Kölyköt vállalni teljes munkaidőben?
A munkám miatt heti 5 napban 9-10 órát távol vagyok, egy felnőtt kutyát is nehéz szívvel hagynék magára, de egy kölyköt pláne. Egyedül lakom az a baj, szittert meg nem akarok felbérelni több okból kifolyólag.
Mások ezt hogy oldják meg?
Mások ezt úgy oldják meg, hogy mondjuk home officeban vannak.
Vagy az első időre szabadságot vesznek ki.
Vagy az azonos háztartásban élők, akik közösen fogadják be a kutyát, úgy időzítenek, hogy kb mindig legyen otthon valaki.
Meg hát vannak azok, akiket nem érdekel a kutya annyira, és bezárják a (jobb esetben) házban/lakásba. Rosszabb esetben ki a kertbe/kennelbe.
Ha nem tudsz home officeban dolgozni, nem tudsz erre szabadságot áldozni, és nincs, aki segítsen, akkor sem ajánlom, hogy 9-10 órát egyedül hagyj egy kölyköt, hiába jönnek majd az Átlag Bélák és Akárki Máriák, hogy az övék is túlélte meg egyébként is legyen hálás az a "dög", hogy adnak neki enni.
Egyébként ezzel a munkarenddel, hogy ennyit távol vagy, egyszerűen nem lesz kapacitásod eleget foglalkozni a kutyával. Nem csak kölyökként, felnőttként sem lesz elég. Hiszen a fennmaradó időd, mikor nem alszol, sok felé fog még oszlani, és nagyon kevés jut a kutyára.
Sajnos ez ilyen, az ilyen állatok, ha jól akarod tartani, akkor a luxus kategóriába esnek, mert kell legyen egy olyan stabil állásod, amihez belefér, hogy eleget legyél otthon (nem is beszélve az anyagiakról, hogy mennyi kiadás egy kutyát orvoshoz vinni, etetni, stb.).
A kölyköknek elsősorban minél tovább az anyjukra van szüksége, nem rád!
Nekem ez a véleményem. A főzésen kívüli szabad időd érdemes rájuk szánni. Kézhez szoktatni, takarítani utánuk stb.
Örökre gondolom úgy se maradnak a kölykök veled, hisz gazdit keresel nekik.
Jól gondold meg azonban mindnek találsz e majd gazdit, ha nem. Megtartanád -e.
Nagy felelősség egy kutya, én már csak tudom...
Nekem is ezért fura, nem gondolom hogy ennyien otthonról dolgoznának, a szabadság meg max 2 hét amit ki tud venni az ember.
Én csak azért tettem fel a kérdést mert számomra soknak tűnik az az idő , de ott a kontra , hogy mégis több kollégámnak is van, akik ugyanilyen helyzetben vannak, illetve a kutyatartók nagy része.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!