Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyatáppal etessem...

Milyen kutyatáppal etessem beagle kutyáimat?

Figyelt kérdés
1 és 2 évesek lesznek márciusban. Nem tudok túl sokat költeni rá, mert 15 éves vagyok és a szüleimet nem érdeklik. Most a METRO-ban kapható O\'LACY\'S-t kapják. Tudom, hogy ez nem túl jó, de nincs valami jobb kb. ennyiért?
2008. dec. 30. 19:11
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
83%

általában nincs gond az ellésnél,szerinted jó anya...ezek csak megérzések,amit egy nulla kutyás tapasztalattal rendelkező ember gondol..azért mert látszólag a kiskutyákat sajátjainak érzi egyáltalán nem biztos,hogy jó anya lesz és nem eszi meg a kölykeit stb...

a sz*r tejpor tényleg 4-5 ezer,de a minőségi (Royal Canin) bizony 15 ezer körül van,és remélem ha úgy alakul a minőségit választod...mert adott esetben a kiskutyák élete múlik rajta!!

az oldal nem túloz tényleg ennyibe kerül a felelősségteljes kutyatartás/tenyésztés: minőségi táp,kozmetika,rendszeres állatorvosi látogatás,féregtelenítés,élősködő elleni cseppek,kombinált(!!) oltás,ivartalanítás ,táplálékkiegészítők stb...

ezért tenyészt az aki felnőtt,tapasztalata van(értsd:szaporodásbiológiai,ismeri a fajtát->kutyakiállítások stb..) és saját keresete,ugyanis a tenyésztő munka mellet csinálja...és kizárólag a fajta javításának céljából,tudatosan,akár évekig várva/tervezve egy adott pároztatást,külföldre jár a kutyáival és még neki sem biztos,hogy mindig bejön egy adott párosítás...

de majd neked tizenévesen biztos bejön ez a "szuper" párosítás,úgy,hogy a kutyáidat nem látták szakértők sem...

lehet te tényleg azt gondolod,hogy most jót cselekedtél a kutyáiddal,mert összraktad őket,de nem...felelőtlenség volt...

a dokit meg,akihez jársz csókoltatom,mert ő is baromi felelősségteljes állatorvos lehet,ha törzsköny nélküli,ki tudja milyen felmenőkkel rendelkező kutyánál nem az ivartalanítást javasolja,esetleg megemlíti,hogy ez szaporítás(nem kéne csinálni),hanem még tevékenyen részt is vesz benne..szép...

oké, ezek a kölykök sajnos biztos ,hogy meg fognak születni,de kérlek gondold át a késöbbi ivartalanítást!!!neked is könnyebb lenne,és a kutyáid életét is meghosszabbítanád...

ugyanis itt a felelősségen van a hangsúly,hidd el, így is elég sok már a szaporító nem kellesz még te is....

a tápokról meg annyit,hogy nagyon sokan igenis megveszika drága tápot,mert tudják,hogy abban minden benne van,ami kell a kutyának...kutyát nem kötelező tartani,de ha már tartunk,akkor normálisan,mindent megadva a kutyának...

2009. jan. 2. 22:32
 32/37 A kérdező kommentje:
Oké.... A kis kutyák remélem megszületnek, szépek, egészségesek lesznek. Eladom őket 20e-ért, ha nem megy 15-ért. Lefoglalózva fogom. És megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni. De szeretném ha többet ide nem írnátok, mert ez az utolsó pár oldal teljesen más, mi nt ami a kérdés volt.
2009. jan. 2. 23:18
 33/37 anonim ***** válasza:
rendben,de tényleg gondold át legalább az egyik kutya ivartalanítását!!!
2009. jan. 3. 14:09
 34/37 anonim válasza:
73%

