Nyugdíjasként vállalnék kötetlen munkaidőben állást, mennyit vonnának nekem? 104. 000 forint a nyugdíj és emelett keresnék még 40. 000 kb. milyen levonásokra kéne számítsak?
Remélem Önnek is annyi nyugdíja lesz hogy boldogok és gondtalanok legyenek a hátralévő évei. De nekem sajnos munkát kell vállalni.
Ha gondolkozna az ember hogy 100.000 forint mire elég egy özvegy asszonynak egy lakásban, hamar rájönne hogy semmire. Szerencsére már 3 ember van aki siránkozni tud hogy nincs (rendes) munkahelye. De! Kora délután már a gép előtt csücsül a babérjain. Aki nyugdíjas lett és nem él meg abból amit kap dögöljön meg.
-4 % egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék
-10 % nyugdíjjárulék
-40000*1,27*0,16 előleg
ezek jönnének le a 40 ezerből plusz még ha van magánnyugdíjpénztár, NYESZ vagy egészségpénztár akkor az is lejön.
az előleg ennél kevesebb, ha van fogyatékos kedvezmény.
Ahogy megláttam a kérdést, tudtam, hogy hasonló válaszokat fogok olvasni… No de hagyjuk már, hogy a nyugdíjasok veszik el tőlünk a munkahelyet… Nincs munkahely, és ez az állam hibája… Az is az állam hibája, hogy egy nyugdíjas dolgozni kényszerül… Aki végigdolgozott egy életet, annak azt hiszem, hogy járna annyi, hogy tisztességesen meg tudjon élni… Ez nálunk nem így van, oké, de miért egymásban kell bűnbakot keresni?!
A válaszadókat meg majd szívesen megnézem, amikor kézhez kapják a saját nyugdíjukat… Mennyire lesznek elégedettek…
Bocsánat, amiért a kérdésre nem tudtam érdemleges választ adni, de ez kikívánkozott…
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!