Mit tegyek, ha a szomszéd beteg (autista, ha jól tudom) gyereke hergeli a kutyámat a kerítésen keresztül?
Szóltam a szülőknek, igyekeztem megértő lenni, mert mégis csak egy szellemi fogyatékos gyermekről beszélünk, de ugyanúgy csinálja.
A kutyám meg ha már meglátja ront neki a kerítésnek, el kell zárnom, ha észreveszem.
Mit csináljak?

A kutya rossz viselkedése mindig a gazdát tükrözi.
Ha a gazda valamire rosszul reagál, a kutya mutatja ki a gazda titkolt érzéseit. Latja a gazda testbeszédéből, mikor nyugodt, mikor határozott, mikor örül valakinek, mikor feszült ha valakit lát.
A kutya nevelése a gazda nevelésével kezdődik. Te egy hatarozott vezető kell legyél es ha te önmagadban nem vagy hatarozott, a kutya megbolondul

Ha a gyerek ingerelte, barátok már nem lesznek. Belátás gátlás, mert lehet a gyerek olyan állapotú, hogy nem érti meg, nem jó amit csinál.
Aztán csak bízni lehet benne, hogy a szülei nem engedik, hogy a keritésen pl. botot húzgáljon végig tovább ingerelte a kutyát.
A kutyával is lehet foglalkozni de ha direkt ingerlik hasztalan lesz.

Te mit tennél fordìtott esetben, kedves kérdező? Belegondoltál abba, hogy nem lehet könnyű autista gyermeket nevelni?
Nálam az volt, hogy az udvaromon játszó gyermekemet a szomszéd border collie kutyája folyamatosan ugatta azon a nyávogó hangján.
Szóltam szépen a szomszédnak.
Mondtam, hogy felteszek árnyékolót a kerítésre, az ő fém kerítésére az én oldalamon.
Így is lett, duplán raktam, nem látják egymást, azóta csend van. Így is lehet. 😉
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!