Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet hozzászoktatni a...

Hogyan lehet hozzászoktatni a kiskutyát az új otthonához, úgy, hogy minél kevesebbet ,,sírdogáljon,, ?

Figyelt kérdés
2 hónapos labrador kiskutyát fogunk hozni, nagy kertes ház várja, kényelmes kutyaházikóval. Kizárólag kint élne. Tisztában vagyunk vele, hogy az első napok, hetekben sokat fog sírdogálni a családja, testvérei után. Hogyan tehetnénk ezt könnyebbé és rövidebbé neki ?
2023. ápr. 12. 23:21
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
43%

kerdezo: igen, azt elfelejtettem irni hogy cica-kutya is lehetnek baratok, az is jobb mint ha egyedul lenne :)

amugy nemtudom a tobbiek mit irnak, foleg a kettes xd

az hogy kinti kutya lesz azzal semmi fura nincs

mellesleg most jutott eszembe: a mi kutyank nagyon sokat asott picinek, szoval arra keszulj fel :D

sok sikert! :)

2023. ápr. 13. 00:13
 22/31 A kérdező kommentje:
Kedves 19-es. Szinte mindig itthon vagyunk, fiammal sokat is vagyunk kint, úgyhogy szinte egész nap vele lennénk, én inkább csak az éjjeltől félek. Gondoltunk arra is, hogy az első pár napban beengednénk aludni az előszobába és ha sírna akkor odamennénk hozzá éjjel, hogy érezze hogy ott vagyunk, csak aztán nem tudom hogy sikerülne e őt kiszoktatni a kinti alváshoz.
2023. ápr. 13. 00:24
 23/31 anonim ***** válasza:
34%
#22 A saját gyerekével nem ilyen elővigyzáatos a többség. Csak szólok. Nem mondom, hogy sz*rd le, ha "sír", nyilván fura lesz az első egy-két éjszaka a kölyöknek is az alomtól-anyjától távol, de azért nem kell elkapatni, mert megszokja. Ha kint van a helye, akkor legyen konzekvensen kint a helye. Te kimehetsz hozzá, de az káros, ha eleinte bemehet az előszobába, aztán meg ki van tiltva onnan. Inkább legyen kitiltva a kezdetektől. Azt már csak apróbetűvel merem megjegyezni, hogy én még kölyköt sem hallottam vonyítani... teliholdkor a többivel meg a környék összes kutyájával együtt igen, de nem jellemző, hogy hazaviszem, aztán bőgéssel telnek az éjszakák.
2023. ápr. 13. 00:28
 24/31 NTBS ***** válasza:
49%
Sokat legyél vele az új helyen. Foglalkozz vele.
2023. ápr. 13. 06:50
 25/31 anonim ***** válasza:

Nálunk mindkét kölyökkutya (nem egyszerre) eleinte bent volt az előszobában. Az első pár éjszaka egy matracon aludtam mindkettővel. Rátettem a hátukra a kezemet, így nyugodtan aludtak, semmi sírdogálás nem volt. Éjszaka 1-2 alkalommal kivittem őket pisilni, így hamar rögzült a szobatisztaság kérdése is. Én lettem a biztonság nekik és állítom, hogy az első időszakban sikerült megalapozni azt a szoros kapcsolatot, ami mindvégig megmaradt. Fokozatosan lettek kiszoktatva a kutyaházba. Főleg kinti kutyák voltak, de este bejöhettek az előszobai helyükre, ahol együtt tudtak lenni velünk, amíg tettünk-vettünk, végeztük a teendőinket otthon. Semmi bajuk nem volt azzal, hogy kint, a saját házukban kell aludniuk.

Miután elszakítunk egy kiskutyát az alomból, szerintem nem jó egyből egyedül hagyni. Ha már megszokja, hogy ti vagytok a családja, ellesz egyedül is. Megtanulja a napi rutint, hogy ti napközben elmentek, délután jön a séta, játék, éjszaka pedig a saját helyén alszik.

Én javaslom, hogy legyen bent is olyan helye, ahová be tudjátok engedni, hogy együtt lehessen a családdal. Ez nem kell, hogy azt jelentse, hogy mindenhová bejárhat. Csak szorosabb a kapcsolata egy olyan kutyának a gazdával, amelyik nem csak kint van. Hiszen egy csak kinti kutyára napi 1-2 óránál több idő nem nagyon jut, hiszen senki nem tud folyton kint lenni.

2023. ápr. 13. 18:08
 26/31 anonim ***** válasza:
77%

Nem törvényszerű, hogy egy kölyök sírjon az elején. Az egésznek a megoldása az, hogy vele vagy.

Lehet belőle a későbbiekben kinti kutya, de egy 8 hetes kölyköt elhozni, és éjszakára kitenni kegyetlenség.

2023. ápr. 13. 19:01
 27/31 anonim ***** válasza:
0%
#26 Egy kölyköt beengedni a házba, ahova utána amúgy soha nem mehet be még nagyobb kegyetlenség. Sokkal humánusabb kiköltözni egy hálózsákkal hozzá a kezdeti időkben.
2023. ápr. 13. 19:21
 28/31 anonim ***** válasza:
54%
Én első pár hétben biztosan nem hagynám egyedül kint.Neki is idegen a hely,szagok és nincsen semmi olyan dolog kint amit ismerne ami megterhelő neki.Kedves kérdező most képzeld magad a kutyus helyébe.Egyik nap még a tesokkal,anyukával rohangálsz majd egyszer csak kint vagy egy idegen helyen egyedül.Neked se lenne jó és a kutyának se.
2023. ápr. 13. 22:17
 29/31 anonim ***** válasza:
35%
Sztm meg az első pár hétben legyen benn, annyit kibirtok. Aztán lehet tartani kinn.
2023. ápr. 13. 22:24
 30/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, majd megírom hogy volt.
2023. ápr. 14. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!