Mennyire probléma, ha egy felnőtt nagytestű kutya napi 1x
eszik? Úgy halottam gyomorcsavarodás miatt jobb lenne napi
2x
Napi 1 etetéssel? Igen. Ha reggel nem akar enni, etesd napközben és este... Én sem reggelizem soha, de azért találok időt napi két étkezésre.
2023. aug. 30. 18:24
2/15 A kérdező kommentje:
Napközben dolgozom. Délután 5re érek haza, utána séta és játék a kertben, 7-8 óra között kap vacsorát, attól függően milyen hosszúra sikerült a séta
Egy-két próbát tehetsz azzal, hogy kinnhagyod neki a reggelijét, és megnézed, mennyi fogy napközben. Puli előtt pl. egy egész zsák tápot kinn hagyhatsz, és nem fog többet enni, mint amennyi szükséges. Kuvaszt nem tudom, van-e ilyen öntudatos, hogy képtelen az elhízásra.
2023. aug. 30. 18:46
Rámbíztak egy németjuhászt egy hónapra.
A tulaj azt kérte, hogy naponta egyszer adjak neki két tálba, beosztja magának. Így is volt.
2023. aug. 30. 18:51
Nagyon sok nagytestűt etetnek napi egyszer, és nem kapnak gyomorcsavart.
Egyszer egy továbbképzésen egy állatorvos azt ajánlotta, ne teljesen szárazon adjuk a tápot, mert akkor a kutya utána iszik vizet és a gyomorban lévő összes táp akkor duzzad meg.
Inkább tegyünk rá langyos vizet, kb annyit, hogy a táp alatt látszódjon. A doki szerint ilyenkor általában a kutyák nagy része lefetyel először a vízből, így már lesz folyadék a gyomrában, mire belekerül a táp. Plusz a száraz táp felülete is kissé meglazul.
2023. aug. 30. 19:05
#5 Miért kéne külön vizet önteni a táphoz? Evés után a kutya szomjas, víz meg gondolom MINDIG van előtte!
2023. aug. 30. 19:25
Én a helyedben kétszer etetném. A szomszédunk komondora egyszer kapott naponta, és megfordult a gyomra.
Kétfelé osztanám a napi adagját, és csak a felét kapná meg este. Akkor valszer éhes lesz reggelre és megenné a másik felét.
Én kétszer etetem a német juhászomat, igaz, hogy nem száraz táppal, én főzök neki. Mindig tisztára nyalja a tálat.
2023. aug. 30. 22:36
#7 Ez egy jó ötlet! Éhes kutya eszik. A rendszertől lesz gyomorcsavarodása, ragadozó állat, 1-2-3 napot simán kibír vízen. Ha valami (egyébként megfelelően tápláló) táp nem tetszik neki? Sz*r ügy. Majd ha elég éhes lesz, megeszi, és utána jó lesz. Ez eddig a legjobb válasz.
2023. aug. 30. 22:42
Én nem mondtam, hogy a kérdező éheztesse a kutyáját, csak azt, hogy kétfelé osztva a napi adagját, kétszer etesse, reggel és este. Ha nem eszik reggel, este akkor is csak a napi adag felét adja neki. Ha az kevés neki, akkor majd reggel meg fogja enni a kaja másik felét, a reggeli adagot is.
2023. aug. 30. 23:00
#9 Félreértesz, azt párhuzamként, de nem a kérdezőnek hoztam, alátámasztva, hogy hasonló, de enyhébb elvek mentén tök jó dolgot javasoltál.
2023. aug. 30. 23:07
További kérdések: