Milyen kutyatáppal etessem beagle kutyáimat?
a tápok,amikkel etetsz nagyon rossz minőségüek,és hiába adsz vitamint melléjük ,sajnos a késöbbiekben várhatóan lesz következménye annak,hohy ilyen kis tápértékű,rossz kaját adsz nekik... prémium,minőségi tápok: Eukanuba,Royal Canin,Orijen,Acana,Happy Dog stb..
nem értem,hogy ha nincs elég pénzed a kutyákra miért vállasz be egy másodikat,és most kölyköket....
inkább lenne egy kutyát és azt normálisan el tudnád látni talán...minőségi táppal etetni stb...a szüleid is felelőtlenek,amiért engedik,hogy legyenek kiskutyák...
te ugyanis sajnos egy szaporítő vagy,mivel törzskönyv nélküli kutyáktól hozol le almot,az igazi tenyésztők több évig gyűjtik a tapsztalatot,járnak kutyakiállításra,megismerik a fajtát,és nem tizenévesen hoznak le almokat nulla tapasztalat,anyagi háttér nélkül.ez kérlek 100%felelőtlenség..
a tenyésztő a fajta nemesítésére,javítására tervez almot és hoz le nem csak azért mert van egy kan és szuka kutyája,mert te ezt tetted...
könyörgöm ne hozz le több almot,ivartalanítsd a kutyádat!
hiába törzskönyvesek a szülők utána néztél te egyáltalán,hogy a kutyád őseinek vérvonala milyen betegségektől terhelt?gondolom nem,pedig sajnos sok örökletes betegség csak 3-4 éves korban derül ki...
tudod hány fajtatiszta kutyát altatnak el,dobnak ki évente?rengeteget,de menj csak el egy menhelyre és nézz szét,hidd el csodálkozni fogsz: francia bulldog,beagle,havanese,bolognese,németdog,vizsla,ridgeback,tacskó,spániel,németjuhász és még rengeteg fajta szenved most az országban gyepiken,rossz gazdáknál,szaporítóknál,akik csak elletik őket disznóólba,ketrecbe zárva...de persze te még rátezsel egy lapáttal,hogy a fajtamentőknek legyen dolga..bájos,de ők most sem unatkoznak,sakkozniuk kell a helyekkel,mert annyi a kidobott,rossz körülmények között élő kutya.pedig fajtatiszták,csak hát tudod itt Magyarországon nincs értéke a kutyának,keveréket,fajtatisztát is kidobank,elhanyagolnak,éheztetnek,kínoznak,szaporítanak..
arra pedig,hogy a te kutyád kölykei vagy leszármazottjai nem kerülnek mondjuk egy szaporítóhoz,aki szarban tartja őket,moslékkal etet és csak anyagi forrásnak látja a kutyát arra NINCS garancia.mert ha még a több 10 (!!!!) éves kutyás tapasztalattal rendelkező állatvédők sem tudják kiszűrni teljesen a felelőtlen gazdikat akkor neked hogy sikerülne tizenévesen???sehogy kérlek...szaporítók nem vesznek drágán kutyát,és mivel te nem fogod tudni drágán eladni őket(nem lesz törzskönyvük,chip ,nincsnek kiállítási eredményeik stb),ezért majdnem biztos,hogy megtalálnak ..
a kölykök felneveléséről pedig pár aprócska dolog:
szűréseket kell végeztetni,hogy az anyakutyának nincsenek-e egészségügyi problémái(patella,diszplázia stb..): kb.35.000Ft
szülés utáni orvosi vizsgálatok(nem maradt-e bent kölyök stb..) kb. 5.000Ft , ha nem komplikáció mentes a szülés akkor ki kell hívni a dokit és ez sem kis pénz
kölykök oltásai+ féreghajtás( 3 db/kölyök): kb. 30.000Ft
kölyöktáp:kb. 40.000Ft ,mert ezen NEM SZABAD spórolni,minőségit,nem tescosat kell venni!!!
kutyapelenka a kicsik alá,törölközöket naponta kell cserélni,az anyakutya helyét is naponta kell fertőtleníteni,tisztítani(a fertőtlenítőszerek sem olcsók és jó sokat el fogsz használni!),teljesen steril körülményket kell biztosítani,az anyakutyát nem szabad utcára vinni és az apa kutyával sem találkozhatnak a kölykök a fertőzésveszély miatt,és persze ha bármeikkel gond van akkor irány a doki és megint egy halom pénzt fizethetsz,plussz mielőtt gazdihoz adod őket ki kell hívni a dokit ,hogy megvizsgálja a kölyköket...
azt pedig had ne említsem,hogy mi van akkor ha az anyakutya nem hajladnó szoptatni egy,vagy több kölyköt..
