Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vadakat üldöz a kutyám,...

Vadakat üldöz a kutyám, milyen megoldást találhatnék erre?

Figyelt kérdés

Természetesen azon kívül, hogy tanuljam meg behívni. Többnyire behívható, mondjuk olyan 80%. Mivel az a maradék 20% még mindig túl sok, 15 méteres pórázzal szoktam sétáltatni. A problémám csak az, hogy ha kiugrik elé bármilyen vad (falun lakunk, szántóföldeken és erdős részeken sétálunk), már indul is a kutya repülőstarttal. Ha szerencsém van és gyorsan kapcsolok bele tudok állni, ha nem, akkor vagy hagyom menni, vagy repülök utána, pofával a szántóföldre. Nem túl gyors kutya és hamar fárad (kaukázusi), szóval előbb utóbb mindenképp visszajön magától is, de a legjobb még mindig az lenne, ha nem is gondolná jó bulinak, hogy ilyen esetekben szarjon a fejemre. Folytót nem akarok rá tenni, azt nem így szokás használni, na meg az se szokta zavarni ha a bőr nyakörve vág bele a nyakába egy ilyen akciónál...

Kutyasuli alapfokot kijártuk, a "nem" vezényszó megvan, de a nyúl/őz, mint inger, sokkal érdekesebb jelen esetben, maximum egy jól irányzott pofonnal tudom jobb belátásra téríteni őnagyságát.

Másfél éves, (még) ivaros szuka egyébként.

2023. júl. 14. 07:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Szőke vagyok (amúgy nem), de esküszöm, nem jutott eszembe a rövidebb póráz. Mindig csak az volt a szemem előtt, hogy a kutyának jó legyen, mehessen, ne kelljen végig magam mellett tartanom.

A környezetre figyelek, igazából a fenti eset jó, ha 3x megtörtént a másfél év alatt, mert rendszerint előbb veszem észre a vadat, de sajnos hibák így is előfordulnak. És mint ahogy írták is korábban, nem annyira vicces ha megindul a kutya az 50 kilójával...

Köszi 10es

2023. júl. 14. 15:17
 12/19 anonim ***** válasza:
87%

A 1,5-2 méteres póráztól nem lesz semmi baja, könnyebb is lesz a visszafogása ilyen esetekben.

Mindenesetre fontos megoldani ezt a problémát mihamarabb mert a vadászok többsége(tisztelet a minimális kivételnek) tűkön ülve várja az alkalmat, hogy legálisan kutyákra lőhessen.

2023. júl. 14. 15:58
 13/19 anonim ***** válasza:
60%
2023. júl. 14. 19:01
 14/19 A kérdező kommentje:

13#

Majd szólok, ha látom a kutyát, köszi...

2023. júl. 14. 19:27
 15/19 anonim ***** válasza:
52%
Ő is vad után ment.
2023. júl. 14. 22:27
 16/19 A kérdező kommentje:

15#

És ezzel az információval én mit kezdjek? Leírtam, hogy tisztában vagyok a veszélyekkel, nem véletlenül keresek megoldást, amit idő közben meg is kaptam.

Köszönöm mindenkinek.

2023. júl. 15. 01:19
 17/19 anonim ***** válasza:
40%

Nem kell olyan helyen sétáltatni, ahol valami felpiszkálja.

És behívhatóvá kell nevelni. A tiéd NEM az, és marha jó, hogy 15 m-es pórázon toljátok. Nekiindul aztán csinál amit akar - csodás. És így is megölhet egy vadat.

Egy ekkora kutya nem egy cuki labrador - de mégis úgy kezeled, ráadásul neveletlen.

2023. júl. 17. 07:31
 18/19 A kérdező kommentje:

Szépen levetted a lényeget, gratulálok.

Mégis, mondd el nekem kérlek, hogy egy faluban és környékén hol sétáltassam, ahol semmi se piszkálja fel? Talán a háztetőkön?

Falun belül az összes kutya megőrül, falun kívül vadak vannak. Elnézésedet kérem, hogy a környékbeli legtöbb emberrel ellentétben én igyekszek mindent megadni a neveletlen, nem behívható, ostoba kutyámnak akit fingom nincs honnan vettél, hogy cuki labradorként nevelem, de kapod érte a virtuális kekszet.

Szép estét.

2023. júl. 17. 22:48
 19/19 anonim ***** válasza:
23%
Szia én voltam a 8 as nem tudom miért lettem lepontozva de még mindíg azt mondom hogy jó lenne. Falun meg ha az utcán sétáltatod minden leszel csak jóember nem..
2023. júl. 21. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!