Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet hozzászoktatni a...

Hogyan lehet hozzászoktatni a kiskutyát az új otthonához, úgy, hogy minél kevesebbet ,,sírdogáljon,, ?

Figyelt kérdés
2 hónapos labrador kiskutyát fogunk hozni, nagy kertes ház várja, kényelmes kutyaházikóval. Kizárólag kint élne. Tisztában vagyunk vele, hogy az első napok, hetekben sokat fog sírdogálni a családja, testvérei után. Hogyan tehetnénk ezt könnyebbé és rövidebbé neki ?
2023. ápr. 12. 23:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
13%

#6. Milyen kutyaházból? Mindegy is, nem is neked szólt a válasz.

Még jó hogy nem vinnéd, kímélje meg az ég azt a kedves orvost egy ilyen hozzáállású embertől :D

2023. ápr. 12. 23:52
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
Rgy két hónapos kiskutyát nem kéne egyedül kibszni a kertbe.
2023. ápr. 12. 23:54
 13/31 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam volna hogy egy ilyen kérdésre ennyi támadó kommentet kapok...miért kell elítélni azért, mert csak a kertben fog a kutya élni ? Lesz szigetelt kutyaháza és ha annyira hideg lenne télen akkor fűtött teraszon is lehet. A házba nem fogjuk beengedni, azért is választottuk ezt a fajtát.

Jaj és 2 éves gyerekünk is van, na most kövezzetek meg hogy kutyát veszünk a gyerek mellé....gondolom ez is bűn

2023. ápr. 12. 23:55
 14/31 anonim ***** válasza:
29%
#13 Sz*rd le. Labradorról beszélünk, neki ez teljesen normális tartás. Én még tacskót is kint tartanék, a megfelelő körülmények között, láttam már tacskót inkább a hóba ásni magát, minthogy a szigetelt, plédekkel bélelt házába ment volna. Ott cseszted el, hogy gyakorin kérdeztél kutya-macska témában, itt ha nem a dogmát követed (azaz a kutyád fontosabb, mint a gyereked), akkor el leszel ásva...
2023. ápr. 12. 23:58
 15/31 anonim ***** válasza:
88%
10-es.Igen, el lehet hozni, de egy tenyésztő az esetek nagy többségében nem adja oda 10 hétnél előbb, és ez a normális.Mellesleg ,hogy jössz te ahhoz, hogy kioktatsz bárkit?Nem mindegyik kutya tépi szét,(nekem egyik sem tette)amúgy meg, a gazdi, ha kutyát vesz/tart, figyeljen oda rá.Gratulálnod, meg felesleges, kicsit a stílusodon csiszolhatnál.Szép estét :-)
2023. ápr. 13. 00:02
 16/31 A kérdező kommentje:
#14 köszi, azt hittem már hogy én vagyok ilyen elcseszett, hogy kint akarok kutyát tartani.
2023. ápr. 13. 00:05
 17/31 anonim ***** válasza:
19%

#15 Csak majd egyszer akkor tépi szét a plüssét mondjuk ivarérés környékén, amikor nem vagy ott, torkán akad, aztán meglepődve érsz haza. Ugyanez a teniszlabdával, pont annyira szőrös, hogy bizonyos méretű kutyát simán meggyilkol.

Az meg, hogy tenyésztő nem adja oda 10 hét előtt? Hát, ez bizony fajtától meg tenyésztőtől is függ, de ha ezt te általánosságban ki mered jelenteni, akkor valószínűleg többször láttad a monitorod, mint kutyát... Nem kell ám mindenbe beleokoskodni, nem szégyen, ha valamihez nem értesz, lehet ám csak olvasgatni is az interneten. :)

2023. ápr. 13. 00:05
 18/31 anonim ***** válasza:
86%
#16 A labrador arra való, hogy átússza a Balatont egy lelőtt kacsatetemért, és úgy hozza vissza, hogy nem harap ki belőle darabokat. Okos, tanítható de öntudatos fajta, mint bármely vadászkutya, de azok között is a legcsaládbarátabb. Nem fog megsértődni, hogy kint tartod, ha kint is megvannak a megfelelő körülményei. Amúgy személyes véleményem, hogy a kint tartott kutyáknak jobb dolguk is van, mert a benti kutya sokaknál csak öleb, elbámulgat, miközben a gazdi tévézik, láb alatt van, amikor a gazdi főz, meg leviszik naponta párszor öt percre "sétálni", hogy pisiljen-kakiljon. Cserébe a kint tartott kutyához amikor kimegyek a kertbe, akkor a mobiltelefont is bent hagyom, és 2-3 órám csak a kutyáé. Na, az minőségi idő, akár agility, akár séta, vagy bármilyen foglalkozás, mert nem csak elvan mellettem, hanem tényleg vele foglalkozok.
2023. ápr. 13. 00:09
 19/31 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, 15.-ös vagyok.Nincs gond azzal, hogy kinn lesz, csak szoktatás kérdése, de ne amíg ilyen kicsi...max., ha nem vagytok otthon és van kennel, ahonnan meglógni sem tud, de ha otthon vagytok legyen veletek, kell a bizalom és a kapocs köztetek ....Nekem is csak kinti kutya volt mindkét Dogom.Most látom, írod, hogy van terasz.Akkor legyen ott amikor otthon vagytok ill. kezdetben éjszaka.Persze ezt ti döntitek el, és látjátok majd a kutyán.Nem lehet általánosítani, minden kutya más....Ja, mellesleg tök normális dolog a gyerek mellet a kutya....Nekünk ugyan fordítva volt,kicsivel több mint 1 éves volt a kutya amikor a lányom született :-)
2023. ápr. 13. 00:11
 20/31 A kérdező kommentje:
#7-es válaszoló, a tenyésztő úgy mondta, hogy akkor adhatja oda, ha az állatorvos jóváhagyta. És a tenyésztő arról is tud, hogy kertes házba visszük es kint fogjuk tartani.
2023. ápr. 13. 00:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!