Csivava kutya megfial rá párnapra eltűnik a kicsi lehet h megette a kiskutyát az anya?
Egyrészt nem kéne szaporítani a kutyát, másrészt a lefialt szukát figyelgetni kéne, nem csak azért, hogy ne egye meg a kölyköt hanem azért is mert számtalan probléma felmerülhet a fialás alatt/után.
Ha az anya kutya nem kap elég táplálékot (gondolok itt jó minőségű, fehérje dús kutyatápra nem moslékra meg 200Ft/kg tápra) akkor előfordulhat, hogy megeszi a kölykét. Ritkán, de előfordulhat. Főleg tapasztalatlan szukánál.
Nem igazán értem amit írtál. Van a Csivava mellett még egy szuka aki nem rég fialt és talán ő ehette meg a kölyköt? Vagy mi? :O
Első körben azt tudom mondani, hogy az lenne a legjobb megoldás mindenki számára, hogy ha fognád mind a két kutyádat (vagy amennyi van) és elvinnéd őket az állatorvoshoz ivartalaníttatni és akkor többé ilyen nem fordulhatna elő.
Az elsővel teljesen egyetértek!!!!
De mielött leellett volna utána lehetett volna olvasni itt a neten, hogyan kell fogadni a kicsiket.
A SZUKÁNAK TELJES NYUGALMAT KELL BIZTOSÍTANI ELLÉSNÉL ÉS UTÁNA!!!!
És ezt jó pár helyen leírják, még a hülye is megtalálja......
Biztos,hogy szaporító,olcsó csivikölyköt jól el lehet adni.
Hogy miért?Tenyésztő alapból felkészül a kölykök születése utáni 24 órás ügyeletre.Általában egyszerre egy frissen ellet szuka van nála.
A kannibál"szukát azonnal és véglegesen kivonja a tenyésztésből.
én abból indulok ki,ha az én kutyám kölykezne,kivennék szabit,és mindig figyelném,2-3 napig.nem ám hogy leellik aztán viszlát!!!
hát így jártál,legközelebb több ésszel...nem kéne mohónak lenni.
Jó kis szaporítótelep lehet, ahogy egyszerre két (vagy több) szuka ellik egymás mellett.
Nálunk az első héten ki sem tudom tenni az anyjukat, úgy védik a kicsiket. Mindenféle fondorlattal kell napi 4-5 x kicsalni a kertbe, hogy elvégezze az ürítési feladatait, különben még azért sem menne ki. Egy másik kutyát meg a közelébe sem enged az alomnak. Ha az első hetet megélték a kicsik, akkor már a mami és mi is megnyugszunk kicsit és többször otthagyja őket jóllakottan. Addig viszont mindig alszik valaki abban a szobában, hogy kéznél legyünk, ha valami gond van és az anyjuknak is megnyugtató, hogy nem hagyjuk magára.
Hallottam már kutyáról, aki megette a kölykét, látni szerencsére még nem láttam ilyet.
így azért más...
azért leírhattad volna,mindenki egyszerre rosszra gondolt!aztán nem lettél volna támadva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!