Milyen nagytestű kutyát ajánlanátok?
Nekem Huskym van es nagyon ugyel a haznal.
2010. okt. 24. 13:49
Egy egészséges fajtatiszta kutya 100.000ft körül van és határ a csillagos ég. Főleg ha családi kutyának akarod fontos a jó idegrendszer, ezért semmiképpen sem szabad olcsón szaporítótól venni.
Másik lehetőség a menhely/fajtamentés. Ők pontosan elmondják hogy az adott kutyának milyen igényei vannak, való-e nektek, mennyire megbízható stbstb... és ha bármi gond van szó nélkül visszaveszik.
Merre laksz, mennyire messzire mennél el a kutyáért? szívesen ajánlok szervezettet vagy kutyát.
2010. okt. 24. 13:52
13/18 A kérdező kommentje:
Átmennék a kuytusért akár Magyarországra is, max csináltatnék neki egy útlevelet. :)
Hát, még nem tudom, hogy milyen legyen, még nézelődök. Szerintem is fontos, hogy jó helyről legyen, de akár a menhelyben is bennelennék. Habár szerintem a vásárlással várok tavaszig. :) Köszi mindenkinek!
Szia! Én írtam elsőnek a kaukázusit. Szóval mint tulajdonos elég sok tapasztalatom van. Mi 30.000 ft-ért vettük Zováth Mihálytól. Törzskönyv+10000 volt. Nagyon híres tenyésztő. Kicsinek is tünemény volt. Semmi rosszat nem tudok felhozni ellene, kell mellé egy erős gazda (nem fizikailag értem), mindenre megtanítható. Imádja a telet, kiváló szánkóhúzó a gyerekek imádták. Tekintélyparancsoló is, aki meglátja be sem "próbálkozik". Szereti a tágas udvart, ahol szaladozhat,egyáltalán nem lusta a hírekkel ellentétben. Pár jó tanács, ha ilyen kutyus mellett döntenél: A kerítést megmagasítani, nem árt egy kennel sem ha idegen jönne.Nagyon szeret veletek lenni és ezt gyakran a tudomásodra is hozza, (pár nadrágom bánja, mert simi nélkül mentem el mellette. Ezt ne úgy értsd hogy megharapott csak "belekapaszkodott" a gatyám szárába) Nem bánod meg ha ilyen kutyust választasz. De sok türelem és idő, hogy kedvedre alakíthasd.
2010. okt. 24. 15:27
[link]
Ja itt a link ahol az Ő kutyái szerepelnek, mi is most tavasszal szeretnénk egy kislányt hozni a mostani mellé.
2010. okt. 24. 15:30
16/18 anonim válasza:
Mintha csak magamat hallanám kb 8 hónappal ezelőtt. Félve mondom: rottweiler. Ha érdekel olvass utána a fajtának és ne dőlj be a rossz hírének, de csak törzskönyveset vegyél! Rengeteg a szaporító és itt nagyon fontos, hogy stabil legyen a kutya. Nekünk eddig nagyon bevált, 7 hónapos, de áldom azt a napot amikor mellette döntöttem. Imádjuk, Ő is imád minket. Nem hisztizik sosem, de sokat foglalkozunk vele. Ő labrador retriver mellé jött házat őrizni (nos, kellett valami indok...). A labrador néha látszólag ok nélkül odakap, de jól tűri, senkit nem bántana családon belül (és eddig úgy tűnik, hogy kívül sem). Sokat játszanak együtt. Szerintem a labrador barátságos jelleme jó hatással volt rá. A kaput már most figyeli, de a kifejlett kutyától azt várjuk, hogy feleslegesen ne ugasson. Csak akkor vedd, ha van rá időd, mert ez a fajta igényli a tanítást és az ember közelségét. Azt tudd, hogy lassan nő fel (kb 50-55 kg-ra a kan, szóval igazából közepes méret), és csak 10 évet él.
2010. okt. 27. 01:22
Kérdező, melyik országban laksz? (Én UA)
2010. okt. 27. 16:53
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Még mindig nem döntöttem, mindegyik kutya nagyon tetszik! Igen, sok rosszat hallani ezekről a fajtákról, de nem kell mindegyiket elsőre elítélni. A kivétel erősíti a szabályt! :)
Én Szerbiai vagyok, vajdasági magyar :)
Kapcsolódó kérdések: