Kutyám minden idegen kutyát támadna meg megugat, hogyan szoktassam le?
Kutyatrénerem azt tanította hogy jutifalattal mindig tereljem el a figyelmét.
De véleményem szerint " ha nem látja meg" az nem megoldás, az lenne a megoldás ha látja de nem támadja.
Kutyafuttató mellett is ha futó vagy idegen kutya megy el, őrájuk is ugatnak félelmet keltve bennük.
Mar megint egy csalo trener….
Ha nemkivanatos viselkedes van,ki kell fejezned a nem tetszesed foldreszoritassal.
Illetve vedd at ujra a sorrendisegi szabalyokat,mert ha fonoknek tekintene,akkor nem felne a tobbi kutyatol ilyen szituban. Nem bizik benne,h megveded.
"Ha nemkivanatos viselkedes van,ki kell fejezned a nem tetszesed foldreszoritassal."
Remélem, nem vagy tréner. Pont az ilyen trénerektől kikerült kutyákat viszik olyan kutyaiskolába duplán kifizetve a képzést, ahol én voltam, mert az ilyen leszorítós trénerek elcseszik a kutyáikat.
Ha épp támad a kutya, vagy vicsorít egy másikra, ne adj neki jutalomfalatot, mert az akkor jár, ha jól viselkedik. Ha ilyenkor adsz, az rögzül, hogy ügyes vagy, csináld csak tovább, ez a helyes viselkedés.
Én is csak azt tudom javasolni (laikus vagyok, de pár kutyát már felneveltem) hogy kérj meg ismerőst, akinek nyugodt a kutyája és akkor jutalmazd, ha nyugodt tud maradni.
Addig, amíg ez így marad (kutya támad más kutyákat) addig kerüljétek a többi kutyát! Ezt csak azért mondom, mert nagyon mérges tudok lenni, ha agresszív kutyákat engednek az én nyugis, kiegyensúlyozott kutyám közelébe. Van nálunk is pár ilyen a környéken, szerencsére többnyire nagy ívben elkerülnek, de látszik, hogy majd megfojtja a nyakörv, annyira jönne oda és vicsorog. Nekem kicsi, törékeny kutyám van, nem szeretem felkapkodni, mint valami kisbabát, próbálok ilyenkor nyugodt maradni, de örülök, ha kellő távolságban vagyunk tőlük.
A kutya egyébként lehet, hogy téged véd... ami azt jelenti, hogy ő a domináns kettőtök közül. A kutyának bíznia kellene abban, hogy te véded meg őt. Te vagy az erő. Neki nincs dolga a séta során, csak hogy élvezze. Neked kell képviselned a védelmet a szemében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!