Megszagolja egymást két kutya, majd összeugranak?
Már láttam ilyet párszor. Van két kutya, és a gazdái oda engedik egymáshoz, szaglásszák egymást, kicsit feszűlten, de csóválják a farkukat, majd hirtelen összeugranak, és támadnak.
Ezt mégis miért?
Ha elég nagy köztetek a rangsor beli távolság, tudod jól alkalmazni a büntetési technikákat, akkor tudod ennyire erős ösztönállapotban is kontrollálni. A múltkor én is belefotottam ilyenbe, hogy a kutyámat megtámadta egy padlócirkáló, én egy rászólással blokkoltam a kutyát, a másik meg így is támadta, na ezt a helyzetet én se tudtam megoldani, mert nyilván megvédi magát.
Egyébként balhéból nem kihívom, hanem odamegyek, és kegyetlenül elzavarom a világból is, akkor is ha nem ő kezdte. De szerencsére erre már ritkán van szükség, tudja jól, hogy el is lehet kerülni a balhét.
Módszer: Tükör. :)
Amúgy az önmagában nem baj, ha domináns a kutya, csak ne legyen köcsög a másik kutyával és hallgasson a gazdájára!
A Tükör terápiában is nagytestű domináns kutyákat alkalmaznak, tehát megfelelő kutya-gazdi páros esetén a dominanciát akár a hasznunkra is fordíthatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!