Csivava jó kutya?
Minden kutya kutya.
Ha te csak a nagy testű kutyákat tartod szerethetőnek, akkor neked igencsak kisebbségi érzésed lehet, mert védelemre szorulsz, amit állattól vársz el.
A kutyák szeretete egyformán értékes, akár hány kilós is.
És minden kutyát lehet divatból és lehet szeretetből tartani.
Ez csakis az embertől függ.
Na ne mondd, hogy a nagyobb testű kutyákat ingyen osztogatják...
Hogy a te szemedben van kutya, ami nem ér semmit, ez egyedül téged minősít.
A kutya egyénisége, szeretete, értéke nem a termetétől függ.
De hogy ezt valaki megértse, ahhoz szív kell és nem a külsőség imádata.
Önvédelmi oktató!Kihagytad a felsorolásból,hogy jelző kutya.
A csivava nagyszerű jelző kutya,minden mozgást-ajtó előtt,kertben-ugatással jelez.Mondjuk én sem vagyok oda a fajtáért,de a te véleményed eléggé sarkos.A szüleimnek van 1 és mivel idősek,ez egy nagyszerű program levinni sétálni,azonkívül szerintem sokkal gázzabb egy 10 kilósnál nagyobb kutyát lakásban tartani.
Régebben funkciója is volt a csivavának,nem véletlenül tenyésztették ki.Patkányfogó és üzenetvivő.Külön folyosókat építettek nekik amibe belefértek.
A kis termetű kutyát is lehet szeretetből venni és a nagy termetűt is divatból.
Csak nézz szét ezen a fórumon, hogy hányan kérdezgetik, melyik a szebb, melyik a divatosabb, melyik tetszik többnek - és azt választanák.
Értsd már meg, hogy egy parányi kutya is kutyából van, annak minden értékével és szeretni tudásával.
Hogy nem félelemkeltő? Nem, de vannak, akik pusztán csak a szeretetéért veszik.
Miért jobb egy nagytestű kutyát csak az elrettentésért venni?
Azt megértem, hogy valakinek csak a nagytestű kutya tetszik, de hogy így becsmérelje, pocskondiázza a kicsi kutyát, ez azt jelenti, hogy nem a kutyát szereted, hanem csak a tekintélyt, amit a kutya ad az oldaladon.
De kutya nélkül egy lelketlen kis senki vagy, a véleményed miatt.
Nem én vagyok a lelketlen. Te vagy az érthetetlen. Nekem nem a kutya méretével van bajom. Engem nem zavar, ha egy kutya kicsi, mert például a puli és a tacskó is kis termetű kutya, mégis hasznos. Én kimondottan az ilyen kis ölebeket (csivava, westi ...stb.) rühellem. Aki ilyet tart az olyan gazdi is. Az elkényeztetett plázalotyók akik vesznek neki kis ruhát, elviszik kutyakozmetikushoz (jó oké vannak olyan fajták, aminek a szőrét jobban kell ápolni, időigényesebb komplikáltabb, de túlzásba sem kell vinni), és ridikülben hordják.
Szerinted ez a normális kutyatartás? Ha igen, akkor te is egy hülye vagy. Ráadásul ezek az agyonra korccsá tenyésztett dögök marha drágán adják őket, mintha egyenértékű lenne egy normális kutyával. Ezek sohasem lesznek ugyan olyan egyenértékű kutyák, mint mondjuk egy labrador vagy bármi más. Ezek az ölebek csak divat kutyák, médiával átmosott agyú elkényeztetett újgazdag ostoba gazdiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!