Vadakat üldöz a kutyám, milyen megoldást találhatnék erre?
Természetesen azon kívül, hogy tanuljam meg behívni. Többnyire behívható, mondjuk olyan 80%. Mivel az a maradék 20% még mindig túl sok, 15 méteres pórázzal szoktam sétáltatni. A problémám csak az, hogy ha kiugrik elé bármilyen vad (falun lakunk, szántóföldeken és erdős részeken sétálunk), már indul is a kutya repülőstarttal. Ha szerencsém van és gyorsan kapcsolok bele tudok állni, ha nem, akkor vagy hagyom menni, vagy repülök utána, pofával a szántóföldre. Nem túl gyors kutya és hamar fárad (kaukázusi), szóval előbb utóbb mindenképp visszajön magától is, de a legjobb még mindig az lenne, ha nem is gondolná jó bulinak, hogy ilyen esetekben szarjon a fejemre. Folytót nem akarok rá tenni, azt nem így szokás használni, na meg az se szokta zavarni ha a bőr nyakörve vág bele a nyakába egy ilyen akciónál...
Kutyasuli alapfokot kijártuk, a "nem" vezényszó megvan, de a nyúl/őz, mint inger, sokkal érdekesebb jelen esetben, maximum egy jól irányzott pofonnal tudom jobb belátásra téríteni őnagyságát.
Másfél éves, (még) ivaros szuka egyébként.
Szőke vagyok (amúgy nem), de esküszöm, nem jutott eszembe a rövidebb póráz. Mindig csak az volt a szemem előtt, hogy a kutyának jó legyen, mehessen, ne kelljen végig magam mellett tartanom.
A környezetre figyelek, igazából a fenti eset jó, ha 3x megtörtént a másfél év alatt, mert rendszerint előbb veszem észre a vadat, de sajnos hibák így is előfordulnak. És mint ahogy írták is korábban, nem annyira vicces ha megindul a kutya az 50 kilójával...
Köszi 10es
A 1,5-2 méteres póráztól nem lesz semmi baja, könnyebb is lesz a visszafogása ilyen esetekben.
Mindenesetre fontos megoldani ezt a problémát mihamarabb mert a vadászok többsége(tisztelet a minimális kivételnek) tűkön ülve várja az alkalmat, hogy legálisan kutyákra lőhessen.
13#
Majd szólok, ha látom a kutyát, köszi...
15#
És ezzel az információval én mit kezdjek? Leírtam, hogy tisztában vagyok a veszélyekkel, nem véletlenül keresek megoldást, amit idő közben meg is kaptam.
Köszönöm mindenkinek.
Nem kell olyan helyen sétáltatni, ahol valami felpiszkálja.
És behívhatóvá kell nevelni. A tiéd NEM az, és marha jó, hogy 15 m-es pórázon toljátok. Nekiindul aztán csinál amit akar - csodás. És így is megölhet egy vadat.
Egy ekkora kutya nem egy cuki labrador - de mégis úgy kezeled, ráadásul neveletlen.
Szépen levetted a lényeget, gratulálok.
Mégis, mondd el nekem kérlek, hogy egy faluban és környékén hol sétáltassam, ahol semmi se piszkálja fel? Talán a háztetőkön?
Falun belül az összes kutya megőrül, falun kívül vadak vannak. Elnézésedet kérem, hogy a környékbeli legtöbb emberrel ellentétben én igyekszek mindent megadni a neveletlen, nem behívható, ostoba kutyámnak akit fingom nincs honnan vettél, hogy cuki labradorként nevelem, de kapod érte a virtuális kekszet.
Szép estét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!