Miért kell egy ruházati üzletbe is kutyát bevinni?
Tegnapi napon egy Budaörs közelében található üzletközpont egyik sportruházatot árusító üzletében vásároltam, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy az egyik vásárlóval egy kutya volt az üzletben. Megnéztem az üzletközpont weboldalát, amely – vélhetően az évek óta egyre erőteljesebb kutyalobbi – hatására „kutyabarát” helyként írja le magát. Véleményem szerint súlyos gondot jelent, hogy már a boltok eladótereiben is a kutyákat kell kerülgetni, nem beszélve arról, hogy sok ember fél a kutyáktól, több ember allergiás a kutyaszőrre. A nem kutyások jogai ez esetben is semmibe vannak véve. A kutyák eladótérben történő megjelenése az előbbiek mellett még jelentős higiéniai, rongálási és kutyatámadási kockázatot is jelent.
Most őszintén, a lakókörnyezet mellett miért kell még a boltokba is kutyákat vinni?
37/F
Lehet egy beteg ember volt és segítő kutya volt vele.
De egyébként nem kötelező odamenni rendelj házhoz. Aki a kutyákat nem szereti, jó ember nem lehet.
Egyre többen társállatként tekintenek a kutyáikra, nem pedig biodíszletként.
Szívesen viszik magukkal, akár a munkahelyre is.
Néhány üzlet belátta, hogy kár lenne elüldözni a kutyával érkező vásárlókat.
„Néhány üzlet belátta, hogy kár lenne elüldözni a kutyával érkező vásárlókat.”
Kérdés, hogy megéri-e ezzel a lépéssel elüldözni azokat a normális vásárlókat, akik helyükön tudják kezelni a dolgokat, így azt is pontosan tudják, hogy egy kutyának semmiféle keresnivalója nincs egy üzletben.
Tudod, akik erről dömthetnek, azok gazdasági szempontokat vesznek alapul.
Nyilván megéri az üzletnek, különben nem engednék be a kutyás vásárlókat.
„Nyilván megéri az üzletnek, különben nem engednék be a kutyás vásárlókat.”
Éppen emiatt kellene ezt – a dohányzás tilalmához hasonlóan – jogszabályi szinten tiltani.
Minap a Lurdyban lévő Aldinál jártunk. A Lurdy kutyabarát hely, de az élelmiszerboltokban ugyanúgy nem vihetik be ott sem természetesen a kutyát. Ezért kikötözték a kutyát a bevásárlókocsikhoz, a tulaj szép nyugisan vásárolt, a kutya meg a póráz engedte kör sugarát végighugyozta. A biztiőr dobott rá papírtörlőt, azt a kutya kaparta, majd arra is ráhugyozott. Bemondták a hangosbemondóba, hogy kérik a kutya tulaját, fáradjon a kutyához, na most én bevásároltam szép kényelmesen, mikor mentem ki, még mindig ott volt a kutya.
Vannak szerintem ilyen gazdák is, meg olyanok is, akik tényleg betartanak minden előírást, óvintézkedést és nem terhelik a másikat az saját igényeikkel. Ha plázázni akar, menjen kutyával, oké. De ha nagybevásárolni, akkor oldja meg másképp a kutya felügyeletét.
Kérdező, a te macskáid oda mehetnek, ahova akarnak, oda engedi őket a törvény, ahova akarnak menni. A kutyákkal sokkal szigorúbbak.
Pedig a te macskáid könnyebben megtámadnak másokat, mint a kutyák, főleg, mivel egy macska akkor is támad, ha éppen nincs kedve, hogy simogassák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!