Miért sértődnek vérig ha szépen megkérem a kutyásokat hogy vigyék el a kutyájukat a játszótérről?
2 gyönyörű német juhászkutya büszke és boldog tulajdonosa vagyok, de kutyát játszótérre vinni szabálysértés.
2012. évi II. törvény 193. §-a szerint
Aki a felügyelete alatt álló kutyát
d) * vendéglátó üzlet kivételével élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre – segítő kutya kivételével – beengedi, illetve beviszi, szabálysértést követ el.
Kutya egyébként sem való játszótérre, legyen az akár Fifike, masnival a kis "hajában" akár Hektor két kilós láncon. A gyerek is meg a kutya is lehet kiszámíthatatlan, ráadásul a kutya egy állat, ösztönök vezérlik, a kisgyerek meg kíváncsi elsősorban és azonnal meg akar mindent vizsgálni; egyszer rosszkor vittem sétálni a 40 kilós kelet-német munkavonalas kant, visítva rohant le 15 kölök, hogy meg akarják simogatni Rex felügyelőt és már nyúltak is érte. A kutya sztoikusan tűrte, meg se mozdult (persze, mert megneveltem, de nem mindenki neveli és szocializálja a kutyáját, bemondásra meg nem hisszük el, hogy nem harap) de nekem a visítás hatására lett pár ősz hajszálam.
Játszótérre nem viszünk be kutyát, és pont.
De van ott más zöld terület is? Vagy aki bevitte a kutyáját, annak ott van a gyereke is? Máskülönben nem értem, mi okból viszi be valaki a kutyát a játszótérre. Nem mintha ezekben az esetekben szabadna.
Alap, hogy kutyát nem viszünk játszótérre, gyereket meg nem viszünk játszani a kutyafuttatóba.
Nekem is németjuhászom van, eszembe nem jutott soha játszótérre vinni. 🤔 örülök, ha nap végén nem látok embert és kussban tudok sétálni egyet.
Van kinn kutyát bevinni tábla?
Ha igen, jogos a felháborodás, ha nem, akkor nem az.
Engem meg a gyerekek idegesítenek, akik visítva rohangálnak a bolban, hotelben, stb., mégsem pattogok, hogy miért hozzák be ide, pedig a neveletlen gyerek 99%-a ezerszer idegesítőbb, mint egy amúgy jólnevelt kutya.
Ki van táblázva Budapesten szinte mindenütt csak épp némely kutyást ez nem érdekli. Simán beengedik a homokozóba, aztán mikor belepiszkít és az ember rájuk szól, még ő van meg sértődve.
Hasonló szitu volt már kétszer mikor ülünk kint a fagyizóba, jön egy fiatal lány / idős nő (mind2 megtörtént) és megáll a mellettünk levő asztalnál a szék lábára pislantani. Aztán amikor szóltam, hogy ez nem WC itt emberek esznek, nem tetszett nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!