Mi az oka annak, hogy a három és az egyéves kutyám, akik eddig tök jó barátok voltak, az utóbbi kb. egy hónapban morognak egymásra és napi szinten összeugranak?
Figyelt kérdés
ma 13:10
1/3 A kérdező kommentje:
Illetve mivel lehetne helyrehozni köztük a barátságot?
ma 13:11
2/3 anonim válasza:
Felnőtt az 1 éves kutya és most a rangsort próbálják eldönteni. Amikor több kutyát tartottam együtt akkor az első naptól figyeltem a személyiségüket és én magam is alakítottam a rangsort de nem szembemenve a személyiségükkel. Kaját sorrendben kaptak, sétálni is abban a sorrendben vittem őket, ajtón ki-be menetel sorrendben. Mikromenedzselés amíg szükség volt rá. Szabályok. Pl közös labdázásnál amelyik elkapja a labdát az hozza vissza nekem és a másik kutya mégha erősebb is fizikailag nem veheti el tőle. Nem kell semmit bevédeni egymástól mert mindenből megvan mindenkinek a sajátja és csak ahhoz nyúlhat, nem is "cápázhatnak" a másik körül. Pl Marhacsont rágóka. Ha az egyik kutya megunta rágni/elmegy inni/ akármi, a másik addig nem lophatja el, nem veheti a szájába se stb. Ha felügyelet nélkül vannak nincs náluk játék. Nem túrhatják ki egymást se fekhelyről, se simogatásból rangsortól függetlenül. Ha valamelyik szabályt szegett és a másik ezért leteremtette akkor azt szidtam le és küldtem a helyére amelyik szabályt szegett. Sok minden apróságra kell figyelni ami akár tűnhet semmiségnek is de nálunk beállt a rendszer és béke volt.
3/3 anonim válasza:
Állandóan együtt vannak? Mennyire jól neveltek? Mennyire tudod kontrollálni őket? Min ugranak össze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!