Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kislányom hajában találtam ma...

Kislányom hajában találtam ma egy bolhát.😨 3 napja van egy kis tacskónk,oltassal féregtelenitve.Néztem a kutyust nem láttam benne egy db bolhát, akkor hogy?😨

Figyelt kérdés
2023. máj. 12. 09:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Az állat környezetében van a legtöbb bolha, nem az állaton.

Szóval biztos lehetsz benne hogy bolhával fertözés történt ennek ellenére is

2023. máj. 12. 09:54
 2/19 qkker1 ***** válasza:
97%
Fejre/hajba nemigazán mászik a bolha, az sajnos valószínűbb, hogy fejtetűt találtál.
2023. máj. 12. 09:55
 3/19 A kérdező kommentje:
Nem fejtetű volt, ismerem a bolhát, volt már állatunk.
2023. máj. 12. 09:56
 4/19 anonim ***** válasza:
87%
Az szerintem is inkább tetű lesz. Gyerekkoromban egyszer volt a suliban tetűjárvány, elég volt egy gyereknek bevinni.
2023. máj. 12. 09:57
 5/19 A kérdező kommentje:
Nem tetű volt!!!!🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ Ismerem a tetvet, ismerem a bolhát!!!
2023. máj. 12. 10:02
 6/19 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem is inkább tetű lesz
2023. máj. 12. 10:06
 7/19 anonim ***** válasza:
72%
Nem csak kutyabolha van, emberbolha is létezik, sőt, más állatoktól is össze lehetett szedni, nem csak a saját kutyától. Ha a kutyán nincs, akkor máshonnan van. Minden esetre van bolhariasztó sampon kutyáknak, szerezz olyat, és fertőtlenítsd végig a lakást, textíliákat, ágyneműt, a kutya fekhelyét.
2023. máj. 12. 10:08
 8/19 anonim ***** válasza:
81%

[link]

"Magyarországon közel 50 bolhafaj fordul elő, amelyek emlősökön és madarakon élősködnek.

Többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak, nevük is ennek megfelelő (pl. kutyabolha, macskabolha stb.). A legtöbb bolha azonban megszokott gazdáján kívül más fajból is szív vért. Az embernek és a sertésnek közös a bolhája, amelyet talán „részrehajlóan” emberbolhának nevezünk.

Ez az egész Földön honos, kozmopolita bolhafaj valószínűleg másodlagosan lett az ember élősködője. A különféle bolhák felismerése hasonlóságuk miatt igen nehéz. Az egyes fajok a fejükön, illetve torukon levő, durva fogakból álló ún. fésűszerv elhelyezkedése alapján különböztethetők meg."

2023. máj. 12. 10:19
 9/19 anonim ***** válasza:
85%
Lehet ismered a tetűt és a bolhát de én is inkább fejtetűre tippelnék biztos ami biztos vennék tetű írtót, sok gyerek elkapja ha közösségbe jár.
2023. máj. 12. 10:20
 10/19 anonim ***** válasza:
93%
Ahhoz képest, hogy volt már állatod, mégse tudod, hogy a bolha nincs 0-24-ben a gazdatesten. Odajár szívogatni, de nem rajta lakik.
2023. máj. 12. 10:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!