Mi baja lehetett a kutyának?
Húgom anyumékkal lakik tőlem 100 kmre.
Most volt húgomnak az esküvője éppen nászuton vannak ezért nincsenek otthon.
A lényeg ma anyum kint kertészkedett a kertben és a húgom kutyája 9hónapos egyszer csak összeesett.
Anyum gyorsan megkérte a szomszédot hogy vigyék el az állatorvoshoz, mivel anyumnak nincs autója.
A kutya remegett és fel kellett rázni mert majdnem elájult. Kapott 5 féle gyógyszert, antibiotikumot meg egy kis nyugtatót mert annyira remegett.
Persze az állatorvos kicsit megszídta anyut hogy miért nem fényképezte le mit ehetett a kutya, de őszintén abban a pár percben nem gondolt erre.
Csak arra tippelt, mivel a kert végében voltak ahol szőlő és dió van meg mogyoró hogy valamelyik okozhatta. Mi lehetett ez, mérgezés?
A kutya már otthon van, most pihen és ha gond van vele vissza kell vinni az orvoshoz.
Rohadt, peneszes dio okozhatta, ha az van. Nagyon oda kell figyelni, hogy ne ferhessen hozza.
Remelem rendben lesz a kutyus!
Vagy keritsetek el azt a reszt, ne ferhessen hozza.
Bar nem tudom mekkora a fa meg hol van dio. Nyilvan ha elfoglalja a fel kertet es potyog mindenhova, akkor nem megoldhato.
En akar meg a kivagasban is gondolkoznek, mert nem tudom mennyire realis ugy elni, hogy a sajat kertedbe nem lehet a kutyat kieengedni normalisan, biztonsagosan.
Nem értem, ha van diófa, miért nincsen összegereblyézve, és begyűjtve a tavalyi termés?
Ha nincsen diófa, akkor is odafigyelős a dolog, mert a madarak is odahozzák, és elpottyantják. Esetemben is ez a helyzet, még a napokban is találtam néhányat, köztük penészeset is.
6-os, gondolom nem tudtak.
Oszinten szolva en is csak par eve hallottam rola eloszor, hogy a dio ilyen formaban mergezo.
Mondjuk most lakasban elek a kutyammal, ezert annyira nem is fontos, de gyerekkoromban kertesben eltunk es volt dionk is, a kutyank meg 16 evig elt, vigan diot eszegetve.
En se gondoltam volna, hogy mergezo a penesz miatt. Van ilyen 🤷♀️
Nálunk a friss diót állandóan ette az egyik kutya, nem volt tőle semmi baja. Szóval én nem gondolkoznék a fakivágásban.
A rohadt dióról nem tudok nyilatkozni, össze kell szedni.
A szőlő is veszélyes, nagyszüleimnél úgy bezabált belőle a kutya, hogy majdnem leálltak a veséi, olyan tünetei voltak, mint egy fagyálló mérgezésnek. De így tavasszal nem tudom, elvirágzott-e már egyáltalán a szőlő.
Még olyanról hallottam, hogy csigától, csigaevéstől is összeszedhetnek csúnyaságokat. Most a nedves időben elég sok csiga jött elő.
A dióval mi is megjártuk pár éve, igaz a hétvégi telken történt, de itthon azonnal kivágtuk az összes fát, ott meg vagy szájkosárban van, vagy nagyon figyelünk rá.
Ennek már 3 éve, de még mindig ki-ki fordul a földből egy-egy dió itthon, egy nagy, termő fa alól összeszedni szerintem kb lehetetlen.
A dióburok-fúrólégy új kártevő a kertben. Viszont rengeteg miatta a rossz, földön rohadó dió. Nem csoda, hogy (még) nincs benne a köztudatban.
Mielőbbi jobbulást a kutyusnak!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!