Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek, ha a szomszéd...

Mit tegyek, ha a szomszéd beteg (autista, ha jól tudom) gyereke hergeli a kutyámat a kerítésen keresztül?

Figyelt kérdés

Szóltam a szülőknek, igyekeztem megértő lenni, mert mégis csak egy szellemi fogyatékos gyermekről beszélünk, de ugyanúgy csinálja.

A kutyám meg ha már meglátja ront neki a kerítésnek, el kell zárnom, ha észreveszem.

Mit csináljak?

2023. nov. 12. 20:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24%

A kutya rossz viselkedése mindig a gazdát tükrözi.

Ha a gazda valamire rosszul reagál, a kutya mutatja ki a gazda titkolt érzéseit. Latja a gazda testbeszédéből, mikor nyugodt, mikor határozott, mikor örül valakinek, mikor feszült ha valakit lát.

A kutya nevelése a gazda nevelésével kezdődik. Te egy hatarozott vezető kell legyél es ha te önmagadban nem vagy hatarozott, a kutya megbolondul

2023. nov. 12. 23:12
 12/16 anonim ***** válasza:
87%
De mi a fene van veletek emberek?! Az autizmus egy skála, a tudósoktól kezdve az enyhe értelmi fogyatékoskon át, azokig, akik csak szobanövényként vegetálnak.. Azt kéne megtudni kérdező, hogy milyen súlyosságú a fogyatékossága a gyermeknek, tud-e beszélni, érti amit kívülről mondanak neki, kompromisszumképes-e stb, stb.. A helyzettől függően bent kéne tartani vagy a gyereket, vagy a kutyát a házban, csak éppen semmi kontextust nem kaptunk a kérdéshez. Azok akik a gyereket, vagy a kutyát bántanák nézzenek nagyon saját magukba, a b@zizós is megér egy misét..
2023. nov. 13. 01:54
 13/16 anonim ***** válasza:
89%
Belátásgátló, kerítés mellé sövény, málnabokor, a kutya ne tudjon oda menni, legyen neki tabu az a rész.
2023. nov. 13. 07:34
 14/16 anonim ***** válasza:
98%

Ha a gyerek ingerelte, barátok már nem lesznek. Belátás gátlás, mert lehet a gyerek olyan állapotú, hogy nem érti meg, nem jó amit csinál.

Aztán csak bízni lehet benne, hogy a szülei nem engedik, hogy a keritésen pl. botot húzgáljon végig tovább ingerelte a kutyát.

A kutyával is lehet foglalkozni de ha direkt ingerlik hasztalan lesz.

2023. nov. 13. 08:16
 15/16 anonim ***** válasza:
69%
Rakj nádat/árnyékolót a kerítésre, hogy ne lehessen átlátni, a kutyát meg neveld meg, tanítsd meg a tiltást neki és mielőtt kiengeded, már figyelmeztesd, hogy normálisan kell viselkednie.
2023. nov. 13. 14:52
 16/16 anonim válasza:
36%

Te mit tennél fordìtott esetben, kedves kérdező? Belegondoltál abba, hogy nem lehet könnyű autista gyermeket nevelni?

Nálam az volt, hogy az udvaromon játszó gyermekemet a szomszéd border collie kutyája folyamatosan ugatta azon a nyávogó hangján.

Szóltam szépen a szomszédnak.

Mondtam, hogy felteszek árnyékolót a kerítésre, az ő fém kerítésére az én oldalamon.

Így is lett, duplán raktam, nem látják egymást, azóta csend van. Így is lehet. 😉

2023. dec. 4. 08:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!