Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell egy ruházati...

Miért kell egy ruházati üzletbe is kutyát bevinni?

Figyelt kérdés

Tegnapi napon egy Budaörs közelében található üzletközpont egyik sportruházatot árusító üzletében vásároltam, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy az egyik vásárlóval egy kutya volt az üzletben. Megnéztem az üzletközpont weboldalát, amely – vélhetően az évek óta egyre erőteljesebb kutyalobbi – hatására „kutyabarát” helyként írja le magát. Véleményem szerint súlyos gondot jelent, hogy már a boltok eladótereiben is a kutyákat kell kerülgetni, nem beszélve arról, hogy sok ember fél a kutyáktól, több ember allergiás a kutyaszőrre. A nem kutyások jogai ez esetben is semmibe vannak véve. A kutyák eladótérben történő megjelenése az előbbiek mellett még jelentős higiéniai, rongálási és kutyatámadási kockázatot is jelent.

Most őszintén, a lakókörnyezet mellett miért kell még a boltokba is kutyákat vinni?

37/F

2023. nov. 19. 20:26
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
15%
Meg a macskák amúgy sem tudnak ragaszkodni senkihez. Nem is tekintik az embert társnak.
2023. nov. 19. 21:01
 22/49 anonim ***** válasza:
79%

"A nem kutyások jogai ez esetben is semmibe vannak véve."

Nincsenek semmibe véve. A hely üzemeltetője úgy döntött, kutyabarát hely lesz. Fel van tüntetve. Innentől neked, mint nem kutyabarátnak jogod van eldönteni, kívánsz-e ilyen üzletbe betérni.

2023. nov. 19. 21:02
 23/49 anonim ***** válasza:
45%

Mert ez így olyan píszí... Ebben az elsatnyásodó maias mai világban a kutya az új "gyermek". Ki kell nyalni a seggüket. És tényleg, a mi nap a Váciutcai FootLockerben is volt egy kutya, hullott a szőre, flattyogott a nyála, ugatott, de jó pofát kellett hozzá vágni.

Gondolom le leszek pontozva, de én sem látom szívesen a boltokban a kutyákat (bocsánat: kugyákat :D :D :D )

2023. nov. 19. 21:03
 24/49 anonim ***** válasza:
82%

Valamennyire érthető amikor pl allergiát hozod szóba és hogy a lentebb lévő ruhákhoz hozzá érő kutya allergiás reakciókat okozhat, érthető higiéniai aggályok merülhetnek fel.

De amikor " rongálási és kutyatámadási kockázatot is jelent" dumával jössz akkor itt buktatod le magad azzal hogy túltolod. Ez nevetséges. Biztosan majd pont az akciós férfi boxerek közül ugrik a nyakadnak azok a jellemzően zsebpiszok méretű vakarékok amiket úgy 90%-ban magukkal visznek a kutyások. A rongálás is nevetséges mert egyenlőre a gyerekek sokkal többet rongálnak a bevásárló központokban. Szóval bizonyos mélységig érthető a kritikád, másfelől viszont átérezni azt az infantilis picsogást amit előadsz.

2023. nov. 19. 21:04
 25/49 anonim válasza:
75%

"És az esetleg fel sem merül benned, hogy otthon lehet hagyni a kutyát? Nekem macskáim vannak, de soha nem vittem őket magammal boltokba."

A macskát nem kell sétálni vinni és néha előfordul, hogy az ember összeköti a kellemest a hasznossal, tehát miközben sétáltatja a kutyát, elintézi a bevásárlást is. Előfordulhat olyan is, hogy elmész a bolt mellett kutyasétáltatás közben és eszedbe jut, hogy szükséged van valamire a boltból. Akkor nyilván nem viszed haza a kutyát és visszamész a boltba...

2023. nov. 19. 21:04
 26/49 anonim ***** válasza:
46%
Étterembe, ruhaboltba nem engednék be kutyát. Nekem az a trend sem tetszik, hogy irodába be lehet őket vinni egész napra. Állatokkal kapcsolatos boltokban szerintem oké a jelenlétük.
2023. nov. 19. 21:05
 27/49 Metionin ***** válasza:
76%
Ha van rá lehetőség, ergo a bolt kutyabarát, akkor beviheti, ez van. Ha valaki allergiás, akkor érdemes előre tájékozódni és a kutyabarát matricás boltokba elővigyázatosabban menni vagy nem menni, van sok nem kutyabarát üzlet is. Nekem semmi bajom a kutyákkal, aki beviszi magával ilyen helyre, az általában meg is nevelte a kutyát, nem fog az állat zavarni. Nekem is megvan a magam trigger pontja, amit utálok/kellemetlen, vásárláskor kerülöm a potenciális előforduló időpontokat és helyeket, ez van.
2023. nov. 19. 21:07
 28/49 anonim ***** válasza:
38%
Ezzel a témával óvatosan kell foglalkozni, mert magukra veszik sokan, szóval előre is bocsánat és elnézést a kivételektől. DE való igaz, hogy az utóbbi 10 évben kialakult valami "kutyalobbi" szerű kultusz főként a nagyobb városokban és megyeszékhelyekeken. Hogy miért, azt nem tudom. Régen minden háznál faluhelyen volt kutya, őrizni a portát, állatokat, stb. Lehetséges, hogy a városon élőknek egyfajta "nekem is kell" hiányérzete lett, aztán manapság már minden reggel látni ahogy akár 2 kutyát is levisznek sz_ratni a 40 négyzetméteres panelból. Persze szájkosár a legritkább esetben van a járdán rajtuk, pórázt meg úgy fogja, hogy ha akárcsak egy macskának is támadna a kutyája, esélye sem lenne megtartani, megfogni. És igen, az üzletekbe is beviszik, kajáldákba is néha. Nyilván a kutyaszőr a higiénikus "kellék" ilyen helyekre. Sokan egyfajta "kellékként" napszemcsi helyett cipelik az apróbb termetű kutyát, mert az "menci és divatos". Nem tartom normális dolognak, de sajnos látni ennél cifrábbakat is a mai világban.
2023. nov. 19. 21:18
 29/49 anonim ***** válasza:
75%
Bècsben mindenhova bemehetnek, ruhaüzletben kint vàrnak a pròbafülke elött. Kultur helyeken ez így van.
2023. nov. 19. 21:31
 30/49 anonim ***** válasza:
36%

"Bècsben mindenhova bemehetnek, ruhaüzletben kint vàrnak a pròbafülke elött. Kultur helyeken ez így van."

Elképzelem ezt a jelenetet egy bécsi ruhaboltban:

[link]

2023. nov. 19. 21:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!