt lakást, mert látta, hogy hatalmas, füves park jár hozzá, és nagyokat szaladgálhat a kutyusa, erre kitiltják őket.. Ezzel utólag már nem nagyon lehet mit kezdeni, csak szemet hunyni és megszegni vagy betartani. Megszegés esetén milyen következményei lehetnek?

Előre is köszönöm szépen!

2024. febr. 27. 15:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
A telek el van kerítve, magánterületnek számít. - így mondjuk nem is értem, hogy gondoltad hogy leviszed oda a kutyát. Magánterület, azaz a tulajdonoson kívül más nem mehet be.
2024. febr. 28. 08:01
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"A telek el van kerítve, magánterületnek számít."

Szamárság.

"Magánterület, azaz a tulajdonoson kívül más nem mehet be."

Elolvastad, hogy ő is tulajdonos? Valszeg közös osztatlan tulajdon.

2024. febr. 28. 10:35
 13/19 anonim ***** válasza:
Többség dönt. Törődj bele. Rád hívják a rendőrt és jól megbüntet. Kell ez neked?? Kutyát amúgy is tilos póráz nélkül sétáltatni!
2024. febr. 28. 15:31
 14/19 anonim ***** válasza:

"Rád hívják a rendőrt és jól megbüntet."

Ahogy azt móricka elképzeli.

2024. febr. 28. 15:36
 15/19 A kérdező kommentje:

Ezt írták ki:

,,Tisztelt Tulajdonosok és Bérlők!

A 2023 június 01-én megtartott közgyűlésen született közgyűlési határozatnak megfelelően

kérem önöket, hogy az abban foglaltakat maradéktalanul tartsák be.

2/2023.VI.1./b. sz. határozat: A közgyűlés a (lakópark neve) Lakópark teljes területén a kutyák

póraz nélküli sétáltatását megtiltja, egyben kötelezi a kutyát sétáltatókat arra, hogy a

kutyaürüléket minden esetben a kutyát sétáltató szedje össze, ellenkező esetben vele

szemben birtokháborítás miatt eljárást kezdeményez a társasház az ügyben illetékes

jegyzőnél. A füves részen kutyát sétáltatni TILOS!

Továbbra is számos kutyatartó nem tartja be az alapvető szabályokat, valamint a határozatban

foglaltakat.

Jelen figyelemfelhívásunkat kategorikusan a szabályokat megszegő kutyatartóknak címezzük.

A normákat betartó kutyatulajdonosok semmiképpen ne tekintsék ezt támadásnak.

A társasházi park fenntartása rengeteg időt és pénzt igényel, ezért a megóvására oda kell

figyelni!” Alatta kelt. és dátum.

Nem tudom, hogy ezt hogy lehet másképp értelmezni, mint birtokháborítás, drága 10-es… És én sem vagyok benne biztos, hogy ez így mi, azért jöttem fel az oldalra, hogy esetlegesen választ kapjak.

2024. febr. 28. 22:06
 16/19 A kérdező kommentje:
Szóval mi fog történni pontosan, ha valaki ezt megszegi?
2024. febr. 28. 22:17
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

Eljárást kezdeményeznek az illetékes jegyzőnél. Most írtad le, ott van feketén-fehéren.

Ahogy az is, hogy azért van ez, mert odaszaratjátok a kutyákat a közös zöldterületre. Ok-okozat. Ennyire egyszerű.

2024. febr. 28. 23:16
 18/19 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, hogy ezt hogy lehet másképp értelmezni, mint birtokháborítás, drága 10-es…"

Te írtad, hogy a birtokháborítás büntetés, nem a 10-es.

2024. febr. 29. 08:30
 19/19 anonim ***** válasza:
45%

"Ahogy az is, hogy azért van ez, mert odaszaratjátok a kutyákat a közös zöldterületre."

1. a kutyát nem kell szaratni, szarik magától.

2. honnan tudod, hogy a kérdező így cselekszik, hogy T/1-ben őt is támadod? Vagy csak rajta vezeted le a beteges frusztrációdat?

2024. febr. 29. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!