Hogyan lehet hozzászoktatni a kiskutyát az új otthonához, úgy, hogy minél kevesebbet ,,sírdogáljon,, ?
kerdezo: igen, azt elfelejtettem irni hogy cica-kutya is lehetnek baratok, az is jobb mint ha egyedul lenne :)
amugy nemtudom a tobbiek mit irnak, foleg a kettes xd
az hogy kinti kutya lesz azzal semmi fura nincs
mellesleg most jutott eszembe: a mi kutyank nagyon sokat asott picinek, szoval arra keszulj fel :D
sok sikert! :)
Nálunk mindkét kölyökkutya (nem egyszerre) eleinte bent volt az előszobában. Az első pár éjszaka egy matracon aludtam mindkettővel. Rátettem a hátukra a kezemet, így nyugodtan aludtak, semmi sírdogálás nem volt. Éjszaka 1-2 alkalommal kivittem őket pisilni, így hamar rögzült a szobatisztaság kérdése is. Én lettem a biztonság nekik és állítom, hogy az első időszakban sikerült megalapozni azt a szoros kapcsolatot, ami mindvégig megmaradt. Fokozatosan lettek kiszoktatva a kutyaházba. Főleg kinti kutyák voltak, de este bejöhettek az előszobai helyükre, ahol együtt tudtak lenni velünk, amíg tettünk-vettünk, végeztük a teendőinket otthon. Semmi bajuk nem volt azzal, hogy kint, a saját házukban kell aludniuk.
Miután elszakítunk egy kiskutyát az alomból, szerintem nem jó egyből egyedül hagyni. Ha már megszokja, hogy ti vagytok a családja, ellesz egyedül is. Megtanulja a napi rutint, hogy ti napközben elmentek, délután jön a séta, játék, éjszaka pedig a saját helyén alszik.
Én javaslom, hogy legyen bent is olyan helye, ahová be tudjátok engedni, hogy együtt lehessen a családdal. Ez nem kell, hogy azt jelentse, hogy mindenhová bejárhat. Csak szorosabb a kapcsolata egy olyan kutyának a gazdával, amelyik nem csak kint van. Hiszen egy csak kinti kutyára napi 1-2 óránál több idő nem nagyon jut, hiszen senki nem tud folyton kint lenni.
Nem törvényszerű, hogy egy kölyök sírjon az elején. Az egésznek a megoldása az, hogy vele vagy.
Lehet belőle a későbbiekben kinti kutya, de egy 8 hetes kölyköt elhozni, és éjszakára kitenni kegyetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!