Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sértődnek vérig ha...

Miért sértődnek vérig ha szépen megkérem a kutyásokat hogy vigyék el a kutyájukat a játszótérről?

Figyelt kérdés
2023. aug. 23. 09:41
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
6%
Mit ártanak Neked a kutyák? Inkább örülhetnél, hogy a gyereked állatok között lehet.
2023. aug. 23. 09:55
 2/19 anonim válasza:
90%
Sok gazdi nagyon magára veszi, és személyes támadásnak veszi, mert hát jaj nem is harap, nem bánt ő senkit. Csak éppenséggel ezt nem lehet ilyen biztonsággal tudni, legyen bármilyen szófogadó is, másrészt pedig nem csak ezért lehet akarni hogy vigyék el. Persze, ha nincsenek kitiltva egy-egy köztérről valamennyire megértem hogy nem szívesen mennek el, hiszen "joga van ott lenni", de szerintem alapvető tisztelet, hogy ha valaki nem érzi jól magát kutyák közelében, félti a gyerekét stb. és illedelmesen megkér, hogy kicsit vonuljon el, azt legalább megfontolom és nem sértődök meg.
2023. aug. 23. 09:59
 3/19 anonim ***** válasza:
31%

Vagy - esetleg - a gyerekes anyuka meg távolabb a gyerekével, ha félti a gyerekét a kutyáktól.

Egyébként ezt nagyon rosszul teszi, mert az állatokkal együttélésnek terápiás hatása van, és ettől a lehetőségtől fosztja meg a kisdedét.

2023. aug. 23. 10:03
 4/19 anonim válasza:
82%
Valamilyen szinten egyetértek 3-as, de az, hogy valaki nem feltétlenül szeretné hogy idegen kutyák akikről senkit nem tud egy térben tartózkodjanak a kisgyerekkel, akár néha póráz nélkül, nem azt jelenti, hogy soha nem engedjük kutya/állat közelébe :) Mindennek megvan a helye és az ideje
2023. aug. 23. 10:05
 5/19 anonim ***** válasza:
92%

Jatszoterre nem lehet bevinni kutyat, ez a szabaly, legalabbis nalunk mindenhol ki van tablazva, ugyhogy nem kene ezen megsertodni.

Nekem is van kutyam, meg gyerekem is, tok jo lenne a jatszoterezest osszekotni a kutyasetaltatassal,mert ez igy dupla ido, de hat ez van. En ertem, hogy nem lehet bevinni, nem is viszem.

2023. aug. 23. 10:06
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha ki is van táblázva, akkor jogosan szólsz.

Nekem van kutyám (gyerek nincs), de nem is megyek játszótérre a kutyámmal. Mégis minek vinném oda? Sétánál lemozgatni akarom, egy játszótér erre nem is alkalmas.

2023. aug. 23. 10:35
 7/19 anonim ***** válasza:
93%

Én kutyákkal nőttem fel, nagyon szeretem őket. De ma is bennem van az emlék, amikor a játszótéren odabaktatott hozzám egy nagy (én kicsi voltam, tehát hozzám képest óriási) dobermann.

Magával a fajtával semmi bajom sincs, sőt. Már akkor is az egyik kedvenc fajtám volt. Viszont az kétségtelen, hogy elég "szép" sérüléseket tud okozni. A kutyát és a gazdáját látásból ismertük, a fickó fejben nem egészen százas, láttuk már mások ellen hergelni a kutyáját.

Akkor én ott álltam a homokozó közepén, anyum egy picit távolabb. Ő sem mert csinálni semmit - nehogy pont az ingerelje a kutyát - és én szerencsére meg lettem tanítva, hogy kutyák közelében nem hangoskodunk, nem csapkodunk. Ott álltam, vigyázzállásban, próbáltam mosolyogni (nem csak a kutyát, magamat is próbáltam meggyőzni)

Szerencsére nem volt semmi baj, elment mellettem, még hozzám is simult. De lehetett volna csúnya vége is.

A kutya - legyen bármilyen jól nevelt - egy állat. A gyerek meg egy kicsi, általában hangos és kiszámíthatatlan emberke.

Rengeteg konfliktus forrása ez - kezdve attól, hogy a gyerekek nyúzzák a kutyát, vagy épp a kutya lök fel (játékból vagy véletlenül) egy gyereket, vagy belenyal a fagyijába, odapiszkít a játékok közé.

Az is a pakliban van, hogy egy kisgyerek fél a kutyáktól (vagy épp szülő, ismerek olyan anyukát, aki gyerekkori trauma miatt egy csivavától is retteg)

A kutya nem való a játszótérre, pont.

2023. aug. 23. 10:40
 8/19 anonim ***** válasza:
10%

"A kutya nem való a játszótérre, pont."

Elfelejtetted oda írni, hogy szerintem. Hacsak nem Te vagy az, aki jogosan mond ki általános érvényű szentenciákat.

2023. aug. 23. 10:44
 9/19 anonim ***** válasza:
95%

#8 Szeritnem a gyerek ne rohangáljon éles késsel a kezében.

Ez is egy magánvélemény, végső soron nem az én döntésem, de azért elég nyilvánvaló.

2023. aug. 23. 10:51
 10/19 anonim válasza:
76%

3as nehogymár a játszotérről a gyereket kelljen elvinni. Sokszor előfordul hogy ülök pl egy padon, erre odacsattog egy kutya akiröl fogalmam sincs hogy van megneveleve, rgyáltalán megvan- e vagy csak a panelból néha lehozzák és ennyi.

Én nem tudhatom ha hirtrlen odarohan a gyerekhez mit fog csinálni. A gyerek izgága tesz egy olyan mozdulatot ami a kutyának nem szimpi és annyi volt ott a baj. Sok gazdit nem érdekel hova piszkít a kutya, a gyerek meg simán belenyúl a homokozóba. Elöfordul hogy saját kutyájuk támadja meg a gyereket , persze hogy az idegentől tartunk. A terápiás kutya az meg tök más, ki van kepezve. Meg más a helyzet egy olyan kutyával akit már isnerünk, de ott is figyelni kell.

2023. aug. 23. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!