Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Veletek már előfordult ilyen?...

Veletek már előfordult ilyen? Idegenek simogatják meg a kutyudat?

Figyelt kérdés

Egy villamosmegállóban. Várjuk a villamost, áll mögöttem egy srác a kutyájával. Mögötte egy nő és meg megsimogatta a kutyáját. Erre a csávó őrjöngni kezd, hogy "elnézést, de megengettem hogy hozzányúljon?" "Alapvető kultúra" meg ilyeneket mondott..

Azt tótál kikellt magából. Alig bírtam hogy ne szóljak be neki hogy képes ezt.

Kutyám nekem is van és én egyáltalán nem háborodok fel ha más megsimogatja. Inkább még örülök neki, egyből elindul egy kellemes beszélgetés. Majdnem szóltam az embernek "bocs de te egy akkora barom vagy.." tartottam magam végül..

Erről ti hogy vélekedtek?

2023. szept. 14. 19:30
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
27%

Igyál még egy kávét és olvasd el figyelmesebben azt, amire reagálsz.

2023. szept. 15. 08:18
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell kérdezni. És, ha harap? Utána ő meg a kutya kerülnek bajba. Meg úgy amúgy is.. más gyerekét se mész oda csak úgy megsimogatni, kutyát se. Az az övé.
2023. szept. 15. 08:41
 33/47 anonim ***** válasza:
44%

Ha harapós a kutya, akkor ne álljon a villamosmegállóba vele szájkosár nélkül, mert bárki hozzáérhet a tömegközlekedésen véletlenül is. Szóval a harapósság nem jó indok, ott továbbra is a gazda felelőssége, hogy ezt megakadályozza.

Viszont nem is kell annál több ok, minthogy valaki utálja, ha idegenek simogatják a kutyáját, tiszteletlenségnek vagy neveletlenségnek tartja, ha idegen ezt kérdés, kérés nélkül mégis megteszi. Ez bőven elég, joga van hozzá, hogy kikérje magának és a kutyájának a kéretlen közeledést. Az viszont, hogy valaki hogyan reagál le egy ilyen helyzetet, szintén kulturáltság kérdése, és az őrjöngő móresre tanítás elég hitvány agressziókezelési képességről tanúskodik. Az ilyen embernek viszont nem biztos, hogy kutyát kell tartania a városban. Vagy egyáltalán.

2023. szept. 15. 09:04
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

A kutyákat csak szájkosárral engedik fel tömegközlekedésre. De ha van rajta akkor sem indokolja semmi, hogy hozzá érj. A kutya is tud különbséget tenni a szándékos és a véletlen érintkezések között.

Egy random embert se simogatsz meg csak mert szép vagy aranyos..

NE NYÚLJ MÁS KUTYÁJÁHOZ. Akármit fogtok erre felhozni ez az egyetlen szabály van amit nektek kell megtanulni. Nem másnak kell arrébb vinni a kutyáját azért, mert TE neveletlen vagy.

2023. szept. 15. 09:14
 35/47 anonim ***** válasza:
29%
Rendben, ebben ki tudunk egyezni. TE, viszont minden esetben gondoskodj róla, hogy sose jöjjön oda kéretlenül a kutyád megszagolni, vagy megnyalni. Akkor sem, ha éppen a saját három kutyám szagát hordozom a ruhámon és a TIED nagyon kíváncsi lenne rá.
2023. szept. 15. 09:19
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Igaza volt a kutya gazdájának, más kérdés, hogy nem kell feltétlenül kikelnie magából, de idegen kutyát a gazdával egyeztetés nélkül nem simogatunk. Nem tudhatod, hogy fog reagálni, de lehet, hogy éppen feladatban van, és nem jó, ha kizökkented, akkor a kutya gazdájának a munkáját szarod telibe. Mentett kutyám van, és elég sokan nehezítették a nevelését, rehabilitációját, akik nem voltak tekintettel ránk, mikor épp gyakoroltam vele valamit az utcán. Nagyon bosszantó.
2023. szept. 15. 09:25
 37/47 anonim ***** válasza:
73%

Jaj, te szegény ártatlan lélek, annyi kutya akar téged megszaglászni, te meg kéretlenül nem simogathatod.. :D

A legtöbb tömegközlekedésen közlekedő kutya nagy ívben tojik az emberekre. Az emberek viszont nem tudnak nem oda nyúlni a kutyához. De még nem is lenne baj, ha előbb kérdez..

