“Nem én irányítók” jogosan idegesítettem fel magam? (Kutya suli)
Van egy 1 éves kutyám..eddig mindig mindent megkapott stb, tehát rendben van. Plusz kb 1 hónapja kutya suliba is vittem..ami szépen szólva is k..ára nem tetszett neki 4-szer vittem el és ennyi volt. Mert neki akart (neki is ment véletlenül egy másiknak) de nem lett semmi baja amúgy egyiknek sem.
Okés na de a lényeg hogy a sulis nővel én jóba vagyok és szoktunk beszélgetni..(nagyon jó a szakmában mindig igaza van amúgy) nem is erről van szó. De olyanokat kér hogy mondjuk ha 3 napig nem eszik az sem baj..csak akkor kapjon kaját ha mondjuk le ül érte stb (ok ez is egy opció) de én ebbe nem mentem bele.
Lényeg a lényeg hogy azt mondja, hogy a legnagyobb probléma hogy nem én irányítók..hanem a kutya engem. Na és ezen idegesitettem fel magam. Hát mit csináljak vele? Üssem meg stb csak azért hogy végre szót fogadjon?!
Mindegy csak le írtam mert idegesített..nem akarom többet suliba vinni pedig jó lett volna neki.
A 3 nap koplalás szerintem nem gondolta teljesen komolyan - bár tényleg nem lenne tőle baja -, inkább talán arra gondolt, hogy kapja a kutya kézből, kisebb feladatokra a kajáját. Verni meg természetesen nem kell.
Értem én, hogy csak jót akarsz neki, de egy társadalomban élünk és a békés együttélés miatt van pár szabály, amit be kell tartani mindenkinek, a kutyád sem fog belehalni egy kis korlátozásba.
Azért is érdemes kicsit megnevelni, mert ha véletlenül olyan kutya-gazdi párost támad meg séta közben, akkor előfordulhat, hogy véletlenül ő fogja a rövidebbet húzni.
Ha 3 napig csak akkor kap a kutya enni, ha hajlandó érte leülni, az nem koplaltatás. Leül, jó kutya, kap enni. Nem ül le, éhen marad.
De hallgass a 15-ösre, mert nagyon kedvesen megfogalmazta, hogy mi a lényeg.
Próbálom én is megvilágítani, bár szerintem én nem vagyok olyan kedves, mint ő. Ha a kutyád támad más kutyákra, mert nem tudsz vele bánni, akkor a kutyádnak nem az éhenhalás lesz a legnagyobb baja. Mostanában sajnos több kutyatámadás volt a városunkban (vidéki nagyváros) természetesen nem embert támadtak meg, hanem kutya a másik kutyát. Többek között az enyémet is, de kisebb sérülésekkel megúszta.
Ezek miatt több kutyás ismerősömnél van paprikaspray, vagy fémcső. Mind szeretik az állatokat, de ha a kutyájukra rátámadna egy másik, akkor nem kakizacsit lobogtatva fenyegetnék a kis huncutot, hogy ejnye! Mindenki úgy védi a kutyáját, ahogy tudja. Szóval vedd komolyan a problémát! Vagy bízz meg ebben az oktatóban, vagy keress másikat, aki szimpatikus.
Csak miheztartás végett mondom, hogy egy 15 kg-os kutya az én 5kg-osomat igen gyorsan el tudná intézni, szóval ne legyints rá, hogy csak 15 kg.
Múlt héten sérült meg a kiskutyám, szóval én meg attól vagyok ideges, amikor valaki egy problémás kutyával kapcsolatban felülbírál egy tapasztaltabb személyt és inkább otthon folytatják a nevelést, ami eddig is hű, de jól ment, ahogy a mellékelt ábra mutatja.
Attól, hogy az "embereket imádja" szocializálatlan, és lehet, ebből még nem lesz baj, aztán amikor vinnéd orvoshoz, odakap, mert fáj neki.
Tessék megnevelni, mert így közveszélyes LEHET a kutyád, és "csak 15 kg' is úgy megharap, hogy csak lesel.
Egyébként csaptam már fejbe kutyát felkapott ággal, amikor nekünk rohant (kistesómmal sétáltunk), és őszinte leszek, bármennyire imádom az állatokat, akkor ott az sem érdekelt, ha maradandó sérülést okozok a kutyának, csak minket ne bántson.
A gazdi persze belém állt, fenyegetőzött meg minden, tegye, nem érdekel, az ő kutyája rontott nekünk.
Szóval szocializáld, vagy póráz, szájkosárral sétáltasd, mert nem tudhatod, mikor megy másnak - lehet ember vagy kutya -, és a magát védő súlyosan megsebesíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!