2 kg tejpor ami jó minőségűtudod,a kölykökön nem spórolunk semmit!!) 14.900Ft!!!
ja és ha így alakul otthon kell maradni a kutyával,mert akkor neked kell szoptatni cumisüvegből a piciket...
egyébként remélem a kutyáidat rendszeresen féreghajtod és élősködők elleni védelemről is gondoskodsz havonta..
nekem is fajtatiszta lány kutyám van,de én ivartalaníttattam,mert úgy gondolom nem vagyok tenyésztő és nem akarom megterhelni a kutyámat egy szüléssel kölyökneveléssel,mert ez nagyon megterhelő neki!és nekem fontosabb,hogy a kuytám tovább éljen 2-3 évvel és ne kapjon méh,petefészek gyulladást,vagy emlődaganatot,mert a gennyes méhgyulladás nagyon gyakori,de az ivartalanított állatokat ez nem érinti és tovább is élnek.
a műtét kb 15 ezer forint és nem viseli meg a kutyát,csak előnyei vannak...az lenne a legjobb,ha még most kipakoltatnád és azok a kölykök a világra se jönnének..
ha pedig a kutyáid még tenyésszemlén sem voltak és kiállításon sem értékelték őket,akkor mi alapján gondolod,hogy a fajtájuk kiváló példányai??azért mert neked szépek nem biztos,hogy típusosak..
kérlek gondold át a dolgokat!!!
Egyet értek a előttem szólóval.
Az oltások, féregtelenítések, a szuka oltásai etetés a vemhesség és a szoptatás alatt legalább 100-150 ezer forint. Ennyit is adnak kölcsön a szüleid? és miből fizeted vissza? egy törzskönyv nélküli kutyát nem tudsz drágán eladni. és ha nem veszik meg és maradniuk kell?
Ez nagyon nagy felelősség és baromi nagy anyagi kiadás.
Szia!
Én úgy veszem észre, hogy nálad az alapvető ellátással is gondok vannak.
Vélemyényem szerint felelőtlenség 2 kutyát úgy tartani, hogy nem kapják meg azt amire egy kutyának szüksége van.
Én a helyedben a kutyák érdekében megpróbálnám elajándékozni őket olyan gazdának, akinek van pénze rájuk és akik családtagként tartanák őket.
Olvasgattam a válaszaidat. Havi 1500-ból hogy tudsz ennyi állatot fenntartani? és abból spóroltad a 200 ezret is?
Már ne is haragudj de a szüleid végignézik ahogy 15 évesen máris adósságokból tartod fen magad, túlvállalod magad a rengeteg állattal és még szaporítani is akarsz?
Az tudod hogy az az ilyen jövedelem illegális? Vagy esetleg a szüleid beleírják az adóbevallásukba?
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__123733-milyen.. Ezt is én írtam, aki akarja elolvashatja.
Most a válaszaim: Fölösleges ennyit írnotok, mert már vagy 100-szor hallottam ezeket. És az árakat azokat, azért eltúloztátok. Amik az eszembe jutnak: 1 kölyök oltása féregtelenítése (nálunk) max. 4000 Ft. 1 oltás 3000 és ezt nekem csak 6 hetes korában kell fizetnem. Féregteleníteni meg nem kerül sokba. A tejpor 2kg a Fressnapfba 4-5 ezer forint. A beagle-nek a szülésnél (általában) nem szoktak gondok lenni. És az én kutyám jó anya (szerintem), mert a kiskutyákkat sajátjainak nézi. Most többet írni nem tudok, de ha van kérdés én válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!