2023. szept. 15. 09:31
 38/47 anonim ***** válasza:
79%

Tényleg sok jön oda. Mindenféle állatom van még a három kutya mellé, szóval mindennapos a dolog. Olyankor viszont valahogy egy gazda sem ordít, vagy tart kiselőadást alapvető kulturáltságról. Cserébe így sem simogatom meg őket.

Viszont ezt a fajta általános türelmetlenséget és az agressziót sokkal nagyobb problémának látom, mint egy kóbor simogatást. Ráadásul ez a feljogosított kutyás öntudat megint csak arra jó, hogy árkot ásson oda, ahol eddig nem volt különösebben probléma. (Nézd meg, te is milyen hamar elkezdtél személyeskedni). A tiltakozás jogos volt, a módja viszont csak arra jó, hogy az így *"kiokosított" simogató legközelebb hasonló vehemenciával és türelmetlenséggel lépjen fel, amikor éppen egy kutyus, vagy a gazdája hibázik.

Mert az is előfordul időnként.

2023. szept. 15. 09:53
 39/47 anonim ***** válasza:
87%

Nekem azzal nincs alapvetően bajom, hogy amikor éppen tényleg nincs feladatban a kutyám, és nincs problémás szituáció, és ő is szimpatizál egy emberrel, akkor engedem, hogy megsimogassák. De ne a semmiből, ne a hátam mögül, ne rárontva, lerohanva a kutyát, ne feladatban zavarjanak meg. Egy megállóban simán el tudom képzelni, hogy a kutyát épp tanítja a gazdája a közlekedéshez, szájkosár elviseléséhez (ami ugye kötelező tömegközlekedésen, én is már a megállóban ráadom a kutyára, nem felszálláskor vagy azután), és ott zavaró lehet, ha kizökkentik. Nyilván nem ismerem a gazdát, nem voltam ott, csak beleképzeltem magam a helyzetbe.

Vakvezetőknél, segítőkutyáknál egyébként simi-stop szabály van, mert a gazdájuk élete is múlhat azon, hogy a kutya tud-e a feladatára koncentrálni.

2023. szept. 15. 10:01
 40/47 anonim ***** válasza:
88%

Volt, hogy idegenek simogatták meg a kutyámat, volt hogy kérdés nélkül és volt, hogy kivert tőle a hideg veríték. Például a teljesen idegen kocogó váratlanul, kérdés nélkül szemből odafutott a kutyámhoz, ráhajolt és elkezdte a fejét ezerrel simogatni. Az akkori kutyánk szerencsére békés jószág volt. Ha megkérdezik, akkor ha a kutyánk is akarja, megsimogathatják, de így :S. A másik kedvencem, amikor kicsi babával utazunk és elkezdik a kezét fogdosni vagy az arcát simogatni. Ilyenkor kulturáltan szólok, hogy ne, mert még gyenge az immunrendszere és a kezét is be szokta kapni. Általában ennyi elég.

Szóval megértem, hogy a srác nem örült ennek, gáz kérdés nélkül más kutyáját simogatni. De én nagyobb bajnak látom az ő reakcióját, két okból: alapból milyen már, hogy elkezd valakivel kiabálni egy ilyenért. Nem volt rossz szándékú a simogató, értelmesen is el lehet neki magyarázni. A másik, hogy a kiabálásából a kutya is azt szűri le, hogy valaki hozzányúlt, amitől a gazdi ideges lett. Később lehet, hogy egy ilyen helyzetre ő is idegesebben fog reagálni (és eljutunk az önbeteljesítő jóslatig).

2023. szept. 15. 11:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!