Van egy hat hónapos kutyusom és mindent megugat ami idegen számára (hangok, emberek, éjszaka lámpafény). Ez eddig teljesen okés, csak kicsit kellemetlen, mikor a szomszéd megjegyzést tesz, hogy “ este is ugatott a kiskutya “. Vélemény?
Ha tartósan ugat, kimegyek hozzá, megnyugtatom, de nem szeretném, hogy hozzászokjon ahhoz, hogy ha ugat azonnal ott a gazdi.
Nagyon imádom a kutyusokat és engem nem kifejezetten zavar, de nem szeretném a szomszédokat idegesíteni ezzel.
Mit javasoltok, mit lehet vele tenni?
Vagy idővel megszokja majd és csak átmeneti a dolog?
Kérdező, a kimész-megnyugtatod kombó azt jelenti, hogy kimész és alaposan megdicsérgeted az ugatásért? Kedves hangon beszélsz, szét simogatod stb? Ettől mit vársz?
A kutyával mennyit foglalkozol aktívan? Mennyi a napi séta? Mennyi a szellemi fárasztás?
A legegyszerűbb az lenne, ha becsuknád a házba éjszakára, pl az előszobába. Ha mindenképp az udvaron akarod tartani, akkor csak szólj rá, ha ugat, ha jól csinálod a végét elég lesz az ablakon kikopognod.
A szomszédtól egy teljesen normális kérés, hogy ne ugasson a kutya, nem is értem az első válaszolókat...
Pontosan ezt a kellemetlenséget szeretném elkerülni.
Nagyon szeretem a kutyusomat, de nem szeretném, hogy másokat zavarjak vele.
Sajnos bent nem akar aludni.
Próbáltam már, hogy behozom őt éjszakára, nem is az előszobába, hanem közel a szobámhoz, hogy lássa hol vagyok, közel legyen hozzám..
Nagyon sokat foglalkozom vele napközben, sétálunk naponta, szerintem nem a szellemi/ fizikai kifárasztás hiánya a probléma.
A 13-as válaszolót pedig innen is üdvözlöm:)
Azt gondolom semmi gond nincs azzal, ha kiírok egy ilyen kérdést, hogy kinek mi a tapsztalata, mik a tippek.
Érkezett normális válasz is szerencsére, (mondjuk nem tőled) amiket köszönök szépen!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!