Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veletek már előfordult ilyen?...

Veletek már előfordult ilyen? Idegenek simogatják meg a kutyudat?

Figyelt kérdés

Egy villamosmegállóban. Várjuk a villamost, áll mögöttem egy srác a kutyájával. Mögötte egy nő és meg megsimogatta a kutyáját. Erre a csávó őrjöngni kezd, hogy "elnézést, de megengettem hogy hozzányúljon?" "Alapvető kultúra" meg ilyeneket mondott..

Azt tótál kikellt magából. Alig bírtam hogy ne szóljak be neki hogy képes ezt.

Kutyám nekem is van és én egyáltalán nem háborodok fel ha más megsimogatja. Inkább még örülök neki, egyből elindul egy kellemes beszélgetés. Majdnem szóltam az embernek "bocs de te egy akkora barom vagy.." tartottam magam végül..

Erről ti hogy vélekedtek?

2023. szept. 14. 19:30
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%

Idegen kutyát nem simogatunk meg engedélykérés nélkül. Pont. 5 éves unokahúgom képes volt megérteni, felnőtt embereknek miért nem sikerül ez? Pláne hátulról? Még egy alapból barátságos kutya is simán megugrik, befeszül, odavakkant, odakap (nem feltétlenül ér hozzá a kézhez, csak figyelmeztetően odamozdul), ha hirtelen hozzáér valaki, aztán meg megy a hápogás, hogy "vadállat"...

Nekem van kutyám, többnyire imádja az embereket, bár ő bull keverék, szóval ritkábban akarják megsimizni, engedély nélkül meg még ritkábban, hátulról meg szerencsére még senki nem nyúlt hozzá engedély nélkül. A kutyán szerencsére egyértelműen látszik, hogy szimpi-e az ember, ha nem, akkor nem fogja tudni megsimizni, mert elmegy szaglászni, kifordul a keze alól, otthagyja stb. Ilyen hirtelen letámadásos történetünk még nem volt szerencsére.

2023. szept. 15. 20:37
 42/47 anonim ***** válasza:
89%

Én utáltam, mikor a francia bulldogom random letámadták a de cuki felkiáltással. Pedig ő igazi barátságos kis kutyus volt.

A probléma ott van, hogy random ember kérdés nélkül ne nyúljon hozzá.

Ha nemet mond a gazdi, ne álljon már feljebb.

Ha kölyök akkor azért ne, mert épp tanul pl sétálni pórázzal, vagy mert nem akarom hogy bármit elkapjon.

Ha felnőtt azért ne, mert nem biztos hogy tetszik neki a dolog, vagy hátulról megijed és odakap.

Ez olyan dolog kb mint a terhes nők hasának simogatása - azt is gyűlöltem vagy a kisbaba, kisgyerek fogdosása.

Nemsokára lesz új kutyusunk, na hozzá se kell idegennek nyúlni. Bizony értelmesen el fogom magyarázni, miért nem.

2023. szept. 18. 13:47
 43/47 anonim ***** válasza:
93%
Sajnálatos, hogy a legtöbb ember azt hiszi, hogy neki mindent szabad. Persze, ha a kutya rosszul reagál, akkor egyből a kutyás lesz a rossz. Nem tudom miért gondolják, hogy attól mert egy kutya normálisan, békésen sétálgat, akkor az nem reagálhat rosszul egy váratlan simogatásra. Enyém full békésen sétál láb mellett, de ha ismeretlenül hozzáérnek akkor bizony odakap... ellenben a családtagokkal, kutyásokkal, akiket ismer teljesen kenyérre kenhető és simogatható. Ennyit számít, hogy egy idegen, vagy egy ismerős simogatja.
2023. szept. 18. 18:10
 44/47 anonim ***** válasza:
85%
A kutya a tulajdona,és más tulajdonához nem nyúlunk hozzá,sztem ez teljesen alap.
2023. szept. 30. 21:11
 45/47 bettitesaciculi válasza:
74%
Nekem is van kutyám, én is ugy megyek oda hogy egy annyit megkérdezek szabad e, akkor az egyszer nem kérdezek, ha a kutya elöbb talál meg engem pl rámugrik (volt már rá példa kölyökkutya volt) de ott is miuta megsimogattam és letettem a kis mancsait mondtam hogy remélem nem baj(egy gyönyörű golden kölyök volt, ellenálhatatlan) a bácsival egyböl el is beszélgettünk, nyilván még kölyök és ha olyanra ugrik baj is lehet belőle, de én se gyimálni áltam neki csak végig simitottam, mielott letettem a kis topánkáit, azon kivül csak ha szabad, ilyenkor a gazdi is megmondja hogy ha barátságas vagy nem, ráadásul van aki direkt ugy nevelj a kutyát hogy idegeneknek semmi, ami részben érthető is. Az én kutyámat is fél rud párizsival sajnos le lehetne kenyereznj aztán kilopni a kapun :/
2023. okt. 1. 00:36
 46/47 anonim ***** válasza:

Kerdezo.

Ha hiszed ha nem a kutyanak a gazdajat kell hogy "fonoknek" tarcsa es nem idegeneket.

Kutyat nevelni, tanitani es szeretni kell, de ezt mind a gazdajatol kell hogy meg kapja es nem egy vad idegentol. Ha nekem kutyam lenne, akkor en nem azert tartanam, nevelnem hogy mas simogadgassa/akar etesse. Vegyenek maguknak, ha nem birnak akkor szalljonak le maserol. Ennyi. A csavonak van igaza es kesz. Neked meg nem valo kutya/ vagy akarmien hazi allat..

Szep napot

20l

2024. febr. 2. 14:17
 47/47 anonim ***** válasza:
94%

A gazdának volt igaza.

Vannak kevésbé barátságos, vagy éppen könnyen megrémülő kutyák… Aztán ha meg lesz harapva az idegen, még neki állna feljebb, ezzel kellemetlenséget okozva mindkét félnek…

Előfordult velem is, hogy sétálok a kutyámmal, elhalad mellettem egy srác, és random megsimogatja. Mázlija volt hogy kölyök volt még akkor, ma már lehet szarul járna.

2024. febr. 3. 01:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!