Gyanithatoan epilepszias kutyara milyen gyogyszer- kezeles javasolt? Nagyon nehez kideriteni milye van,mivel a jelek nem egyertelmuek epilepsziara. Mukodhet ideiglenesen a Levetiracetam?
10 eves kan ivaros kozepes testu kutya, a rohamai 9 ev utan jelentek meg miutan budapestre koltoztunk. Mindenfele gondolatom volt mar - jarvany, mergezett kaja, babarmeggy bogyoja,stb ,minden , sajna nem sikerult behatarolni mi valthatja ki.
eddig 2x fordult elo 3 honap alatt es kb ilyen lefolyasu a roham:
Az elso rohamnal a kutya ulo pozicioba elforditotta teljesen a fejet oldalra es csak ugy ult ott, szemei ellentetes iranyba neztek es csak szedelgett igy majd eldolt oldalra egyensulyvesztes miatt es utana rovidesen teljesen hatrafele gorcsolt a nyaka es hata - opistotuns. majd mintha probalt volna labra allni ujra ebbol, csak sajnos egyre jobban verte oda magat ebbe a kitekeredett pozicioban. Nem vesztete el az eszmeletet szerintem csak felig meddig. kb 10-15 perc alatt ertem be a korhazba vele,addig tartott vegig a roham, ahol diazepan, mannit es mas infuzioval lenyugtattak.
Ott azt irtak h grand mal de ez is csak feltetelezes mivel video nincs rola, csak reszletes elmeseles.
Tudom, hogy nem minden epilepszias rohamnak tuno dolog jelent epilepsziat, igy nem tudjuk mi tevok legyunk.
volt Mri , labor, minden csinaltatva es minden negativ, a kutya aktiv esjol erzi magat.
Az epilepszias videok amiket en lattam azok a tipikus oldalra fekvos, rangatozos rohamok es par perc alatt jol megszunnek de neki nem igy nyilvanul meg.
A kerdes az,hogy ameddig nem lehet pontosan eldonteni hogy pontosan mi is ez,erdemes valamivel kezelni/ gyogyszerezni?
Valaki Levetiracetamot ajanlott,ami allitolag ilyen proba gyogyszer aminek kulonosebb mellekhatasa nincs , lehet ilyen esetekben alkalmazni.
kerdes az,hogy az segitene a megelozesben ?
mi a velemenyetek errol, ki mit javasolna?
Egyenlore csak dcb olajat adok neki es majvedot.
koszonom.
Hát ez akkor sem egy gyakorikerdesek szintű dolog...
Akkor is lehet epilepszia, ha MR negatív lett. Egy ismerősömnek csak akkor kezdték el gyógyszerezni a kutyáját, amikor a rohamai 2 hónapnál gyakoribbak lettek. Konzultálj az orvosoddal, szerintem kérj Diazepam kúpot, az azért mindig legyen kéznél. Ha meg felmerül a gyógyszer, akkor majd a doki eldönti, hogy mit kapjon, napi hányszor és mennyit.
Nem vagyunk szakik angyalom... Ezért ne kérdezz ilyet itt.
Volt már nem egy pl itt gyakorin is, hogy gazdi a kommentelőre hallgatva megölte kis kedvencét, mert hallgatott a másik hüIye kommentelőre...
isten hozott magyarorszagon ! pontosan ilyen valaszokat sejtettem...
amugy a Levetiracetamot Neurologus szakallatorvos ajanlotta.
koszonom a sok okos kommentet " angyalkaim ".
tema lezarva .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!