Másnak a kutyája is megugat mindent?
Jelenleg a dörgést ugatja , de akkor is rá kezdi, ha elkezd erősen fújni a szél. Mindezt akár az éjszaka közepén is.
Ja, elkezd vonyitva vinnyogva ugatni ha elmegy valaki hazulról. Van hogy kora reggel rá kezdi.. Már nem merek a szomszédok elé kerulni esküszöm.. Tudom, szeparacios szorongása van, de ezen kívül iszonyatosan gyenge idegzetű kutya. Próbáltam minden trukkkot már, hogy abba hagyja, sose üdvözöljük, mikor jövünk - megyünk.. Stb. Egyedüli jó tulajdonsága, hogy nem bántja az embereket, nem harapós.
Van hogy többször felkelek miatta, mint a kisbabám miatt.. Szomszédban 5 kutya, egyik se ugat folyton, csak ő.
Nyilvan amikor macska van, vagy elmegy a postás, hírlap árus, oké, hogy ugat.. Azt szinte mindegyik kutya.
Nem akarom meghirdetni, hogy valaki elvigye, de esküszöm már ott tartok..
Mi is másfél évesen hoztuk el amúgy valakitol, aki gyanúsan gyorsan meg akart tőle szabadulni... Már sejtem, miért.
Amúgy ha rá szólunk, legtöbbször abba hagyja, de van, hogy 5 perc és újra kezdi. Kinti kutya. Ja, ha vihar jön, elő szobába beengedjuk.. Cska nem túl élvezetes éjjel ki rohangálni. Azt is tudom, hogy fél, azért ugat. De hogy lehetne ezen segíteni?
Bent alszanak, nem ugatnak. Problema megoldva. Nappal meg le kell farasztani oket rendesen. A kisebb nalunk is eleg ugatos lenne, de kolyokkoratol raszoltam, hogy fejezze be, igy par vakkantassal elintezi pl. ha macskat vagy valami kisebb allatot lat.
Szeparacios szorongashoz lehet trener is szukseges, ha ennyit tanulmanyoztad, es megse hasznal semmi.
Valószínűleg már elrontva került hozzátok, és ti is tovább rontottatok a dolgon. Egyáltalán milyen kutya? Fajta, bunda, méret?
Keress etológia alapú pozitív módszereket (ne a tükör módszert), vannak ilyen cikkek, videók, sulik, trénerek, a SciDogot vagy a Kutya Gurut ajánlom, őket én is követem, suliba az utóbiba jártunk.
Az én kutyám is felnőttként került hozzám, utcáról mentették kölykökkel, bánthatták is, nagyon sok dologtól félt eleinte, ez mára 4 és fél év alatt minimálisra csökkent, és ami megmaradt, az is jól kezelhető. Amúgy meg mindig üdvözlöm, amikor hazaérek, csak arról szoktattam le, hogy rám ugráljon, mert lehet, hogy olyan ruha van éppen rajtam, aminél nem lenne jó ötlet, vagy leejtenék rá valamit véletlenül, ami a kezemben van, vagy rálépnék a lábára véletlenül, ami fáj neki. Nincs szeparációs szorongása, hangját sem hallják (mondták a szomszédok).
Szóval akkor nem fél és ugat emiatt ha foglalkozva van vele? Kétlem. Attól még fél a dörgéstol meg széltől ugyanúgy.
Volt, hogy le fárasztottuk, de ugyanúgy ugatott.
Most örülök, ha a babára és a háztartásra jut időm.. Régebben több idő volt rá, de mondom, akkor se javult sokat a helyzet.
A farasztas nem egy olyan dolog, amit eleg egyszer megcsinalni, aztan le van tudva.
Kokemeny munka, naponta!
De lehet a ti esetetekben mar az is segitene, ha beengednetek a kutyat legalabb ejszakara, szerencsetlen szomszedaitok nyugalmanak erdekeben.
Amugy en teljesen ertelek, 1 honapos a kisfiam, csak anyatejes es allandoan cicin log, brutalisan nehez igy barmit is csinalni. Ferjem ugye dolgozik, szoval napkozben nekem igenis meg kell oldanom a benti kutyank setajat, tobbszor.
Es megoldom.
A gyerek babakocsiba vagy kendobe rajtam, akkor ha szerencsem van alszik, aztan megyunk a kutyaval setalni. Van olyan, hogy nem alszik, csak sir, na ez a szopas, de ilyenkor kesobb megyunk ki, amikor mar jobban van.
Nagyon nehez, mert napi kb 1 ora alvas jut nekem egyelore, szoval en aztan megertelek…de bevallaltad a kutyat, akkor tessek szepen foglakozni vele. En is erre gondolok, amikor mar az ajulas kerulget, olyan rosszul vagyok az alvashianytol, de csinalom es megyunk, mert muszaj, nem hagyhatom egyreszt bepisilni a kutyat, masreszt meg o is hajlamos az ugatasra, h unatkozik.
En amugy nem fozok, ezt elengedtem vegleg, inkabb a kutyae ez az ido. A kajat rendeljuk,hideget eszunk vagy a ferjem foz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!