Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sértődnek vérig ha...

Miért sértődnek vérig ha szépen megkérem a kutyásokat hogy vigyék el a kutyájukat a játszótérről?

Figyelt kérdés
2023. aug. 23. 09:41
1 2
 11/19 anonim válasza:
100%
Nekem is van kutyám (gyerekem nincs), visszük sétálni, de nem játszóterekre. Nem is értem mi keresnivalója lenne ott egy kutyának, neki sem a legideálisabb környezet. A gyerekek is tudnak kiszámíthatatlanok lenni és a kutya is. Rengeteg inger, kiabálás, rohangálás, sírás, túl sok tud lenni. Esetleg egy kisgyerek odamegy megsimogatni, véletlenül meghúzza a szőrét, vagy rálép a lábára, a kutya meg ijedtében megkapja. Nem akar senki rosszat, de történnek balesetek, és ha ne adj Isten, a kutya megharap valakit, annak elég komoly jogi következményei lehetnek. Persze szájkosár, póráz, de akkor sem a játszótérre való az állat, a legtöbb helyre tilos is bevinni, meg eleve (még ha szereti is a gyerekeket) túlstimulálhatja a kutyát a rengeteg inger, ha pedig egy kisgyereknek van előzőleg rossz élménye kutyával, ő sem fogja biztonságban érezni magát -egy olyan helyen, ami neki lenne fenttartva. Vannak kutyabarát parkok, ott érdemes sétáltatni, és nem kell megsértődni, ha valaki kellemetlenül érzi magát egy játszótéren a kutyánk miatt, elég egy rossz élmény, hogy egész életében rettegjen az ember, megértem őket.
2023. aug. 23. 11:40
 12/19 anonim ***** válasza:
18%
#3 Mostanában az a menő, hogy egy burokban tartod a gyereket, hogy semmit ne észleljen a külvilgából, senki más élőlénnyel ne találkozzon, ha nem muszáj, semmi információ ne jusson el hozzá azon kívül, hogy mi történik Bogyóval és Babócával. Aztán amikortól már vannak önálló törekvései, egyszerre zúdul rá minden és semmiről nem tudja, hogy micsoda, semmit nem tud a helyén kezelni és idióta, paranoiás, túlérzékeny, buta, állatoktól undorodó felnőttek lesznek belőlük, akik az internetről szedték minden tudásukat és minden szaron megsértődnek.
2023. aug. 23. 11:41
 13/19 anonim válasza:
93%

2 gyönyörű német juhászkutya büszke és boldog tulajdonosa vagyok, de kutyát játszótérre vinni szabálysértés.

2012. évi II. törvény 193. §-a szerint

Aki a felügyelete alatt álló kutyát

d) * vendéglátó üzlet kivételével élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre – segítő kutya kivételével – beengedi, illetve beviszi, szabálysértést követ el.

Kutya egyébként sem való játszótérre, legyen az akár Fifike, masnival a kis "hajában" akár Hektor két kilós láncon. A gyerek is meg a kutya is lehet kiszámíthatatlan, ráadásul a kutya egy állat, ösztönök vezérlik, a kisgyerek meg kíváncsi elsősorban és azonnal meg akar mindent vizsgálni; egyszer rosszkor vittem sétálni a 40 kilós kelet-német munkavonalas kant, visítva rohant le 15 kölök, hogy meg akarják simogatni Rex felügyelőt és már nyúltak is érte. A kutya sztoikusan tűrte, meg se mozdult (persze, mert megneveltem, de nem mindenki neveli és szocializálja a kutyáját, bemondásra meg nem hisszük el, hogy nem harap) de nekem a visítás hatására lett pár ősz hajszálam.

2023. aug. 23. 16:35
 14/19 anonim ***** válasza:
92%

Játszótérre nem viszünk be kutyát, és pont.

De van ott más zöld terület is? Vagy aki bevitte a kutyáját, annak ott van a gyereke is? Máskülönben nem értem, mi okból viszi be valaki a kutyát a játszótérre. Nem mintha ezekben az esetekben szabadna.

2023. aug. 23. 18:51
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

Alap, hogy kutyát nem viszünk játszótérre, gyereket meg nem viszünk játszani a kutyafuttatóba.

Nekem is németjuhászom van, eszembe nem jutott soha játszótérre vinni. 🤔 örülök, ha nap végén nem látok embert és kussban tudok sétálni egyet.

2023. aug. 23. 21:16
 16/19 anonim ***** válasza:
9%

Van kinn kutyát bevinni tábla?

Ha igen, jogos a felháborodás, ha nem, akkor nem az.

Engem meg a gyerekek idegesítenek, akik visítva rohangálnak a bolban, hotelben, stb., mégsem pattogok, hogy miért hozzák be ide, pedig a neveletlen gyerek 99%-a ezerszer idegesítőbb, mint egy amúgy jólnevelt kutya.

2023. aug. 24. 09:48
 17/19 anonim ***** válasza:
92%
Milyen játszótér? Mert van elkerített, ahova alap, hogy nem viszünk kutyát, meg van nagy park, ahol elhelyeznek ilyen eszközöket is, de bárki átsétálhat rajta (persze, az nem oké, ha a kutyák a homokozóban bandáznak, meg ott végzik a dolgukat).
2023. aug. 24. 10:00
 18/19 anonim ***** válasza:
91%

Ki van táblázva Budapesten szinte mindenütt csak épp némely kutyást ez nem érdekli. Simán beengedik a homokozóba, aztán mikor belepiszkít és az ember rájuk szól, még ő van meg sértődve.

Hasonló szitu volt már kétszer mikor ülünk kint a fagyizóba, jön egy fiatal lány / idős nő (mind2 megtörtént) és megáll a mellettünk levő asztalnál a szék lábára pislantani. Aztán amikor szóltam, hogy ez nem WC itt emberek esznek, nem tetszett nekik.

2023. aug. 25. 20:04
 19/19 anonim ***** válasza:
41%
7 éves gyerek anyja vagyok, még sosem láttam kutyát játszótéren,pedig jó páron megfordultunk már.
2023. aug. 25. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!