Kislányom hajában találtam ma egy bolhát.😨 3 napja van egy kis tacskónk,oltassal féregtelenitve.Néztem a kutyust nem láttam benne egy db bolhát, akkor hogy?😨
Az állat környezetében van a legtöbb bolha, nem az állaton.
Szóval biztos lehetsz benne hogy bolhával fertözés történt ennek ellenére is
"Magyarországon közel 50 bolhafaj fordul elő, amelyek emlősökön és madarakon élősködnek.
Többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak, nevük is ennek megfelelő (pl. kutyabolha, macskabolha stb.). A legtöbb bolha azonban megszokott gazdáján kívül más fajból is szív vért. Az embernek és a sertésnek közös a bolhája, amelyet talán „részrehajlóan” emberbolhának nevezünk.
Ez az egész Földön honos, kozmopolita bolhafaj valószínűleg másodlagosan lett az ember élősködője. A különféle bolhák felismerése hasonlóságuk miatt igen nehéz. Az egyes fajok a fejükön, illetve torukon levő, durva fogakból álló ún. fésűszerv elhelyezkedése alapján különböztethetők meg."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!