Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ahol elvárás, hogy az új...

Ahol elvárás, hogy az új örökbefogadásra szánt kutya találkozzon a meglévővel, de már van a gazdának 3 vagy több kutyája, akkor is kötelező lehet?

Figyelt kérdés
Vagy akkor elhiszik, hogy nem fogja egyik sem bedarálni az új kutyát? Természetesen a meglévők és kiszemelt kutya is kompatibilis más kutyákkal. Csak nézelődöm, de több helyen is olvastam ezt. Az összes kutyámat találkozás nélkül hoztam haza és nem volt semmi gond.
2023. okt. 16. 10:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem fogadnék be úgy semmilyen állatot, hogy a már meglévőekkel ne találkoznának előtte. Ez alap.
2023. okt. 16. 11:50
 12/19 anonim ***** válasza:
44%

Ez még lótúró, egy külföldi szervezet tudod miket vár el? A fenekedbe belenéznek, és annyi kritérium van, hogy ez egy több oldalas szerzõdés. És ha megszeged, simán rádhívják a rendõrt.

Pl Anglia esetén ez egy átlagos ilyen charity örökbe fogadási kritérium listája. Nagyjából tartalmilag fordítom.

A jelentkezéshez:

-az örökbefogadó legyen legalább 21 éves

-60 év feletti örökbefogadó esetén kell egy kezes, aki amennyiben az elsõ személy nem képes gondozni a kutyát, átveszi ezt a szerepet

-amennyiben nem tudja megtartani a kutyát, ehhez a menhelyhez kell visszavinnie. De mindenféle problémára fel kell készülni.

-az örökbefogadási szerzõdést aláírni az örökbefogadás napján, és a kutyáért cserébe pénzbeli adományt adni.

A gazda felelõssége:

-állat életbiztosítást kell kötni a kutyára. Mind baleset esetén az orvosi ellátásra, mind esetleges okozott károkra.

-napi mozgás és gondozás biztosítása

-rendszeres állatorvosi ellátás, féreghajtás, éves vizitek a kutya teljes élettartamán át.

-a kutyát képezned kell, ez egy kutyaiskola kurzust jelent, ami során meg kell tanulnia engdelmesen lábhoz jönni, pórázon menni húzás nélkül, stb.

-4 hétig mindenképp meg kell tartani a kutyát, hogy odaszokjon. Azaz ha problémák vannak, akkor se viheted vissza.

-az örökbefogadás után 3 hónapig nem mehetsz el nyaralni, hétvégi kiruccanásra, sehova. A késõbbiekben is, ha a kutya temperamentuma igényli, köteles vagy kutyahotelbe adni, ha nyaralni mész.

Ház és élettér:

-Kötelezõ online a ház és a kert bemutatása.

-A kerítésednek a kutya méretéhez viszonyított aránynak magasságban meg kell felelnie.

-a kerítés lakatjának biztonságát is ellenõrzik.

-a kerítéseden nem lehet hézag vagy luk, ahol pl kotoréleb át tud ásni.

-amennyiben nincs kert, nem fogadhatsz kutyát örökbe

Háztartás:

-minden a házban lakó személynek bele kell egyeznie a kutya örökbefogadásába.

-minden a házban lakó személynek meg kell jelennie személyesen, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy jól kijönnek a kutyussal

-minden meglévõ kutyának ivartalanítottnak kell lennie. Amennyiben ez orvosilag nem lehetséges, pecsétes állatorvosi levelet kell bemutatni.

-amennyiben két kutya lenne, elsõ sorban ellenkezõ nemû kutyákat preferálnak, mert ez kevesebb agresszióhoz, dominancia harchoz vezet.

-mivel egy kiskutya sok energiát elvisz, amennyiben 1 év alatti kutyád van, nem fogadhatsz újat örökbe.

-amennyiben 10 év alatti gyereked van, nem fogadhatsz örökbe kutyát, mivel sok menhelyi kutya traumatizált. Ez vonatkozik várandós kismamákra is.

