Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kislányom hajában találtam ma...

Kislányom hajában találtam ma egy bolhát.😨 3 napja van egy kis tacskónk,oltassal féregtelenitve.Néztem a kutyust nem láttam benne egy db bolhát, akkor hogy?😨

Figyelt kérdés
2023. máj. 12. 09:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
80%
Tetű lesz az.
2023. máj. 12. 10:26
 12/19 Tevenyereggyarto ***** válasza:
68%

A bolha képes bejárni a gazda teljes testét (mert miért ne tenné?), szóval nem kell tetű legyen ahhoz ,hogy pont a hajában legyen mikor megtalálta. Persze attól még lehet mégis tetű.

Viszont nem kell megvárni míg lesz mindenhol bolha mert ritka mocsok egy jószág az biztos. Kutyára bolhairtó nyakörv vagy csepp vagy akármi. Környezetében meg amit tudsz meleg vízben moss ki, alaposan fertőtleníts, porszívózz stb. A felnőtt bolha csak kisebb része a bolhapopulációnak, nagyrészt lárvák, bábok vannak a gazda környezetében. Kivéve ha teljesen friss fertőzésről van szó s még nem kezdtek szaporodni.

A bolhák működésének jobb megértéséhez tudom ajánlani Zállatorvos videóit, itt a 3-ból az első rész:

[link]

2023. máj. 12. 10:28
 13/19 anonim ***** válasza:
93%

A kutyabolha nem költözik át az emberre. Megcsípheti, rákerűlhet, de nem lesz a kislányod bolhás, ne aggódj. :)

Azért biztos ami biztos, fürdesd meg a kutyát bolhaírtó samponnal, meg a gyereknek vegyél vmi tetűírtó cuccot. Tudom, mondod hogy nem az, csak a biztonság kedvéért.

2023. máj. 12. 10:51
 14/19 qkker1 ***** válasza:
92%
Bármennyire is hajtogatod, hogy nem tetű, és bármennyire is kellemetlen, mégiscsak az lesz. Közösségben , tömegközlekedése, stb. simán átkerül a legtisztább gyerekere is.
2023. máj. 12. 10:58
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Elkezdtem mosni , törölgetni, Biztos,ami biztos. Beszéltem a hölggyel , akitől van a kutyus, azt mondta nem volt bolhas a kutya, egyetlen kutyája sem volt eddig az, viszont bolha írtót még ne vegyek neki , mert 12 hetes kortól lehet, ő pedig még 9 hetes.
2023. máj. 12. 11:11
 16/19 anonim ***** válasza:
92%

A kutya volt gondolom már állatorvosnál, hisz mindig ez az első dolog. Az állatorvos mit mondott, talált benne bolhát?

Ha bolhás, akkor azt lehet kezelni, de spec szerrel.

2023. máj. 12. 11:29
 17/19 anonim ***** válasza:
22%
Honnan van a kutya?
2023. máj. 12. 12:20
 18/19 A kérdező kommentje:
Tenyésztőtől.
2023. máj. 12. 13:33
 19/19 anonim ***** válasza:
47%
Akkor nem kéne, hogy bolhás legyen. Máshonnan jött, ami simán benne van a pakliban, ha nem burokban meg szkafanderben éltek.
2023. máj. 12. 13:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!