Van egy hat hónapos kutyusom és mindent megugat ami idegen számára (hangok, emberek, éjszaka lámpafény). Ez eddig teljesen okés, csak kicsit kellemetlen, mikor a szomszéd megjegyzést tesz, hogy “ este is ugatott a kiskutya “. Vélemény?
Ha tartósan ugat, kimegyek hozzá, megnyugtatom, de nem szeretném, hogy hozzászokjon ahhoz, hogy ha ugat azonnal ott a gazdi.
Nagyon imádom a kutyusokat és engem nem kifejezetten zavar, de nem szeretném a szomszédokat idegesíteni ezzel.
Mit javasoltok, mit lehet vele tenni?
Vagy idővel megszokja majd és csak átmeneti a dolog?
a szomszéd megjegyzést tesz, hogy “este is ugatott a kiskutya "
-Miért mit csináljon, kukorékoljon? Azért kutya, hogy ugasson nem?
Köszi a válaszokat.
Most szeretnénk elkezdeni a kutyasulit, remélem jó lesz neki.:)
Nem hiszem, hogy jó szomszédsághoz vezet egy ha kell ha nem ugató kutya.
Értem én hogy nem "bégetni" fog egy kutya de idegesítő ha "feleslegesen" végigugatja az éjszakát.
Azt gondolom fegyelmezni kell, és szankcionáli ha csak azért ugat mert pl. akkor kimegy hozzá valaki
Kedves 8 as! Ha eldönthető már, hogy túlzásba viszi az ugatást, bezárom a kenelbe.
Rászólok úgy, hogy simogatást nem kap mellé.
Ha elemgy valaki a ház előtt és okkal ugat, akkor dicséret.
Tudom ez sok munka és foglalkozás, de ha a fegyelmezés és nevelés része lesz ez is úgy, hogy a kutya "lelke" nem sérül, tehát nem erőszakos és nem folyamatosan büntető jellegü a nevelés, foglalkozás, hasznos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!