Munka:

-a kutya napi egyhuzamban 5 óránál tovább nem lehet egyedül, illetve kiskutya esetén északa sem. kutya napközibe kell adnod, vagy kutyasétáltatónak a szolgáltatását kell igénybe venni.

-16 év alatti nem sétáltathatja, illetve nem maradhat egyedül a kutyával.

-nem garantálják, hogy a kutyát elviheted magaddal dolgozni, mert a menhelyi kutyák kiszámíthatatlanok.

forrás:

[link]

Ehhez képest három kutyát elvinni oda, meg bemutatni semmiség.

2023. okt. 16. 12:28
 13/19 A kérdező kommentje:
#12 Hát nem csodálom, hogy sokan inkább vásárolnak :D én is azt tenném, mert azért mindennek van egy határa, kezdeti részekkel még egyetértek, de hogy köteles legyek napközibe adni meg kutyasuliba járni... elvinném kutyasuliba, ha valami problémám lenne a kutyával, de hogy egy laza pórázos sétához meg behíváshoz kiképző kelljen, azért nah
2023. okt. 16. 12:43
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem még nem is a kutyasuli elvárás a leghajmeresztőbb a 12-es válaszban leírtak között, egy mentett kutyánál nagyon fontos, ezek a kutyák többnyire traumatizáltak, elmaradt szocializációval rendelkeznek, nagy létszámú menhelynél nincs is kapacitás mindegyikükkel külön-külön foglalkozni, nem beszélve arról, hogy a suli jól le is fárasztja a kutyát.
2023. okt. 16. 12:54
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
#12 Ezeknek mindenhol alap dolognak kellene lennie. Semmi extra nincs benne. Persze, ha nálad a kutyatartás kimerül abban, hogy kiteszed az udvarra egy láncon, és napi egyszer lát téged, amikor kiviszel neki valami moslékot, ha pedig beteg, akkor agyonütöd, mert állatorvosért nem fizetsz, akkor nyilván meglepetésként érnek a felelős állattartás kritériumai.
2023. okt. 16. 13:13
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért 15-ös van az agyonverés és a max.5 órára hagyhatod egyedül között pár dimenzió még.
2023. okt. 16. 13:18
 17/19 A kérdező kommentje:
#16 igen.... manapság sokan feketén fehéren látnak. Látod én is egyből kutyagyűjtő lettem, csak mert több kutyám van :D kutyáim remekül élnek, de sosem jártak sem kutyaiskolába, sem napközibe, sem kutyakozmetikushoz, ezek nem feltétlenül szükséges dolgok. Az állatorvos, az már alap, de ezek nem.
2023. okt. 16. 13:26
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

15-ös, és ehhez mit szólsz?

"-amennyiben nincs kert, nem fogadhatsz kutyát örökbe"

Szóval ha valaki nem kertes házban él, de mondjuk otthonról dolgozik, csak az ingatlan miatt ki van zárva. Szerintem ez igenis túlzás, de nem élek ott, nem tudom, miért így határozták meg az elvárásokat, lehet, hogy van rá racionális magyarázat, de én Magyarországon ezt túlzásnak tartanám, tekintve, hogy a lakásban élők kutyákkal jellemzően többet foglalkoznak eleve csak amiatt is, mert velük muszáj kimenni.

Viszont a kutyasulit nem tartom rossz elvárásnak, azt minden kutyásnak kellene.

2023. okt. 16. 15:25
 19/19 anonim ***** válasza:
72%

18, igen ebben én is egyet értek, és szerintem se mûködik ez a one size fits all rendszer.

Oké, egy nagy testû, energikus, fiatal kutyának kell a kert, mert annak van mozgásigénye. De egy idõs, reumás kistestû kutyát mondjuk a negyediken is tök jól el lehet tartani, napi egyszer elmentek sétálni, untig elég neki, sõt, ha elfárad, lehet már ölbe viszed haza.

Nyilván azért van ennyire szigorú szabályzat, mert biztosra akarnak menni, de egy csomó olyan ember nem tarthat állatot, akik egyébként tökre felelõs jó gazdik lennének.

2023. okt. 16. 16:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!