Szia! Ne haragudj, most olvastam először a kérdésed, és a rá érkező válaszokat. Nagyon szépnek találom, hogy ragaszkodsz a kutyáidhoz (állataidhoz) és 15 évesen nem cigire, esetleg drogra szórod el a pénzed, hanem igenis nemes cél vezérel. Sajnos egyet kell értenem a többiekkel, mivel egytől egyig minden igaz. Szerintem, ha már van benned annyi, hogy felismered a problémát, jó tápot szeretnél adni a kutyáidnak, és a lehető legjobb életet igyekszel nekik nyújtani, akkor később nem lesznek ilyen gondjaid. A "nagy" tenyésztők mind tizenévesen kezdik és szükség is van rá, hogy ilyen korán elkezdjék munkásságukat, mivel a kutyázás fortélyait nem 1-2 év alatt lehet elsajátítani, arra egy egész élet szükséges! Biztos vagyok benne, hogy ha az érdeklődésed nem lankad és a folytatáshoz nem vettük még el a kedvedet :) , akkor kis időn belül Te is bölcs, felelősségteljes tenyésztővé válsz! Ismerkedj meg sok kutyással, kérd ki a véleményüket, hallgass meg rengeteg embert és soha ne ragadj le egy valaki nézeteinél, és ha elég érettnek érzed hozzá magad, kialakíthatod a saját, egyéni módszereidet! De ez még nem mostanában lesz természetesen. :)) A kutyások szerencsére mind nagyon rendes, segítőkész emberek, akikre bármikor számíthatsz! :) Ha elég kitartó vagy a szüleid is előbb, vagy utóbb észre fogják venni és hidd el, hogy támogatni fognak, sőt esetleg határozottan be is szeretnének majd kapcsolódni a munkásságodba. :))

Egy személyes tipp még: Szerintem hatásos lenne, ha elkezdenél a kutyusokkal suliba járni, tanítani őket. Vannak pofon egyszerű, de annál inkább látványosabb Dog Dancing trükkök, melyeket gyorsan és sikeresen elsajátíthattok. Közben Te is és a manók is szuperül érzik majd magukat! :)) Nem kell hozzá semmi csak Te, a kutyák és egy halom jó kedv! :)

Na, most már elég lesz belőlem. :)Nagyon sok sikert kívánok a folytatáshoz és én is kérlek, hogy gondold át még egyszer a tetteidet és legközelebb ne kövesd el ugyanezeket a hibákat. :)

Üdv.: egy jó szándékú válaszadó :))

2009. jan. 5. 15:55
 35/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszolónak a bíztatást. Ha a kiskutyákat eltudom adni, akkor azt a pénzt a nagyokra fordítom. És már mind ketten elég sokat tudnak. Mindig tanítom őket és nagyon élvezzük.
2009. jan. 5. 18:37
 36/37 anonim ***** válasza:

hidd el mínuszban leszel a kicsik eladása után is,ha mindent tisztességesen csinálsz,a legjobb tápot veszed meg a piciknek stb...

a tenyésztőnek ráfizetés minden alom,ők nem a pénzért csinálják...

igen,a tenyésztők tizenévesen kedzik,de nem úgy,hogy összeraknak két kutyát,amiknek a genetikai hátteréről semmit nem tudnak,szakértők nem látták őket(lehet,nem felelnek meg a standartnak),nem bizonyítottak kiállításonkon!

a tenyésztő megismeri a fajtát,szaporodásbiólógiai,genetikai,öröklődéstani tudásra tesz szert,jár kiállításokra,kapcsolatba kerül az igazán nagy tenyésztőkkel,rengeteget tanul,tájékozódik,utána olvas,majd amikor már saját fizetése,lakása van vesz egy tenyésztőtől egy törzskönyves,kutyát aki megfelel az elképzeléseinek,azzal is kiállításokra jár,tapasztalatott cserél a többi tenyésztővel,gondolkodik a legjobb párosításon,ami megfelel az addigra már benne kialakult típusnak...és ezek után elkezdi a tenyésztést..és még így is melléfoghat...

de nem így durbele balázs módjára...

ez színtiszta felelőtlenség,nem tenyésztői ambíció...

a tenyésztő nem hoz le almokat nulla tudással...

kérlek ne szaporítsd tovább ezt a két szerencsétlent...a fiú kiheréltetése olyan 12ezer körül mozog,ezt talán még te is ki tudod fizetni...

2009. jan. 5. 19:13
 37/37 A kérdező kommentje:
Ha még valaki olvasná, akkor akkor gondoltam elmondom, hogy úgy döntöttem, hogy Acanával fogom etetni őket. Kiszámoltam és ez így olcsóbb is, mint a Friskiess meg ilyenek. Másnak is ajánlom.
2009. jan. 30. 18:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!