Kislányom hajában találtam ma egy bolhát.😨 3 napja van egy kis tacskónk,oltassal féregtelenitve.Néztem a kutyust nem láttam benne egy db bolhát, akkor hogy?😨
A bolha képes bejárni a gazda teljes testét (mert miért ne tenné?), szóval nem kell tetű legyen ahhoz ,hogy pont a hajában legyen mikor megtalálta. Persze attól még lehet mégis tetű.
Viszont nem kell megvárni míg lesz mindenhol bolha mert ritka mocsok egy jószág az biztos. Kutyára bolhairtó nyakörv vagy csepp vagy akármi. Környezetében meg amit tudsz meleg vízben moss ki, alaposan fertőtleníts, porszívózz stb. A felnőtt bolha csak kisebb része a bolhapopulációnak, nagyrészt lárvák, bábok vannak a gazda környezetében. Kivéve ha teljesen friss fertőzésről van szó s még nem kezdtek szaporodni.
A bolhák működésének jobb megértéséhez tudom ajánlani Zállatorvos videóit, itt a 3-ból az első rész:
A kutyabolha nem költözik át az emberre. Megcsípheti, rákerűlhet, de nem lesz a kislányod bolhás, ne aggódj. :)
Azért biztos ami biztos, fürdesd meg a kutyát bolhaírtó samponnal, meg a gyereknek vegyél vmi tetűírtó cuccot. Tudom, mondod hogy nem az, csak a biztonság kedvéért.
A kutya volt gondolom már állatorvosnál, hisz mindig ez az első dolog. Az állatorvos mit mondott, talált benne bolhát?
Ha bolhás, akkor azt lehet kezelni, de spec szerrel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!