Kutyám minden idegen kutyát támadna meg megugat, hogyan szoktassam le?
Kutyatrénerem azt tanította hogy jutifalattal mindig tereljem el a figyelmét.
De véleményem szerint " ha nem látja meg" az nem megoldás, az lenne a megoldás ha látja de nem támadja.
Kutyafuttató mellett is ha futó vagy idegen kutya megy el, őrájuk is ugatnak félelmet keltve bennük.
2-3. vagyok: Pozitiv modszerrel sikerult. Indoklas: a kutya feszult, valami szamara idegesitot tarsit a tobbi kutyahoz. Neki az jutalom, hogyha valaki meg tudja erttetni vele, hogy hulyeseg feszultnek lenni, a tobbi kutya sokminden masra is jo, lehet veluk jatszani meg stb.
Nalunk ezt a kutyaterapeuta 15 perc alatt elerte a tobbi kutyam segitsegevel. Ekozben en oda sem mertem nezni, amibol kiderult, hogy a tukormodszer sem hulyeseg, mert: mivel en is befeszultem a kutyam varhato viselkedesetol mar a setak elott, sot osszeengedni sem mertem a tobbi kutyammal, ezt a kutyam nyilvan erezte es megerositette.
A folytatasban engem hozott ki ebbol a traner -de nevezzuk inkabb kutyaterpeutanak- osszesen 2X 30 perc volt, slussz.
"pontosan ez tortent nalunk is, igy, ahogy leirtad, a sajat tobbi kutyaim bevonasaval, csak nalunk a simogatas volt a "jutifali"."
A simogatás is jó. :-) Azért javasoltam esetleg másik kutyást, mert lehet, hogy a kérdezőnek nincs másik kutyája, vagy ha van, vele nem ilyen, mert része a családi falkának. Ahol lakom, van környékbeli kutyás facebook csoport, és volt már, aki ilyen kérést írt ki, hogy tud-e valaki segíteni nekik errefelé, hasonló problémával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!