DC motort otthon szeretnék készíteni,de olyat,amiben lóerő is van. Hol találhatnék valami jó megoldást?
Néztem youtube-on dolgokat,de nagyobb motorokat nem készítenek,stb stb...
Olyan kellene,amibe erő van. Mondjuk házilag arra gondoltam,hogy 250 W-ost összeraknék. ( Ne nevessetek ki, komolyan gondoltam)))))
2 lehetőséged van...
1. Fordulatszám
Itt nagy fordulatú motort csinálsz, kis nyomatékkal. Az áttétellel hozod abba a tartományba, amire szükséged van (lassító).
2. Nyomaték
Nagy nyomatékú motort csinálsz és ugyanúgy áttétel(ek). Itt gyorsító.
Jó hatásfokút nem fogsz tudni csinálni. A legjobb, amit nekem sikerült, az 3D nyomtatással, ferronágneses filament felhasználásával. Nyomtattam 4 darab motort, de egy quadkopterhez kevés volt. Mérés szerint 12 ezres fordulat, üresen. Propellerrel ez elég durván leesett, szóval saját magát nem bírta felemelni a cucc. Persze ha beleállnék, áldoznék rá időt, pénzt, lehet repülne 1 éven belül, ki tudja... Csak hirtelen fellángolás volt, nem komoly projekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!