Veletek már előfordult ilyen? Idegenek simogatják meg a kutyudat?
Egy villamosmegállóban. Várjuk a villamost, áll mögöttem egy srác a kutyájával. Mögötte egy nő és meg megsimogatta a kutyáját. Erre a csávó őrjöngni kezd, hogy "elnézést, de megengettem hogy hozzányúljon?" "Alapvető kultúra" meg ilyeneket mondott..
Azt tótál kikellt magából. Alig bírtam hogy ne szóljak be neki hogy képes ezt.
Kutyám nekem is van és én egyáltalán nem háborodok fel ha más megsimogatja. Inkább még örülök neki, egyből elindul egy kellemes beszélgetés. Majdnem szóltam az embernek "bocs de te egy akkora barom vagy.." tartottam magam végül..
Erről ti hogy vélekedtek?
Mindegy, mit gondolsz, az objektív felelősség akkor is a tiéd. Az a baj ezzel, hogy a kutyádat is veszélyeztette a helyzet, amelyik tényleg nem tehet semmiről, az állat sosem hibás. Mert ha következménye van egy odakapásnak, vagy egy harapásnak, akkor azol könnyen a kutyán csattan, bármennyire is nem tehet róla. Azért szerinted ki lenne a hibás?
Szerintem igaza volt.
Alapvető illem lenne megkérdezni, hogy megengedi-e a gazdi hogy megsimogassa. Nem normális dolog más tulajdonához, állatjához nyúlkálni engedély nélkül.
Lehet félős kutya, nem reagál jól hogy idegenek fogdossák.
Ki tudja amúgy milyen retkes a keze ennek az idegennek.
Ezért volt jó,hogy az angol cocker spániel kanom hangos morgással jelezte mindig nemtetszését,ha bárki rajtam kívül a személyes terébe lépett. 15 éven át utálta az idegeneket.
Nyugi,nála mindenki csak egyszer próbálkozott.
Ma már sok kutya nem "mondhatja el a véleményét", mert olyan mértékben formálva van a viselkedésük. Ebből adódnak félreértések.
Hozzáteszem,az én kutyám sosem harapott. Csak morgott. Én ezt nem is büntettem soha. Nem kényszerítettem rá azt,hogy eltűrje mindenki közeledését.
Így nem is volt gondunk.
Kérdező, gondolom te az a típusú ember vagy, akit az sem zavar, ha a gyerekét megerőszakolják. "Miért kell ehhez engedélyt kérni?" Gondolom ott is ez lenne az első kérdésed.
Attól, hogy téged nem zavar, tudod vannak alapvető jogok. Nem baj, ha nem érted, csak akkor ne szólj és ne legyen közöd a témához. (Aztán egyszer ne adj isten lesz egy kutyád, akinek nem mindegy ki simogatja meg random, azt meg nyilván nem tudod majd felelősen, értelmesen kezelni.)
A kutyasimogatásról a gyerekerőszakolásra asszociálni... ez többet árul el rólad, mint a kérdezőről.
Ha idegbeteg a kutyád, és traumatizálja, ha hozzáérnek, akkor legyél jó hozzá, és ne vidd emberek közé.
Én se bánom, ha simogatják a kutyámat vagy a cicámat (őt is le szoktam vinni hámon, hozzá többször is jönnek oda) - a jószágok se, nagyon barátságosak, örülnek az extra figyelemnek.
De.
Én se örülök neki, ha kérdés nélkül robognak oda, olyankor én is hasonlóan reagálok, mint a csávó a kérdésedben (először még szépen szólok)
Miért kell engedélyt kérni? Semmi baja nem lesz annak a kutyának. - neked lehet, hogyha a kutya védekezősképpen odakap. Akkor aztán vernyékolhatsz, de maximálisan megérdemled.
Mondjuk, ha rám szóltál volna ezért, a nő után téged is elküldelek apád f...ra.
Plusz egy kiképzésben résztvevő, vakvezető, egyéb segítő kutyához NEM NYÚLHATSZ, ez ALAP!, csak a sok idióta megy oda és taperolná az állatot.
Más cukimuki kisgyerekét is megfogdosod? A kettő nem sokban különbözik egymástól.
Koztulajdon az az allat? Vagy esetleg a tied? Te neveden van? Milyen jogon allsz neki massal uvoltozni meg elkuldeni ”apja f*szara”, mert kiakad, ha engedely nelkul megsimogatod azt, ami az ö tulajdona?
Nem a tied az az allat, ne hogy mar neked alljon feljebb, ha ennyire allatot akarsz simogatni, vegyel egyet magadnak, es annyiszor simogatod, ahanyszor csak akarod. De ne mas tulajdonat fogdossad engedely nelkul.
Hiaba ”csak” egy allatrol van szo, de az az allat nem mindenkie, hanem a gazdajae. Simogassal kobor allatokat, de ne mas kutyajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!